25.09.2010 KONYA ALTINAPA Av Raporum

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sehzadem82 tarafından paylaşıldı.

1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Selamun Aleyküm Abilerim , Üstadlarım :D Can DOSTLARIM

Cuma günü bir mucize oldu , eşim bana balık tutmak istediğini söyledi :D Ben olayın şokunu atamadan bir baktım piknik malzemeri hazır ve nazır. İlk şoku atlattım hemen koyuldum işe Bu kez herşey farklı olmalıydı. Önce Kayın pederime 10 Tane Demir Hazırlamasını istedim dipler ve Makineler için 5+5 ile çıkcaktım sahaya. 4 Eşime 4 Bana 2 Bebişin Vekaletiyle bana :D
    Farklı bir teknik denemem lazım diyordum uzun zamandır. Bende Öyle yaptım 5 standart dip hazırladım 2 iğneli. 5 Makinanın misinelerini komple değiştirdim. Sağlamlaştırdım. Misinaya önce klipsli Fırdöndü bağladım , Sonra bedeni yapmaya başladım. Balıkçıdan aldığım 5 tane mısır küspesini 4 er tane küçük küp halinde bıçkıyla kestim. Ve şöyle bir düzen oluştu;
    En altta 100 gr kurşun ( etkili menzil için )
    onun üstünde 5 cm aralıkla 1 iğne.
    İğnenin 3 cm üstünde küçük küspe ( küspenin durması için önce şamandıra stop u taktım sonra düğümledim sıkıştı. Küspede iğne yok. Küspeli Takım Yasak hani iğnesi , demir i olan. Yemlemek için küspe Yasak DEĞİL!
    Sonra 5 cm üstüne tekrar iğne
    İğnenin üstüne tekrar küspe. İğnesiz. Toplam 2 iğne 2 küspe 1 kurşun.
    5 Makinada hazır. Dip oltalarının bir tanesinide Özel hazırladım. 2 iğne 2 100 gr kurşun . 60 lık misina ( tam emin değilim ) 75 metre sarılı.
    sıra yeme gelmişti bu arada eşimde son hazırlıkları yapıyordu.
    Yem klasık hamur , un , vanilya , yumurta :) hepsini karıştırıp , kaynattım bu arada sabah olmuştu. Hemen arabayıda hazırladım suyu , yağı derken çıktık yola. ALTINAPA Tıklım tıklım her yer dolu sağı solu derken bir yer buldduk ama tam yerini buldum. Söğüt ağacının altında bir burun diye tabir ettiğimiz koca bir alan ben vardığımda adamlar toplanıyordu biraz bekledik başladık oltaları suyla buluşturmaya. Bu arada eşim mangalı yakıp üzerine güveç tenceresini koymuştu malum kahvaltı yapcaz :D Göle karşı melemen ziyafeti :D Bu arada sağımdaki solumdaki balıkçılarda ayrılınca tam ortam oldu bana :D Güveçte Melemen Ziyafeti çektim.:D Çapaklar çıkmaya başlayınca moralim bozuldu ama olsun katliamları farzdı. alıp dogru livar a. derken öyle bir zil sesi geldiki tamam dedim APA Canavarını tuttum. Dip resmen kopacaktı vurdukça vurdu ben yanına koşana kadar hemen aldık livara 42 cm lik güzel bir sazan ( resimde yok Öğle yemeği oldu :p ). Ben henüz çapakla / sazanı ayıramıyorum tek bildiğim çapağın pulları çabuk dökülüyor. O yüzden birde eşimin ilk balık avı olduğu için bir çogunuda kendi elleriyle çektiği için inanın limitlere çok bakamadım. 5-6 sazanı canım bu küçük daha diye saldım ama diğerleri kaldı o yüzden lütfen limitlere takılmayın. Akşam üstü olmak üzereydi. Yanımıza bir abimiz geldi muhabbet ediyorduk.
    ( Livar a bakmadan ) Bu takımla bu yemle balık zor tutarsın evlat dedi. Neden dedim. Tırıvırın varmı dedi. Yok gerek yok dedim zaten yasak. Cezası var dedim. 4 Tane dip oltasını makine ile atıyormuş hemen 5 metre uzağına 5 tırıvırı atıyormuş gelen olursada haberim yok ben 4 oltadan fazla atmam yasak diyormuş:mad: Dalga geçti resmen:mad: . Bende çaktırmadan bizim güvenlik arkadaşa a çağrı attım o tırıvırıları atınca. Güvenlik gelince bilmiyorum bunlar benim değil dedi. Bende Güvenlik abi biz bunları imha edelim dedim çekip gözünün önünde yaktık :rolleyes: Delirdi resmen. Sonra anladı durumu uzaklaştı benden. 17 Balık livar a girmişti. Toplanmaya başladım. Eşim hamile oldugu için riske girmeye gerek yoktu. Makinanın başına geçtim topladım , diğer makina yı topladım sıra dip e gelmişti. Dip yaklaşık 70 metre uzaktaydı çok güzel bir atış yapmıştım hani şu 2 tane 100 gr kurşun olan dip. Öyle bir vurduki hani kayınpederin yaptığı demir kazık değilde tahta falan olsa kırılırdı. Zil yaklaşık 2 metre soluna uçtu gitti :eek: ve hanında boşladı misina başladım çekmeye gelmiyordu sanki uçuyordu dedim bir boşluk bulup kaçacak bu. Evdeki hesap uymadı çarşıya Lİvar a 18.nci balık olarak girdi :) Çapakları suya geri atmak yalnış oldugunu düşündüğüm için sayıca limiti aşmış oldum. Beni Tanıyan Bilir Limitlere Sadığımdır. Ancak Bu kez Limitlere Çok Bakamadığımı Yineliyorum! Lütfen Limitler uymuyo diye yüklenmeyin bacak kadar çocuğa:)
    Müthiş bir macera geçirdik ailece , limitlere bakamadık ama çapak olarak düşündüklerimi geri atmadık o yüzden affola :D
    :rolleyes: Biz masumuz , Hepsini henüz doğamayan bebeğimiz avladı :) Gelecek hafta limitlere uygun bir başka av yazarım inşeallah. Hepiniz Allah a emanat olun , Livarlarınız bol bol dolsun :D
    Bazı arkadaşlar ısrarla Limitlerden Bahsediyor. LİMİTLERE TAKILAN ARKADAŞLAR YUKARDAKİ YAZIYI DEĞİLDE BURAYI OKUSUN

