25.03.2010...spintrio...kofana

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

dün akşam saatlerinde ersin ben ve devrim akyaka hareket ettik gelen bir telefonla...suda çok kıpırtı varmış...kafamızda acabalar ile akyakaya vardık...hafif bir rüzgar hafif dalga yarım ay...ne yakalayacağımız belli oldu...kofana...hemen takımlar hazırlandı ve mendirek ucunda ki yerimizi aldık...atışlar başladı...çok uzunca bir süre hiç bir şey olmadı...saat 22 sularında bir iki sert saldırı oldu ama sonuç alamadık...biraz daha vakit geçti...ilk büyük atak ersinin sahtesine geldi...sahte sudan kalktı...hemen o bölgeye ben bir atış yaptım...kısa süre sonra banada bir atak oldu...balığı tasmaladım ancak hemen kurtuldu...sonra devrim bir atış yaptı vakit kaybetmeden...çekti ben attım...ve savaş başladı...çok hızlı ve güçlü bir balık kofana...manevra kabiliyeti çok yüksek her an yön değiştirebiliyor...geçenler ki avdan sonra telefonda görüştüğüm moderatörümüz yücel usta kofana konusunda çok ufak bir ayrıntı verdi...sakın dedi turgay sakın çekerken boşluk verme yoksa sahteyi bir şekilde ağzından atıyor...tamam dedim usta...tabiki bilennin tavsiyesi ayrı oluyor...aynen yücel ustanın dediğini yaptım...ve o manevralara karşı balığı kıyılatmayı başardım...ben balığı aldım ersin ve devrimin yardımları ile kıyıya çıkarttım...sonra onlarda atış yapmak üzere yerlerini aldılar...sonra başlasın aksilikler...ilk olarak sahteler havada çok siddetli olarak çarpıştı...ve ersinle devrimin sahteleri kırıldı ve koptu...sonra benim kepçenin içinde kofana bir dönmeye başladı sahte fileyi bir doladı...keserek zor çıkardım...tabi oldukça vakit kaybettik...ama güzel bir ekip çalışması ile balığı aldık...

güzel bir akşam oldu yeniden...zevkli bir yorgunluk...benim aklımda levrek...hiç çıkmayan en büyük hayalim...tatlı bir tebessüm yüzlerde...

bu arada biraz sahteden bahsetmek istiyorum...bir arkadaşım aşşağıda demiş ki sahtenin arkasında ki tüy yok olmuş...hayır onu ben çıkardım...neden derseniz eğer...benimle aynı fikirde olanlar olacaktır mutlaka...o tüy sahtenin dengesini bozuyor...zig zag yaparken şimdi daha sert ve seri hareketler yapıyor...ayrıca atış yaparken havayı daha iyi yarıyor ve daha uzağa gidiyor...daha dengeli...tabi ki bunlar benim izlenimlerim...ama dişli balıklar sahteyi mahvediyor...üzeri hep diş izli...ama rover98 kendini ispatladı...gece avlarında bilhakis tavsiye ederim...ayrıca su durgunsa daha iyi manevralar yapıyor...

gelelim makinaya...hani hep tavsiye istenen...kendi fikrim...catana kullanıyorum...çok yumuşak...çok güçlü...çok performanslı...bir kere misina klavuzu çok iyi işliyor...yormuyor insanı...trabucco t-force spining 0,25 misina ilede oldukça mükemmel bir kombinasyon oluyor deneyin ve görün...

kamış kesinlikle spin kesinlikle parçalı ve 240cm ile 270 cm arasında olmalı...

ama bir şey var ki bu avı zevkli kılan...oda top-water yani su üstü yemle avlanırken balığın saldırı anına birebir şahit oluyorsunuz...saf adrenalin...özellikle çok sert vuruşlarda balığın kafası sudan dışarı çıkıyor ağzı kocaman açık...

ya işte böyle kardeşler...inşallah bu akşam yine yol var bize...

savulun millet SPINTRIO geliyor...

Son düzenleme: 26 Mart 2010
  2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    turgay harikasınız kardeşim , Allah tadında avlarınızı daim etsin , sırada levrek var hissedebiliyorummmm :D

3. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Tebrik ederim, çok güzel bir avlak ve avlak kadar güzel bir av...

