25.11.2012 kaya balığı,baraküda-levrek,lüfer avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında shartz tarafından paylaşıldı.

1. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine:
    okuma 40 trio
    En İyi Avı:
    kofana 5kg, levrek 3 kg, baraküda 2 kg,akya 4kg
    selamun aleykum. arkadaşlar geçen haftayı malzeme tedarik etmekle geçirdim. 10-15 tane sahte, kamış, misina vs. aldım. velhasıl yeni sahteleri denemek arzusuyla attık yine kendimizi denize.saat 14:00 civarı sahtelerimi deneme maksatlı suya indirdim. bir kaç tanesi hariç atış ,yüzüş açısından pek problem görmedim. 4-5 tane yavru balık aldık. zurna yakalayıp fletosuyla kofana alacaktık. ama bir tane bile alamadık. sanırım zurnalarda artık akıllandı. yavru balığı alıp gidiyor.yutmasını bekliyoruz çekiyoruz ama boş, yavru balıktanda eser yok. neyse daha önceden yakalayıp buzluğa koyduğumuz zurna fletolarını kullandık ama inanın bırakma oltalarımıza kullandığımız 2 gün önce tutulmuş zurnaların fletolarına dokunmadılar. kofanalarda taze et istiyor.oltalar serili 4-5 tane ama tık yok. dedik ki böyle olmayacak hadi sahtelere başlıyalım. velhasıl hasan abimle beraber başladık at çeke. 10 dk geçti geçmedi hasan abim lüferi kaptı. 700-800 gr civarı.hemen ardından pat benim sahteye atladı. ama sanırım biraz acemilik yaptım ve balık kurtuldu.sonrasında tık yok. yer değiştirdik. bu arada sahte olarak ryobi deniyorum sırtı pembe.irice bir levrek gördüm hemen arkasına attım ryobiyi yanından geçerken hışımla aldı benim sahteyi.tahminen 2-3 kg civarı bir levrek.levreği yukarı kaldırmak istedim kalkmadı. o ara çarpmayla alayım diye düşünüp hasan abime sesleneyim derken balık sahteden kurtulup suya düştü. tabi canımız sıkıldı ister istemez. sonrasında bir baraküda aldım. iki baraküda daha saldırdı sahteme ama geri düştü. zaten baraküda da sanırım limit bir adetti. sıkıntı etmedim. saat 23:00 sularında yer değiştirdik. bir iki derken kaya balığı oturdu sahteme biraz zorladı ama dışarı alabildim. sabah işe gideceğimden 23:30 civarı ava son verdik.

deniz: hafif çalkantılı
    rüzgar: hafif
    hava: parçalı bulutlu
    kaçırılan balıklar: levrek, lüfer, ikide baraküda kaçtı
    sahte: ryobi
    saat: 20:00-23:30

not: resim yok:)

2. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine: