25.12.2012 Yumurtalık Tekne Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İnan01 tarafından paylaşıldı.

1. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Cümleten merhaba;

Uzun zamandır tekne ile av yapmayı planlıyorduk ama öyle veya böyle bir problem çıkıyordu. 2 gün önce Özgür hocamın telefonuyla ertesi güne plan yaptık ve Özgür hocamın arkadaşı ve babası ile yola koyulduk.

Klasik sarkıtmalı avımızda bol bol karagöz yakaldık. Arada birkaç çipura, bir adet lagos, üç adet zargana ve 1 adet baracuda ile gece saatler 01:30'u gösterirken, havanın aşırı soğuk olması ve artık vuruş olmaması nedeniyle sonlandırdık.

Yem olarak karides kullandık. Tabi ben arada boş durmadım ve yakalanan küçük karagözlerden birkaç tanesini canlı yem olarak kullandım :) Sonuç olarak patlayan misina :D Kaçan balık acaba nedir nedir diye yine düşünmeye koyulduk bir sonuç çıkaramadık :D

Bu arada ay, tepsi gibi gökyüzündeydi. Bu da avımızı olumsuz etkileyen etmenlerden oldu.

Bir ara teknenin ışığına dadanan ufaklıkların altında karartılar gezmeye başladı. Canavarlar altta an kolluyorlardı ve sayıları hatrı sayılır derecedeydi. Hemen Yo-Zuri Tobimaru (Turuncu kafa; modelini hatırlamıyorum :D ) marka sahtemi takıp at-çek yapmaya başladım. Canlı yayında takipleri izliyoruz ama hamle yok :D En son bir tanesi kaşındı, atladı sahteye ama çabuk bir şekilde kurtuldu :rolleyes: Pes etmek yok :D Sahtenin biraz daha derinden gelmesi için önüne yaklaşık 10 gr lık bir fırdöndü bağladım. Karanlığa doğru attım ve batması için biraz bekledim. Ardından yavaş yavaş çekerken arkadaş gözümün önünde yapıştı sahteye. Bu sefer yapıştığı gibi kaldı, aldım tekneye :D Sonrasında defalarca takip almama rağmen kandıramadım hergeleleri :D

3 adet zargana aldık demiştim. Bir tanesini, bizim teknenin kaptanı eliyle kaptı desem bana inanır mısınız, evet evet bana inanır mısınız :D Garibim üstten gelen kartal pençesiyle neye uğradığını şaşırdı :D Diğerlerini de kepçe ile aldık tekneye :)

Fotoğraf olarak, sadece bendeki zargana ve baracuda,ıskarmoz,turna (Hangisini daha çok seviyorsanız o olsun adı :D ) nın fotoğraflarını ekledim :)

Hepinize daha iyileri rastgelsin, sağlıcakla kalın :)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

2. 4443

4443

İnan'ırız inan'ırız :D

Tebrikler abi keyfle okudum , canlı takımının misinası kaçlık misinaydı merak ettim ...

3. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Güzel bir avmış..Tebrikler :)

4. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, yine almışsınız kısmeti. açıkta avlanmanın zevki de ayrı.

botla avlanırken botun kenarına kafa lambamı asarım. bazan onun altında da koca koca karartılar dolanır. ben de kandıramadım onları, v kuyruk silikon, jig, sahte denedim olmadı, canlı bıraktım, onu da her seferinde balonlar parçaladı, misinayıda kestiler.

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    zargananında maşallahı varmış..turnada ona yetişmeye çalışıyormuş:D tebrikler aga dahasına rasgelesin

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Teşekkürler Hüseyin dostum :) Açıkçası yanıma misina falan almamıştım. Tekne kaptanının kullandığı 30 luk misina sarılı tahta oltaya yapmıştım takımı :) Fantazi yaptım yani biraz :D

Teşekkürler Murat kardeşim, rastgelsin :)

Teşekkürler Bilge :) Aslında o canavarların ilacı vardı ama o an yanımda değildi, sorun orada :)

Çok güzel bir balıkmış bu zargana :) İlk defa canlı vaziyette inceledim keratayı :rolleyes: Teşekkürler bu arada aga :D Sana da daha iyileri rastgelsin artık be yav :)

7. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Yeğen :) söz dinlemiyorsunuzki :confused: defalarca söyledim,en son yine söyledim downdeep sahte olsun yanınızda diye :cool:,basit bir örnek yanlış hatırlamıyorsam sende maria dublex sahte vaadı 30 gr ağırlığı olan,onu kullansaydın baraküda da çok başarılı olurdun.