4. santor

santor mehmet

Tamam artık alıştılar sana:p

emeğine ,yeteneğine ve sabrına sağlık;)
    tebrikler

5. deePblue

deePblue na

kofanacı oldun çıktın abi :D
    bu arada sahtenin arkasındaki tüyler gitmiş heralde :D:D
    o dişlere yine iyi dayandı desene abi

6. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Tebrikelr turgay abi sizin kofanalar harika olayı bitirdiniz :DDD yaz bakalım birde av raporunu ama bizi kalpden götürme :D:D:D Damarı bulmuşsunuz inceden inceye götürün burayıda şenlendirin

7. fish founder

fish founder Özgür

sevgili turgay,
    sana kofana avı içi haftalık limit zorunda kalacağız çok yakında :D
    canı gönülden kutluyorum,
    çok başarılı bir av daha,
    çok ama çok yakında rumuzunu kofanaların efendisi olarak da değiştirmek zorunda kalacağız galiba,

tabi hedefteki levrek unutulmuş değil,
    tahminimce nisan ayı içinde bizi levrek raporlarına boğacaksın,

yeniden koskocaman tebrikler,

8. modena

modena

herkese çok teşekkürler...darısı cümle forumun başına...

ama özgür abi ben efendi olmak istemiyorum...sadece levrek yakalamak istiyorum...çok mu fazla bir istek bu...:(

9. fish founder

fish founder Özgür

fazla naz aşık usandırırmış,
    bence levreğin yaptığıda bundan ibaret sevgili Turgay,
    bence çok ama çok yakın trofe bir paşayı sudan çıkartman,

10. deePblue

deePblue na

abi açıklaman için teşekkürler..ben farklı düşünümştüm oysa :rolleyes:
    aynı sahte bende de mevcut. ama diş izi falan yok şimdilik..gıcır gıcır :D

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Neydi o günler? Aksi giden havalar, balıksızlık, başarısız denemeler... O günlerde de ağlardın, bu günlerde de. Ama şimdi sevinç gözyaşları gözünde. Nerdeen nereye...

Spintrio Team bu gün de işbaşında. Çok güzel, hadi bakalım rastgelsin en güzeline. Turgay getirin kardeşim getirin paluklari. Getirinde iyice şenlensin ortalık. :D :)

12. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Turgay abi çok güzel bir ava imza atmışsınız.Su üstü avların hazzını henüz tatmamış biri olarak anlatımınızdan bir hayli etkilendim.Hevesler iki kat canlandı haliyle.Makina seçiminize katılmamak elde değil,aynısını ben de kaşıkla lüfer avlarımda kullanıyorum (Eşkina çektiğim de oldu) senelerdir hiç nazlanmadı.Devamını diler tebrik ederim...

13. modena

modena

balli abim benim nede güzel söyledin...hep yağmur fırtına çamur...hiç gidememiştik...şimdi de gelmek bilmiyoruz...ayrıca yeni takımımıza sempatin için sağol...:)

aslan merhaba...gece bu av stili çok işe yaradı...inan çok heyecan verici...hep tetikte olmak zorundasın...çünkü herşey aniden gelişiyor...ve ister istemez panik oluyorsun...işin keyfide burada zaten...neden dersen...çünkü biz amatör kıyı balıkçılarıyız...hep macera devamlı serüven...tutku ve istek...

makina konusunda aynı fikirde olmamıza sevindim...sana da bol avlar diliyorum...

14. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Tebrik ederim çok güzel bir balık

bu gün bende bu sahteden aldım rover 98 kodu G-12R

tekirdağ tarafında kullanacağım bakalım sonuç ne olacak

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler Turgay, kofanaların gediklisi oldunuz artık. Bu hızla giderseniz, yakındır sizden bir bomba bekliyorum :)
    Bu avların nice daha güzelleri sizlerin olsun.

16. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    turgay maşallah be kardeş bir açıldın pir açıldın hızına yetişilmez oldu bu aralar :)
    ekibinizle daha nice güzel avlara nasibiniz bol olsun :)

17. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    tebrikler güzel av devamını bekleriz

18. modena

modena

valla darısı sizlerin başına...:)

yücel usta artık korkmadan asılıyorum makinanın koluna nede olsa sağlam misina...:)

19. Sahilteam

Sahilteam Orhan YÜREKLİ

Favori Kamış:
    Balzer & Linea Effe Oyster & Okuma Salina
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 8000 & Daiwa 7000 C & Okuma Avenger 65A
    En İyi Avı:
    İstavrit 46 cm. & Turna 88 cm. 6 kg.
    Tebrik ederim Turgay kardeş ellerinize sağlık ..
    Çok sağlıklı bir kovana yakalamışsınız :)))))
    Geçen yazımda söylemiştim ama hep siz yakalamayın diye İstanbul'a gönderin birazda İstanbul'u anlatın Kovana'lara biraz :))))) Bol ve bereketli av dileklerimle.
    Saygı ve Sevgilerimle..

Son düzenleme: 27 Mart 2010
  20. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abi anlatım ve mutlu son çok iyi olmuş gerçekten Spintrio'yu tebrik ederim :) Bu Rover 98'i bende almıştım ama ilk kullanışımda misinamın kalitesizliği yüzünden denize hediye etmek zorunda kalmıştım :( Paylaşım için çok teşekkür ederim abi. Valla siz tuttukça nerdeyse kendim tutmuş kadar sevineceğim. Ama nerdeyse :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.