ender arkadaşımızla öğle saat 2:30 sularında tekne ile ahmetbeyli açıklarına açıldık kopes lerden diğer balıklara pek vakit kalmadı 3 saatlik zamanda at çek yaptık arada 3 adet istavrit ve 2 adet uskumru yakaladık deniz çok bereketli idi ayrıca makinemle çekemediğim üst sularda bir balık atladı fakat iki kişi balığı sudan çıkaramadık balıkları temizlerken fotoğraflarını çekip paylaşalım istedik tüm arkadaşlara rastgele
Mesut kardeşim tebrik ederim,sanırım orta su da avlanmışşsınız? Dip atmadınızmı ? ve takımlarınız nelerdi?
sedat hocam klasik 3 lü dip oltası kullandık yem olarak sülünez ve çimçim vardı dipte kopeslerden diğer balıklara fırsat kalmadı yem 3 paket yemi iki kişi idareli olarak 3 saatte kullandık hiç yemimiz kalmadı bir ara su kaynadı desem yalan olmaz uskumru sürüsü ortalığı bayağı karıştırdı her taraf martı oldu aradan beş on dakika sonra ben dipten oltamı çekerken orta suda uskumru atladı hemen arkadan ender arkadışımız oltayı attı aynı anda oda bir kolyoz çekti aradan on dakika sonra dibe oltamı salarken üst suda sanki misina dolaşmış hissi uyandırdı makinamı toplayınca büyük bir balığın oltama yakalandığını farkettim makina ile çekmeye çalıştım 60 lık makine nın gücü yetmedi ender arkadaşımıza elle çekmesini istedim tam çekerken balığı kaçırdık ne olduğunu göremedik fakat deniz gerçekten çok haraketliydi çok güzel bir av oldu
Mesut ve Ender yine iyi bir av olmuş,tebrikler. Yalnız biraz pembe balıklardan olsa daha iyi olurmuş. Olsun zamanla pembelerden tutmayı başarırsınız. Yarın bende Davutlara ava gidiyorum. Sizde eksik olan pembelerden tutmaya...
pempelere fırsat kalmadı haldun abi ayrıca geçen hafta sizin pempeleri de gördük bilahare biz boşa olta sallamayız abi allah sizlerede bizim kadar balık tutmayı nasip etsin
Ne olur , Ne olmaz İzmirli kardeşimi ve yanındakileri tebrik ediyorum. Tekne ile balığa çıkıldığında ne olur ne olmaz,iri bir balığı çekecek tarzda olta takımının ve yeminin kullanılması gerekiyor. Hele hele bu çok iyi zamanlarda. Anılarım arasında böyle 30-40 kg üzerinde Orkinosları kaçırdıklarımız geldi. O zamanlar 80' li yıllardı ve tecrübe sahibi değildik zannediyorum. Daha sonra tekneli çıktığımız avlarda siz kardeşlerimizin de yapabileceği yöntemde,Teknenin arka kısmından atılacak olan oltada 7-8 cm kesilmiş zargana, yada derin su sardalyesi 3 parça olarak kesilmiş, ve bir bütün taze sardalye atınız. (kurşun kullanmıyoruz) Teknenin kıç tarafından orta su civarında kalama bırakabilirsiniz. diğer dip oltası ile av yapan kardeşlerimize bu olta takılmıyacaktır.Bu sistemi lütfen yapınız, İnanın çok iri balıklar alabilirsiniz.Başarılı ve bereketli avlar diliyorum.