25.10.2009 Mordoğan

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında farukaan tarafından paylaşıldı.

1. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Merhaba arkadaşlar...
    Geçtiğimiz pazar için cumartesi gece 04 gibi ben ve bacanağım gaziemirden mordoğana yola çıktık,05.30 da oradaydık önceden anlaştığımız teknenin sahibi limanda bizi bekliyormuş hemen pancar motoru çalıştırdı ve limandan ayrıldık,yaklaşık 3 mil gibi foça tarafına açıldıktan sonra kaşarası mevkinde demir attık ve ilk oltalarımızı suların derinliklerine bıraktık,Burada derinlik 40 metre kadardı,yem olarak sülünez,sardalya ve birazda kalamarımız vardı...Daha kurşun yere değmeden balıklar vurmaya başladı,bir boştan sonra ilk balığımı aldım yaklaşık16-17 cm lik bir gopez..Daha sonra ilerleyen saatlerde oltamıza gopez,karagöz,mercan,izmarit ve lahoslar takıldı...4-5 saat içinde yaklaşık 3-4 kilo balık tuttuktan sonra limana döndük...
    Benim için çok önemliydi zira tekneden ilk avımdı,onu bırakın kıyıdanda hiç doğru dürüst tecrübem olmamıştı şimdiye dek,elimde 3-4 adet kasnak olta vardı,ucundaki iğneleri sizin gibi numarasıyla söyleyemem ama kimisinde uzun pala beyaz parlak iğneler,kimisindede daha kısa kahverengi (sanırım bronz oluyor)iğneler vardı :) Ben o hevesle bugün kemeraltına inip profilimde yazan makine ve kamışı misinasıyla beraber 50 lira gibi cüzi bir rakama aldım,birde tekne için 10 liraya tekne kamışı...Bakalım bu haftasonu mordoğanda neler olacak :)

Edıt:Resim koymayı beceremedim :)

Son düzenleme: 28 Ekim 2009
  2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Faruk bey, güzel avınız için tebrikler, umarım haftasonu da keyifli bir şekilde bereketli bir av geçirirsiniz. Haylinizdeki fangriyi tutmanız dileğiyle;)

Bu arada resim ekleme konusunda alta eklediğim linke bir göz atmanız faydalı olacaktır. Resim ekleme konusunda aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27041

Rastgele

3. leyl&hud

leyl&hud Mehmet Ergül

Favori Kamış:
    RIVER ANDON 300 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    okuma zorax
    Faruk abi iyi av tebrik ederim
    birde bu Mordoğan neresi oluyor acaba?
    kıyıdan av için uygunmu

4. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Sevgili Faruk çok güzel bir av olmuş tebrik ederim.Yakaladığınız lahosları merak ettim acaba benim bildiğim lahos ise an az 3 kg gelmesi lazım.

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Avınız için çok tebrikler. Heyecandan olsa gerek, Lahos ile Hanos arasında bir isim karışması oldu galiba :)

6. blue marlin

blue marlin murat elyiğit

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    kesinlikle katılıyorum:D :D :D

7. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili gürcan...Sanırım arkadaşların dediği gibi ben isimleri karıştırdım zira benim aldığım balıklar değil 3 kilo,300 gram bile değildi :D

8. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    @ leyl&hud

Mordoğan körfezin içinde kalıyor,karaburuna doğru...Uzaydan bakıcak olursak foçanın karşısı kalıyor...Sanırım İzmirde yenisin,yoksa bilmen lazımdı...Google earth sana bu konuda yardımcı olucaktır...

9. clio35

clio35 AHMET HAKAN KARAHAN

herkese rast gelsin bende yeni yeni kıyı balıkçılığına başladım ufak tefek lidaki mırmır çekiyorum daha çipura nasip olmadı ama umudumu kaybetmiş değilim narlıdere pina sahiline takılıyorum herkes davetlidir

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Tebrikler Faruk.

11. mehmeterkil

mehmeterkil mehmet

Favori Kamış:
    kamış/kasnak
    Tebrikler Faruk abi.
    Bu hafta sonu için bizde bir organizasyon ayarladık mordoğana bakalım nasıl geçicek.1sefer kıyıdan avlamıştım mordoğanda ve 3 parça çipura almıştım.Mordoğanda tekneden ilk avım olacak bu.Acayip heyecan var haftabaşından beri.Oradan çok güzel raporlar geliyor sitemizin üyelerinden çünkü.
    Herkese rastgelsin..İyi akşamlar.

12. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili mehmet,eğer kaptanınız yoksa birşeyler ayarlamaya çalışırım...Birde yanınıza kalın giysiler almayı sakın unutmayın,bayağı soğuk oluyor bu mevsimde oralar...Sülünez çok güzel iş yapıyor,mamun bulabilirseniz mamun alın...Yemi mordoğana bırakmayın burada yem olarak sadece sardalye bulabilirsiniz...Balıkçılar çarşısı içinde yem,olta vs satan bir dükkan olsada saat 9-10 gibi açılıyor bilginiz olsun...Şimdiden rasgele :)

13. mehmeterkil

mehmeterkil mehmet

Favori Kamış:
    kamış/kasnak
    Saol Faruk abi kaptanımız var.Cuma günü saati konuşup ona göre pazar günü yola çıkıcaz.Valla yemi oradan alırız diye düşünmüştük.Çünkü manisadan gelicez direk otobana gireriz illaki orda buluruz demiştik.Çok iyi oldu abi vediğin bilgiler.Ben her ihtimale karşı kalamar alırım yanıma.Birazda sardalye alıp tuzlarım yarın.Mamunlar için mecburen güzelbahçeye uğruyacaz artık napalım..
    Sanada rastgelsin abi...

14. forkliftci

forkliftci ahmet

Favori Kamış:
    kamış
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    nazar deyer
    mehmet naber mordohana ne zaman gidiyoruz

15. forkliftci

forkliftci ahmet

Favori Kamış:
    kamış
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    nazar deyer
    mehmet kardeşim kuru sülünez alsak olmazmı

16. mehmeterkil

mehmeterkil mehmet

Favori Kamış:
    kamış/kasnak
    Ahmet kardeşim pazar gidiyoruz nasipse...Sen al yanına bakalım kuru sülinezlerini iş yaparsa bizde kuruturuz..görüşürüz...

17. forkliftci

forkliftci ahmet

Favori Kamış:
    kamış
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    nazar deyer
    bilader bendeki sülünezleri kopartacak balık tanımıyorum oldular kayış gibi sülünezler bile heyecanlandı.mordohana gitmek için...

18. forkliftci

forkliftci ahmet

Favori Kamış:
    kamış
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    nazar deyer
    faruk arkadaşım ben kendimi öyle bir kaptırmışım ki rüyalarımda bile balık tutuyorum allah ömür verirse hafta sonu tabiki nasibimizde varsa senin vermiş oldugun bu bilgilerle şov yaparız gibi geliyor bana.saygılar selamlar....

19. veziroqlu

veziroqlu bülent

arkadaşlar öncelikle size bereketli ve eğlenceli avlar diliyorum; sonrasında yem için endişelenmeniz gereksiz güzelbahçeden hertürlü yemi temin edebilirsiniz sabah erken saatlerdede açık yemci bulabilirsiniz. rastgele....

20. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler.