25/11 en kısa günlerden kısa bir rapor

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında geneben tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tarih : 25/11/2007 Pazar
    Yer : Kuşadası açıkları
    Takım : 3 oltalı klasik dip takımı misina 0,40 iğneler 4-5 numara karbon
    Yem : Sardalye ve çim çim.(yanlız avlak sadece sardalye çalışıyor)
    Hava : Rüzgarsız mükemmel su şıpırtısı bile yok.

Cumartesi öğlen sıraları ,pazar günü için bir programım olmasa da uzun zamandan beri balığa çıkamamamın verdiği sıkıntıyla iş yerinde çalışıyordum.
    Sonra beklenen müjdeli haber telefonun ucunda Volkan abiden geldi. Pazar sabahı bize Kuşadası yolları gözükmüştü. Haberi alınca çocuklar gibi zıplamak geldi içimden . Belli etmesemde dışarıya heyecanımı, yüzüme bakan anlardı hemen gözlerimden sevincimi.
    Pazar sabahı erkenden Volkan abiyle buluşup yola düştük. Sabahtan havanın çok güzel olacağı belliydi gerçi bütün hava raporu sunan internetteki sitelere bakmıştım hava güzel gözüküyordu. Sadece üçkuyulardaki yemcide yem kalmadığını öğrendiğimizde şaşırdık ve yemi Kuşadası balıkhalinden aldık.
    Kuşadasına vardığımızda tekneyi indireceğimiz yolun fırtınadan yosunlarla kapandığını gördük yaklaşık 1,30 saat yosunları temizledik . En üzücüsüde zaman kaybediyorduk.Neyse bu işte bitince Hüseyin abimizide alarak en sonunda denize açılabildik . Hüseyin abi yemleri hazırlamaya başladı hemen vakit kaybetmek olmazdı.

Avlağa geldiğimizde ilk dikkat çeken o müthiş sessizlik ve denizin dinginliğiydi. Hemen bir gece önce hazırladığım takımları çıkardım ve kullanmaya başladım. Herkes balık tutuyor ama ben bakıyordum tam 2 saat boyunca , üstelik akşamdan yaptığım bütün takımları denememe rağmen . Sonra en çok balığı Volkan abinin tuttuğunu görünce takımını inceledim ve hatayı buldum . Köstekleri uzun yapmıştım ve dibe inince birbirine dolanıyordu. Hemen takımlardaki ortada bulunan iğneleri kopardım takımdaki iğne sayısını 2 ye düşürdüm.
    İlk önce Volkan abinin tuttuğu mercan videosu .
    http://www.youtube.com/watch?v=lIsgRiijjqw

Bu arada avlağımızada değiştirmiştik ki ilk balığımı tekneye aldım yakışıklı bir mercan.Buda benim mercan videom:D
    http://www.youtube.com/watch?v=EB0IlZmC3b4

Mercanı çıkarıp yem takıp oltayı atmıştım ki bu sefer güzel bir istavrit ve tabiki işte videosu ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=1s63sm2Ql9s

Sonra uzunca bir süre sessizlik ve gün batımını takiben Volkan abinin yakaladığı ve ilk defa ben varken teknemize teşrif olan çok güzel bir çipura ve elbetteki videosu .Çipura digital tartıda tam 404gr geldi.:D
    http://www.youtube.com/watch?v=lkqW6ys6Tew
    Hava kararınca sıra yılan balıklarına gelmişti üçümüzde birer tane sırasıyla yılan balığı yakalayınca geri dönme zamanının geldiğine karar verdik ve avı noktaladık. İşte avların görüntüleri bunlar Volkan abinin kovadan çıkanlar.

Bunlarda benim yakaladığım mercan ve istavrit biri eşime biri bana akşam yemeği için , elim yaralı biraz kusura bakmayın çapayı çekerken elim sıkıştı malesef;):D

Ve Cuma günü Çeşme de çipura avlayan Mehmet abimin sevincinide sizinle paylaşmak istedim. İnsanın istediği balığı yakalayınca gerçekleşen sevincini anlatan iyi bir video :D
    http://www.youtube.com/watch?v=1kUwqQcsmwg

Saygılarımla herkese rastgele .

