25 bg suzuki motor alıcam tavsiye edermisiniz?

Konu, 'Motorlar' kısmında anylife tarafından paylaşıldı.

1. anylife

anylife tayfun

25 bg az kullanılmış suzuki motor alıcam tavsiye edermisiniz 4,50 metre tekne üstünde yakıtı nasıldır bakımları kolaymıdır

2. onur1872

onur1872

arkadaşımın 4.80 teknesinde 25 hp yamaha var..normalde saatte 12 13 litre yakar fabrika verileri böyle fakat hep söylüyorum tam gaz gitmedikten sonra çok yakmaz..hele yarım gazda fazla yakmaz..arkadaşım 30 35 liralık benzinle 4 hatta 5 kere balığa gidiyor.

maksat balıksa tam gaz vermeden sabırla avlak yerine gitmekte fayda var zira fazla yakmaz..fakat maksat gezi oldumu motoru biraz zorlayacağınız için fazla tüketim olacaktır..

25 hp nin denizde avantajları ise şudur..denizde nekadar güç okadar iyidir.. az tüketsin diyerek yarım gazda gidersiniz az yakar..ha hava birden patladı dalgalar vs akıntı mı var..verin tam gazı aynen karadasınız.. 9.9 motorlar tabiki az tüketimlidir fakat 4.50 teknede 4 kişi binseniz emin olun 9.9 u zorlarsanız sürekli tam gaz vermek zorunda kalırsanız vs belkide 25 beygirden fazla yakacaktır...

ayrıca eskiden beri söylerim botta olsun teknede olsun benim favori motorum herzaman için 25 hp dir..

3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    25 veya 30 beygir motorlar ideal motorlardır.Azı randımansız,çoğu ise fazla yakat harcar.2 zamanlılar 4 zamanlılara göre fazla yakar.Ama bu beygirlerde bir önem arzetmez...

4. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Tayfun Bey Kardeşim,
    25 HP motor 2 zamanlımı yoksa 4 zamanlımıdır. Ben senelerce 4,5 m teknemde 9 HP 2 zqamanlı Suzuki motor kullandım. Motor olarak fevkalade ama 2 zamanlıların devri artık kapandı. Eğer tekneye 4 kişi binecekseniz motorunuz en az 20 HP olmaladır. + zamanlı motor hem daha sessiz ve hemde 2 zamanlıya nazaran çok daha az yakıyor. Birde sizin motoru ne kadar uzun zaman kullanacağınıza bağlıdır. 2 zamanlı motoru 3-4 saat devamlı kullanırsanız ve hele tam gaz giderseniz bujiler yağlanır ve temizleme ihtiyacı doğar. 3 ay evvel 4 zamanlı 20 HP motor aldım takriben 1/3-4 oranında yakıt harcıyor ve çok daha fazla hız yapıyor. 10-12 saat devamlı kullandım saat gibi çalıştı.
    Tabiatıyla tercih sizin benimki sadece bir tavsiye.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

5. anylife

anylife tayfun

öncelikle çok ama çok teşekkür ederim fikirleriniz için, hali hazırda 4,50 metre teknesi ile 25bg az kullanılmış suzuki motoru mevcut bir tekneyi almayı düşünüyorum, hanım ve ben çıkarız takribi enfazla 3 kişi oluruz sanırım genelde misafirim olmazsa, yazkığın önünden çıkıp 10 20 dakika arası ilerleyip stop edip çapari salların sanırım genelde suyun nereye attığına bağlı olarakta arada yer değiştiririm , mevsime ve tutulabilirliğine göre rolanti devirde arada yarım saat 1 saat sırtı çekerim belki, bujiler yamaha 9,9 da söküt temizlemiştim arkadaşın az çok elimden geliyor sanırım her yaz sonu veya 2 ayda bir açar temizlerim sonuçta ne kadar sağlam aeşleme o kadar az yakıt , suzuki sizce nasıl iyimidir

6. anylife

anylife tayfun

birde sormak istediğim suzukinin parçası olmadığını söylüyorlar doğrumudur

7. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Tayfun Bey Kardeşim,
    Anladığım kadarı ile 2 zamanlı bir motor alacaksın. Hayırlı olsun. Ben Suzuki yi Marmara Ereğlisinde kullandım. Takriben 15 yıl kullandım ve ciddi bir parça ihtiyacı gerekmedi. Tekirdağda servisi var her ihtiyacımı oradan temin etmiştim. Bir de İstanbulda genel ithalatçısı var. Tekneni nerede kullanacağını bilemiyorum. En iyisi internetten bakarak ithalatçısı ile temasa geç kullanacağın yere yakın servisi olup olmadığını öğren.
    Tekrardan hayırlı olsun derim.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

