25 Ekim 2008 Antalya Büyük liman Derinsu Mercan Avı Yer: Antalya – Konyaaltı Büyük liman, Antalya Ekip: Ben(Savaş), Bekir, Burak (Teoman İstanbul’da idi) Yem: Karides, Yaniç, Sardalya, El yapımı Çıkrık. Olta: 4 iğneli 5 numara köstek. Flasör ve fosforla ile süslenmiş. Misina: Örgü ip derin Kurşun: 200-300 gr Hedef balık: Mercan, Derinlik: 100-250 mt Paraşüt Hava : sabah saatlerinde kuzeyden esen 11 knot rüzgar . Av hikayesi Cumartesi saat 05.00 da Ekip toplandı. Simitler alındı. Tekneyi denize inirdik ve limana kadar sırtı yaptık. Ancak herhangi bir vuruş almadık. Sonra derin su meramıza gittik. Rüzgar biraz sert ve kuzeyden olunca Paraşüt açtık. Ve takımları yemledik. Atar atmaz İlk vuruş ve balık Burak’tan geldi. Bizde tabiki sevinçle takımları aşağıya yolladık. Bekir İlk defa Derin su avı yaptığı için El yapımı Çıkrığımızı kullanmakta acemilik çeksede oda hemen alıştı. Ve tabiki acemi şansımıdır nedir 2 tane en az 300grlık Mercan çekince neşesine diyecek yoktu. Hava saat 9’ a doğru çok şahane olunca avımızda oldukça verimli geçti. Daha fazla ayrıntı vermek isterdim ama çok yorucu bir avdı. Sabah küçük bir sürprizle karşılaştık teknemizin kapakları ve oturacağımız bölmeler çalınmıştı. Onun için resimlerde de göreceğiniz gibi sadece yan bölmelere oturabildik ve malumunuz oturacak yerlerimize şimdi oturamıyoruz. Resimler Aşağıdadır. Bekir ve ben. Burak Herhalde 10 köstek yapsak dolacaktı
savaş bey avınız için tebrik ederim.sizin oralarda çok fazla büyükleri yakalnmıyor hehalde biraz ufak geldiler sanki gözüme.tekrar tebrik ederim afiyet olsun.
Savaş bizde marmarada derin su avına çıkıyoruz av yerimiz çok açıkta olduğu için havanın çok iyi olması lazım derinlik aynı ama bizim yakaladıklarımız daha iri her biri ortalama bir kilo geliyor sizin oralardakiler hep aynı boy galiba güzel bir av olmuş afiyet olsun rastgele
çok daha irileri çıkıyo bildiğim kadarıyla seafariden cem bey o bölgede avlanıyor resimlerini görmüştüm 2-3 kiloluk patlakgözler tutuyolardı.yüzeye ufak çektiğinizde ölmüş oluyor sanırım salma gibi bi şansınızda kalmıyor.
Teşekkür ederim. Valla Mercanlar gayet iyi boydadır. bir kaç tane Ufak olanlarda derinden geldiği için yapacak bişey olmuyor malesef.
Eşref Abi Keşke buralarda da kiloluk çıksa Ama bu boylardakilerde iyi. Birde bu tür mercanlar çk lezzetli.
Dostlar Keyfiniz bol, balığınız trofe olsun. Orta boya yakın olsada güzel balıklar afiyetle. Hepimize rastgele.
Muhittin istersen birgün deneyelim. Derin su için sadece çıkrık değil ayrıca flaşör, ip misina, eğer biraz rüzgar varsa paraşütte şart.
Valla Muhittin bi alışırsanız bırakamazsınız. Ama şunu söyleyeyim o malzemeler şart yoksa avlayamazsınız. ip misina ve çıkrık kesinlikle şart.
Mercanlar,nedendir ama Mercan avını çok seviyorum.Belkide onun gelişini daha çok seviyorum Kolay olmasa gerek 100 ve 100+ derinliklerde avlanmak.Güzel bir av günü geçirmişşsiniz.Ekibinizi tebrik ederim.İzmirde fazla derinlik yok fakat olan derinliklerde de (40mt-60mt) güzel Mercanlar yakalıyabiliyoruz.Yem için de sülünez yeterli geliyor.Tabiki mercan iğnesi ve hırsızlı takım şart.