Tam oltayı çekiyordum , Birden ağırlaştı. Bir baktım bir TIRIVIRI adam atmış ve kopmuş , çok yazık ve içinde 4-5 Tane sazan hepsi ölmüş mecburen aldık livar a komşular bari ziyafet çeksin diye....Hani resimdeki küçük sazanlar onlar...

Delikanlı gibi itiraf etmek dururken bazı show meraklıları insanı yalan a zorluyor. Ben ailemle ilk defa ava gittim ve kabulde ediyorum Limitlere UYAMADIK.. Sehzadedeyi tanıyanlar bilir Çok balık değil Limite Uygun Balık... Dostlar Sağolsun

KayınPederim ve Ben :) Bilin Bakalım Hangisi Ben :

En son tuttuğum Zili 2 metre Uçuran Kereta.
    [​IMG][/QUOTE]

Fotoğraf ekleme konusunda yardımları için DEAR_STAR Mustafa Abiye sonsuz Teşekkürler :)

Son düzenleme: 28 Eylül 2010
  2. surveyorboy

surveyorboy RECEP

Favori Makine:
    Okuma Avenger 30a
    kardeş tebrikler hayırlısıyla beklediğiniz misafiriniz için şimdiden Allah analı babalı büyütsün sana da ailenle birlikte nice mutlu avlar diliyorum.:)

3. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    ALLAH razı olsun dostum bide şu fotoları yükleye bilseydim.

4. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    http://imageshack.us veya benzeri bir site açılır resim ilk önce bilgisayardan bu siteye yüklenir.
    Yükleme tamamlandıktan sonra burada verilen link adresi cevap yazdığımız bölümün üst kısmında mektup zarfına benzeyen (üzerine gelince insert image yazar) işarete tıklanır ; çıkan yere link adresini yazılır resim yüklenmiş olur

(Not çıkan penceredeki http// silmeyi unutma )

5. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Barış. Şu resimleri yükle de gözümüz gönlümüz açılsın biraz. :)
    Sazan ile çapağı Ayırmak için en basitinden bıyıklarına bak. Sazanın ağzının kenarında iki tane bıyık olur. Çapağın olmaz. ;)

Bir de şu güvenlik arkadaşına söyle: Her gece 02:00 civarı baraja botla ağ atıyorlar. İlgilensin. Ben bir kaç yere müracat ettim cevap bekliyorum.

6. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Resimleri eve gidince yükleyecem :) sabır akşam bak kuzulara :) istersen sana mail atayım sen yükle olmazmı ?

7. RIDVANDINC

RIDVANDINC RIDVAN DİNÇ

Tebrikler Barış tututuğun balığın iğnesini çıkarırken benim tabirimle bıyıklı olup olmadığına bakarsan sazanmı çapak mı olduğunu anlarsın sazanların her boyunda dudaklarının iki yanında 1 2 cm uzunluğunda bıyıkları vardır ama çapak ne kadar büyürse büyüsün bıyığı çıkmaz kösedir :D

8. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    alamadığım shımano bx 240 kamış
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu
    hemşerim eline sağlık ve tırıvırıyla mücadelen için ayrıca teşekkürler

9. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    alamadığım shımano bx 240 kamış
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu
    HA unuttum gelecek yavrunuzada allahtan sağlıkla gelmesini dilerim inşaallah

10. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    ALLAH razı olsun dostum ecmain

11. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Sağol yolcu :) dear_star halletti beceremedim ben işteki internet kötü :):p

12. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan

13. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    avın adaim olsun usta bebek kısmetiyle gelıo bellı allah analı babalı buyutsun bol sans

14. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    ufacık sazanlar var orda nasıl tebrik alır bu rapor şaşıyorum

15. LapinCash

LapinCash

Ben limilere bakmıyorum uymadık diyorsunuz peki sizde biliyorsunuz ama bu tırıvırı yasak biliyorsunuz olta sayısınıda biliyorsunuz uymuşsunuz tebrikler ama bu küspe olayı nedir ?
    Küspenin yasak olduğunu bilmiyorsunuz sanırım..

16. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Küspe Yasak Değil Küspeli Takım Yasak....Yani uçlarında iğne olan hani takılınca demir ve iğneler suda kalıp giden , takım yasak. Ben küspeyi iğnesiz takımsız kullandığımın altını çizdiğimi düşünüyorum!

17. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    O balıkların bir çoğu çapak bu 1.
    Ben en başta limite takılacak olan yazmasın diye belirttim bu 2.
    Millet gibi iğne çıkarırken öldü diyebilirdim adam gibi yazdım bu 3
    Bu rapor bi çok kişi sehzadeyi tanıdığı için tebrik aldı , bizde delikanlı gibi ben bunu yaptım ama hata biliyorum , birdaha olmayacak demek forumda kendini bişey zannedip dolananlardan daha yüksek mertebedir. Burası ben bu kadar buyuk balık tutuyorum diye hava atma yeri değil biz bir aileyiz ailede hata yapanda olur , kendi içimizde halledilir! Anlatabildimmi?

18. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    sağol ibo :) daha iyisi senin olsun...Allah razı olsun

19. LapinCash

LapinCash

O iş nasıl oluyor ? Yemelemek içinde değil.Acaba el oltasıyla misinayla atıp çekiyormusunuz ?

20. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    emre ömrümü yedin bitirdin :) bidaha rapor yazmıycam sayende:mad: