Merhaba arkadaşlar; Sabah 9.00 sıralarında çapari ile çinekop avlamak üzere 3 kişi Tarabya'ya geldik. İnanılmaz bir kalabalık vardı. Kendimize olta atacak yer bulmamız imkansız gibiydi. Bir süre - Yaklaşık 10 dk - olta atanları izledik. Kayda değer bir şey yok derken süpriz bir şekilde çinekop çaparisi ile 1 adet kalamar çektiler Biraz ileride kimsenin olmadığı yaklaşık 15-20 metrelik bir alan bulduk kendimize. Sanırım o alanda dibe takılmalar fazla olduğu için pek kimse yanaşmamıştı oraya. Hemen yerleştik. Kamışları hazırlayıp çaparilerimizi taktıktan sonra atışlara başladık. Birlikte geldiğimiz abimiz ilk atışında sarıkanatlıktan lüfer olmaya terfi etmek üzere olan balığı kovasına koyuverdi. Oldum olası çapariden hazzetmem. Ama çapari ile balık alındığını görünce, hele hele hemen yanımda bu balık yakalanınca o gazla 4-5 deneme daha yaptım ama nafile. Diğer 2 kişi çapari ile devam ederken ben ani bir kararla rapala denemeye karar verdim. Yeni edindiğim 7 cm boyunda yanları gümüş üst kısmı siyah rapalamı taktım. İlk defa deneyecektim bu rapalamı. Kutusundan çıkardıktan hemen sonra ilk işim ortasındaki üçlü iğneyi çıkarmak oldu. Kıyıdan atışlarda ortadaki iğne yüksek oranda ana misinaya dolanmasına neden oluyor...İlk etapta 125 gr kurşunla atışı gerçekleştirdim. Kurşun tam dip yaptıktan sonra boşluğu sararak 3 tur hızlı 2 tur yavaş şeklinde sarmaya başladım. yavaş turların 2. sinde balık üzerindeydi. Bu şekilde art arda 6 balık yakaladım. Toplam av süresi 1 saat falan sürdü. Daha sonra işimizin çıkması neticesinde avımızı sonlandırmaya karar verdik. Gelelim bilgillere; Avlak : Tarabya Kullanılan Kamış : Remixon Caster Surf Master 4.20m 100-200gr Kullanılan Makina: Cormoran Big Ben 4500pi Sahte Balık : 7 cm yanları gümüş hologramlı, üstü siyah ( Markasını bilen çıkacakmı bakalım ) Ara misina : 0.26 Asso Kurşun: 125gr
tebrikler.. bende çapariden hiç zevk alamıyorum. kaç senedir balık tutarım hiç rapala denemedim. geçenlerde bende rapala aldım bir kaç tane ama yine deneme fırsatım olmadı çünkü gittiğim yerde hep yemli atıyorlar bende onları toplamamak için denemedim. inşallah birgün nasip olur .. avlarınızın devamı dileğiyle..
Kalamar mı? İlk defa Boğaz'da kalamar haberi aldım şaşırdım. Bu arada tebikler Hakikaten güzel bir av olmuş.
tebrikler kardeşim... bu rapala ya gerçek yozuri yada yozuri çakması pelikan ayrıca av yaptıgın yer tahminime göre tarabya otelinin ön kısımları orası gerçekten sabah rapala avcılıgı için uygun biryer
Teşekkürler; yemli balık tutanları rahatsız etmemek için mümkün mertebe uygun ve boş yerleri deniyoruz bizde... Evet, bende şaşırdım doğrusu, oradaki herkes gibi. Tutan kişinin başına toplanıp "bu ne lan" diyen baya kişi vardı Tabi aynen kovaya girdi. Tutan kişinin tuttuğu şeyin ne olup olmadığını bilip bilmediğini ise bilemiyorum Yo-zuri çakması olduğu doğru Yer tahmininizde yanlış cevap Sahtenin ucundaki halkadan isteğinize göre incelikte misinayı rapala düğümü ile bağlıyorsunuz. Kamış boyuna göre uzunluğu ayarladıktan sonra ( ben 2.5-3mt civarı yapıyorum ) diğer ucuna fırdöndü bağlıyorsunuz. Klipse kurşunu ve fırdöndüyü takıyorsunuz. Bu kadar. Arada bir karıştığı oluyor ama pek fazla değil. Teşekkürler, kurşunu ve sahte bedeninin sonundaki fırdöndüyü direkt makinadan gelen misinanın ucundaki klipse takıyorum. Yakın dediğim yaklaşık 1 metre mesafe. Hem çıkarılırken hem de kovadayken gördüm Teşekkür ederim. Selam bizden Teşekkürler. Teşekkürler, evet sahtenin markasını bildiniz. Oskar Magician.. Yo-zuri nin bire bir aynısı. Performansı da güzel diyebilirim.
Ellerine sağlık, güzel bir av olmuş, atalarımız ne demiş, at binenin kılıç,kuşananındır, bu sahte, yozuri flotng. hoşçakal.
çok güzel av olmuş. tebrikler. rapala avcılığı dediğiniz gibi çok zevkli olur. devamının gelmesi dileğiyle.
Kalamar çok şaşırtıcı doğrusu. Madem o kadar yakından gördün diyecek birşey yok. Isınma nedeniyle türlerin Kuzey'e doğru göç ettikleri söyleniyor, sanırım pek yanlış bir şey değil bu. Ben de bu yaz Boğaz'ın kuzeyinde oldukça iri balıklardan oluşan bir Sarpa sürüsü gördüm ki, daha önce hiç görmemiştim.
Tebrikler güzel av çıkarmışsın arkadaşımın dediği gibi takımı nasıl yaptığını yazarmısın rapalayı ve kurşunu nasıl bağladıgını mesela ben klipse kurşunu bağlayıp 1 1,5 kulaç misanayla rapalayı bağlayıp atıyorum ama yemli atar gibi kurşunu sipe oturtmuyorum çekiyorum kendimce aksiyon verip dipe oturtmakmı lazım boğazda kurşunu rapala atarken selamlar...