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Aşkın tebrikler. Güzel bir av olmuş, livarlarınız her zaman dolu olsun;):)

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ne livarı ne dolusu :D:D:D Serdarım kardeşim işte çimleniyoz toprakta :D:D
    Teşekkürler kardeşim ;)

4. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    aşkın abi elinize sağlık ...güzel bi rapor olmuş...Çipuranın gelmesi günü kurtarmış diyebilirim :D

5. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    elinize sağlık hepsi cam gibi :D

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abicim aşmışın olayı her raporun video lu :D:D valla avlarının devamını dilerim tebrikler :)

7. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    İnşallah daha irilerine denk gelirsiniz :) paylaşım için teşekkürler rastgele

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Aşkın öncelikle tebrik ederim.

Hemen bir gece önce hazırladığım takımları çıkardım ve kullanmaya başladım. Herkes balık tutuyor ama ben bakıyordum tam 2 saat boyunca , üstelik akşamdan yaptığım bütün takımları denememe rağmen . Sonra en çok balığı Volkan abinin tuttuğunu görünce takımını inceledim ve hatayı buldum . Köstekleri uzun yapmıştım ve dibe inince birbirine dolanıyordu. Hemen takımlardaki ortada bulunan iğneleri kopardım takımdaki iğne sayısını 2 ye düşürdüm.

Benimde çok başıma geliyor.
    Avlak aynı,olta aynı yem aynı.
    Boğaç tutuyor Ben tırmalıyorum.

Sonra bir baktımki Boğaç'ta ince köstek var Bende ise beden ile aynı kalınlıkta köstekler.

çözene kadar denemediğim takım kalmamıştı ...

Senin bu videolu heyecanlı anlatımlarını izledikçe kendimi otogara atıp İzmir'e giden ilk otobüse binesim geliyor.

Tekrar teşekkürler.

9. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Elinize sağlık çok güzel bir av olmuş

10. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Bereketli olsun, afiyet olsun, en kötü avınız böyle olsun, olsun da olsun...:)
    Haa bir de geçmiş olsun :D ( elin için ;) )

11. simendifer

simendifer Sennur

Aşkın, senin ekip de çok iyi ama yani. :) Maşallah sağlı sollu çekmişsiniz mercanları. :) Tebrik ederim, rast gelsin. :)

12. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    harika bir paylaşım ellerinize saglık

13. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    geçmiş olsun üstat tebrikler;)

14. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sağol Evrim kardeşim senin çipuraların yanında torunları gibi kaldı ama olsun;)

Teşekkürler Onur kardeşim daha irileri size nasip olsun .

Koral arkadaşım biz balığa gitmiyoruz zaten video resim çekmeye gidiyoruz o yüzden avlarımızın sayısıda düşük ;) Çekim yapmaktan balık avlıyamıyoruz. :D:D

Sağolasın Ahmet kardeş sanada daha irileri nasip olsun teşekkürler.

15. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sağolasın Tarkan'ım aynı kaderi paylaşmışız ;) benim takımlar avlağa uymadı ama geç uyandım:D Sen istediğin zaman atla otobüse ben karşılarım otogardan:D

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Tüm ekibi kutlarım Aşkın :) Belli ki hafta sonu güzel geçmiş :) Yalnız Mehmet beyin sevinci müthiş vallahi :D İlk balığımı tuttuğum gün geldi aklıma :D Hala gülüyorum :)

17. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Aşkın kardeşim senin deyiminle (güzel çimlenmişsin) :D:D:D:D

Şaka tabi güzel bir gün olmuş neyini beğenmiyorsun aslanlar gibi mercanların aşk olsun Aşkın :p :D
    Afiyet şeker olsun.:)

18. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Burada admin ve mod arkadaşlarıma ayrı cevap vereyim bari gerçi Serdar kardeşime yazmıştım ama olsun:D

Sağol Barış teşekkür ederim.:)

Teşekkürler Burak sağolasın arkadaşım elim biraz daha iyi artık iyileşiyor.;)

Ekip sağlam valla aralarında ben çömezim hazır olda duruyorum her işe koşuyorum akşam yattığım yeri aramıyorum doğal olarak :D Teşekkürler Sennur kardeşim mercanda ne güzel geldi Burak'ın yazdığı gibi gelişini sevdim ben çekiyorum o dibe inmeye çalışıyor çok zevkliydi.:D

19. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Serkan arkadaşım sağolasın.

Teşekkürler Mehmet kardeşim geçti artık birşey kalmadı sağolasın.:)

20. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sorma Sevil abla biz burada durmadan her gelene seyrettirip yerlere yatıyoruz. Birde ses sistemine bağlı bilgisayar ortalık yıkılıyor açıyoruz sesi biz yerlerde :D:D:D
    Teşekkür ederim abla güzel bir hafta sonuydu sağolasın.