Biz tekne ile çıkacağımız zaman,yanımızda 3 ayrı makine-kamış götürüyoruz.

1 - Çipura vesair balıklar için,bir takım - 40 lık makina,hassas bir kamış
    2 - Lagos,Orfoz,Granyöz için,bir takım - ekseriyetle braid sarılı jig takımı
    3 - Baraküdaya at-çek yapmak için bir takım - 240-270 mt kamışlı,40 lık makineli takım.

Avın erken bitmesine üzüldüm,Hem sen,Hem Özgür Hocam uzun zamandır çıkmak istiyordunuz.

Neyse Yeğen :) hayırlısı ile git gel İstanbul'a ondan sonra sahalara yani Surf Casting'e dönersin,bu arada konuştuğumuz konuda araştırmalarım devam ediyor,mahalledeki arkadaşlarım da tamam dedi ;)

Öptüm seni :)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kiyidan surfunden girip spininden çikmak yetmiyo bi de tekne :) yavass Inan :)

komple bir balikcisin vesselam

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Haklısın uncle :) Biraz aceleye geldi tekneye varmamız, binmemiz vs... Sahtelerin hepsi çantada değildi. Maria'da arabada kaldı malesef :( İlk fırsatta bir tane tiger ve sonra seninle tekne avı, surf cepte dursun :D

Desteğin için teşekkürler bu arada. Umarım, hayırlısıyla ve desteğinle güzel işler başarırım :)

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Bilge Kağan :) Rapala HJ Downdeep Ft-Bs-Gbm,Yo-zuri tx minnow KN,Maria Dublex açıktan baraküdanın olmazsa olmazları ;)

Selamlar Rastgelsin.

11. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık

:laughing: Teşekkürler Roy. Gerçekten hayattaki en keyif aldığım şey balık tutmak, temizlemek, pişirmek, yemek, yedirmek :D

Çok küçük bir gelirim olsa ve evli olmasam inan bana Robinson gibi yaşardım; gürültüden, stresten, teknolojiden uzakta :)

12. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Akşam çıkacağın ava,saat 11:00 gibi hazırlanacaksın,sonra aceleye geldi diyeceksin hadi ordan :D :D :D kafam dağınıktı desen hadi neyse :D :D :D

Sarı belgeyi iptal ettirdiğim için tekne avı hayal :) surf duruma göre :) baktık olmadı bineriz bisikletlerimize doğru göle Alabalık ve Sudak avlamaya :D :D :D

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Yeğen :) Selvi de tamam derse,kıvırmak yok.Doğru Kokar'a size birde baraka yaparız :D :D :D

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    :D Sahteler arabada bana baktı ben onlara baktım, sonra kuru gürültüye gittiler alamadım uncle :D

Sarı belgenin 2 saatlik işi var en fazla, bahane istemem :D

Bu arada söylediğin gibi; alabalık ve sudak zamanı gel(iyor)dimi ? :D Di ise durduğumuz hata, velesbitler boş durmasın dimi :D

15. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Ben rezilliğe razıyım da Selvi'nin vereceği cevabı sen de biliyorsun :D Balığı çok sever biliyorsun :D:D:D

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sana sürprizim var Yeğen :) 10 dakika sonra :)

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Yeğen 10 dakika dedim ama forum konunun açtığım konunun yayınlanması için 24 saat gibi saçma sapan bir cevap yazdı.

Neyse sen yarın akşam kısmet olursa hangi yakadasın,ben telefonla haberdar edeyim arkadaşları seninle boğaz da av yapsınlar :)

18. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Hangi yakadayım bilmiyorum uncle, gittiğimde belli olacak :) Valla tekneyle uzun oltaya gitmek fena olmazdı aslında :D

19. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Programını Anadolu yakasına göre yap o zaman :) yarın sabah araşalım,ben İstanbul'u organize ederim ;) tekne ile uzun olta yaparsınız :p

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    O zaman thanx Tom Hanks uncle :D Yarın sabah yola çıkarım büyük ihtimalle, ararım ;)