8. anylife

anylife tayfun

süheyl abi tekneyi yeni çiftlikte kullanacağım 25 bg az kullanılmış iki zamanlı, model yılına tam bakmadım motorun ama en yakın zamanda gidip model numarası ve yılına bakacağım, bir iki akıl veren bu motor türkiyede çok az parçası yok arıza çıkarsa parça bulamazsın dediler adam ondan satıyor gibisinden bir iki sözcük ettiler motoru sen çalıştıramazsın çalıştırması özel dediler yani abi dedilerde dediler aklımı karıştırdılar özellikle parçası yok elinde patlar demeleri kafamı bulandırdı senin gibi suzuki tecrübesi olan birinden yardım almak iyi olacak

9. onur1872

onur1872

en çok çalıştırması özel e takıldım..nasıl çalışıyor mesela :) saçmalamışlar gibi geldi :) normal ipi çek çalışsın motor böyle çalışır başka nasıl çalışacak..ha eski motorlar tek ipte çalışmıyor birkaç kere çekmek gerekiyor orası doğru ama her motorda bu sorun hemen hemen vardır..yoksa çalıştırması özel diye birşeyi ilk kez duyuyorum..

süheyl amca en doğru bilgiyi verecektir tabiki..parçası bulunurmu bulunmazmı en iyi o bilir sonuçta suzuki tecrübesi olan birisi..evinrude johnson yamaha vs doğan şahin gibi parçasını heryerde bulabiliyorsun fakat suzuki biraz daha geride kalmış bir marka..ama elbet onun da parçası bulunuyordur..yoksa bunca suzuki kullanıcısı ne yapsın? değilmi ama :) süheyl amca yine en doğrusunu söyleyecek noktayı koyacaktır.

10. anylife

anylife tayfun

ben evinrude distiribitorün sitesine girdim 4 zamanlıya göre iki zamanlı daha kuvvetli ve daha az yakar yazmışlar 2 zamanlıyı övmüşlerde övmüşler ama hangi forum sitesine baksam tam tersini yazıyorlar bı konuda da yorum almak istiyorum mümkünse

11. onur1872

onur1872

evinrude e-tech diye bir motor var onun yapısı teknolojisi biraz farklı..genellikle 100 hp ve üzeri motorlarda kullanılan bir teknoloji. o motordan bahsetmiş olabilirler. yoksa iki zamanlı motorların herzaman fazla tüketimi vardır

12. pilkır

pilkır EMİN

dıştan takma motorlar ve özellikleri

merhaba
    dıştan takma motorlar 2 zamanlı ve 4 zamanlı olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar.
    2 zamanlı motorların öne çıkan belirgin özellikleri:

1-4 zamanlı motorlara göre kg olarak daha hafiftirler.
    2-4 zamanlı motorlara göre daha seri ve hızlıdırlar
    3-4 zamanlı motorlara göre bakım ve tamirleri daha basit ve ucuzdur.

Piyasada denizmotorum.com sitesinde gördüğüme göre 2 zamanlı mercury ve mariner motorlarda OPTİMAX,2 zamanlı evinrude motorlarda ise E-TEC adı altında yakıt ve performans olarak 4 zamanlı motorlarla eşdeğer yakıt ve performans gösteren modeller mevcut.

4 zamanlı motorların öne çıkan belirgin özellikleri:

1-2 zamanlı motorlara göre daha sessizdirler.
    2-2 zamanlı motorlara göre daha az benzin yakarlar.
    3-2 zamanlı motorlara göre daha çevrecidirler.

Bütün denizci arkadaşlarıma saygılarımı sunarım..

13. orange

orange Bora Sulher

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    oasys/ryobi
    En İyi Avı:
    Levrek 4600 gr
    Selam Tayfun,
    Onur1872 Suheyl Basak ve Emin isimli ustalarımız zaten gerekli açıklamayı yapmışlar extradan açıklamam gerekirse ben de Suzuki kullandım df 9,9 4 zamanlıydı bendeki ve 4.60 metre polyester teknemde gayet tatmin olmuştum ancak bendeki hız tutkusu değil elbette sadece istediğim yere götürüp getirmesi olmuştu. ve dolayısı ile istediğimi aldım. motoru sıfır almıştım izmir doğa motor Suzuki servisinden ve izmirde oldukça iyi bir teknik/yetkili servis ağları var. ve yedek parça sıkıntısı olmadığını cok kez duydum, pek tabiki bulunduğun yer buna etken olabilir yedek parça konusunda. bana sorarsan kesinlikle 4 zamanlı öneririm ve 4.60 metrelik teknenin hakkı 20/25 hp dir... teknemde yine suzuki 25 hp kullandım ve inanılmaz bir akselerasyona şahit oldum bu arada. ancak 4 zamanlıydı.yeni modellerde 4 zamanlı dahi olsa 2 zamanlıymış gibi bir serilik söz konusu. suzuki motorlar hakkında yedek parçaları biraz pahalı diyebiliriz bu doğrudur ancak parça sorunu çıkana kadar sen yakalayacağın balıkların torunlarının torunlarını görürsün denizde... :) tabi alacağın motorun saati, modeli vs bu konuda olumlu ya da olumsuz yönlerde etken olabilir.
    Saygılarımla,