merhabalar cumartesi günü saat 19:00 a kadar tüm hazirliklarimizi tamamlayip saat:20:00 da mersin limanından sahile açildik gece baktigimiz tum avlaklarda kayda değer bir şey çikmayinca sahile yakın bir çapa atip uyumaya karar verdik ben yatmadan fc misina ile tek misina zeytin kurşunlu bir takım hazirlayip sardalya ile yemleyip savurdum ve yattim gece saat 3:40 da uyandim takımımı kontrol için misinayi çektim aman allahim oda beni çekiyor yine çektim oda çekti takılmış olamaz hihi yaklaşik 10 dk hiç hareket etmedi bende sabirla bekledim teknenin aşagi yukari hareketi ile güç uyguladim sonunda yukariya almayi başardim yanımdaki av arkadaşim uyuyordu birden sudan çikartinca birden uyandi ve karşisinda gorunce at onu denizeeee diye bağirip teknenin öbür tarafina kaçti artik ne sandiysa kendisi 2.50 kg geldi
bu yılan balığı deyil.bunun adı mığrı ben küçüğünü tutmuştum geri atmıştım.hiç yemedim bunu,eti nasıl bilmiyorumidk afiyet olsun:hungry:
Tebrikler , çok güzel bir av olmuş, Mığrı bende yemedim hiç ama güzel ve lezzetli olduğunu duymuştum...
tebrikler güzel mığrılar aşşağıda yazan tarifi en lezzetli balıklar konusu açılmış ve orada yayınlamışdım .kullanırsanız buyrun Mığrının tulumunu cıkardıktan sonra parcalayarak buzluga koyuyoruz.1-2 gün buzlukta dinlendkten sonra donuk vaziyette kare seklinde kesioruz yalnz miğrinin bir kokusu vardr tulum cıkardktan sonra bunu bastırmak ıcın parcalayp buzluga koymadan once 1-2 saat sirkeli suda bekletiyoruz biraz beyaz sarap katarsanz dahada güzel oluyor. Buzluktan cıktan sonra domates ve soganlarımızı,kekiğimizi,kırmızı biber ve biraz defne yaprağımızı hazırlıyoruz.Ve şişe su sırayla diziyoruz.Kesilen etleri soğanlarin arasına yerleştirirseniz mangalda çok daha ii sonuc veriyor domateslerde sulanmasını sağliyor boylece mangalda etimiz kurumuyor.Şişlerimizi dizdkten sonra baharatımızı döküyoruz ve son olarak şişlerin üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.Burada hatırlatmak istediğim bir konu var baharat ve zeytin yağı işlemini mangala atmadan 2 saat önce yaparsanz etler çekince daha lezzet katıyo.Bundan sonrası mangali yakıp pişirmek afiyet olsun
ne yaptınız abi öyle, böyle değişik yaratıklar mersinde varmıydı. daha neler görecez... serbest bölgedemiydiniz tutat tutmaz derisini tuzlu suda ters çevirip yüzseydiniz. tebrikler
Güzel kardeşim ilk balığa başladığımda tutmuştum ve senin gibi sevinmiş hatta tuttuğum gece derisini yüzmüş hazırlamıştım yemek için. Ta ki komşumuz aman be bizim kediler bile yemiyor mığrıyı diyene kadar heves içindeydim. Ondan sonra da onlarca defa oltama irili ufaklı geldi, hepsi geri salındı. Kıyıdan avlanırken oltayı mahveder sürekli dönerek. Ama hastaları da olduğunu duydum, hatta pazardaki balıkçı bunu da yiyen var ben de hayret ediyorum demişti. Umarım güzel olmuştur ama sanmıyorum. Ayrıca o balık 2,5 kilo gelmez gibime geliyor göz kararı söylemiş olabilirsin. İlk günlere döndürdüğün ve bir süredir mesaj yazamadığım foruma mesaj yazmama vesile olduğun için teşekkür ederim sana mığrıyı boşver daha güzel balıklar tut...
Mıgri - Conger conger ....(sadece denizde yaşar) Yılan balıgı - Anguilla anguilla....(hem deniz hem tatlısu ya uyumludur) Mıgri ile Yılan balıgı ilk bakışta birbirine benzer ama aradaki dış görünüş itibari ile farkları hatırlatmakta fayda var Anguillada, kafa daha sivridir -sırt yüzgeç daha geriden başlar- her iki çene boyu eşit değildir . alt çene az daha uzundur , kafa daha narindir. Congerde , sırt yüzgeç hemen yan yüzgeçlerin hizasından başlar , kafası üstten daha basıktır -sırt yüzgeçlerinde benek vardır - kafası daha küttür -çene boyları aynıdır yada üst az uzundur .... (Umarım ayırım konusunda kolaylık olur)
Kardeşimiz yukarıda tarifini vermiş sağolsun.Arada bir zıpkınla vurup,tulum çıkarttıktan sonra çok tefarruata girmeden mangalda yaparım,oldukça da lezzetli olur...