Motorumdan son gaz da dahi rolantiye yakın verim alabiliyorum sadece. 25 HP Mariner 2 Zamanlı motorum var ve çok başımı ağrıttı ne yapıcam bilmiyorum. Ve tam gaz yaptığımda bi müddet ileri kafa kaldırıyor sonra gaz kesip stop ediyor motor. Ne balık tutma keyfimi bıraktı ne hevesimi, gerçekten çok bunalttı beni bu durum.
teknem yok ama iki zamanlı motorlar ili ilgili motosikletimden tecrübem var. 1- motora yakıt gitmemesi, a) depo kapağından hava alması gerekiyor, b) yakıt hortumunda tıkanma olması yada çaplak yırtık vs olması. 2- buji a) buji çapak yapmış olabilir b) buji ateşleme aralığı fazla olabilir. c) buji gevşemiş olabilir. hava alırsa sıkıştırma yapamaz ve patlamaz.
arzu edersen.... ALİ ŞUKLA yamaha bursa baş bayiii ve servisi panayır girişinde git hemen halleder.tel;0532-2728903 cep.....kendin uğraşırsın eyvallah ama hata yapma riskimiz her zaman oluyor.böylece nedenini öğrenme ve bilgilenme daha olumlu bence .dediğim gibi arzu edersen hiç bekleme...sevgilerimle....reeling hooked
Çok teşekkürler ustalarım, anlayamadığım şey, bir motor ustası yatak vuruyor motorun falan dedi, ayırabileceğim bütçe maksimum 1500-2000 tl ancak o paralara toplanabilir mi onu bilmiyorum kafayı sıyırıcam artık bu motorun stresi usandırdı beni
Benzin çekmeme gibi bi durum yok hatta kısa mesafede 2-3 katı benzin yiyor diyebilirim, gerçekten çok usandırdı bu motor beni, vites boştayken gazı sonuna kadar randıman veriyor ama gel gelelim ileriye aldığımda hiçte alakası olmuyor randıman oranı. Gerçekten çok yıprattı bu sandal ve motor beni aldığımdan beri.
Öncelikle motor kötü bir motor değil ama sonuçta makine. Belki Şişmiş olabilir. Yetkili Mercury servisine bir baktırtın, olmadı bir iki yere daha sorun.. Motor tamir işinde istenen ücretler pek birbirini tutmuyor. 1500-2000 TL masrafı bulmaz. Motorun ederi 2. el ve 2006 öncesi ise zaten o kadar.. Bu motor sanırım özel mesaj atıp bana satmak için teklif ettiğin motor..
O zamanlar öyle bir sıkıntısı yoktu işte resmen sandalı sudan kaldırıyordu hemen hemen, ama şimdi bunaldım adeta... 2006 öncesi bir motor mariner 25 hp 2 zamanlı motor. İşin tuhaf yanı bi 10 metre tam randımanlı gidiyor uçuruyor adeta sona stop ediyor, aklım almıyor.
Arkadaşlar yok mu bu konuda fikri olan çözüm üretebilecek gerçekten kafam kazan gibi oldu artık iyice, motoru benzin döküp yakmayı dahi düşünüyorum o derece.
???????????? DEDİĞİM YERİ ARA YADA AL MAKİNANI GÖTÜR MASRAFINI ÖĞREN İŞİNE GELİRSE YAPTIR......KAFANIDA O KADAR DAĞITMA.....
Önümüzdeki salı artık mecbur gidicem bir ustaya çünkü bu motorun böyle olması beni çok üzüyor. Yemin ederim hastalanıcam düşünmekten.
boştayken tam randıman veriyor ancak ileri aldığımda bu sorunu yaşatıyor sadece aklım almıyor, bu akşam ustayla beraber gidip bakıcaz yağmura rağmen yoksa kafayı yiyecek duruma geldim yani.
1150 TL MASRAF ÇIKTI VE BU SEFER TAM OLARAK 25 BEYGİR VERİMİ ALACAĞIM MOTORUMDAN ÇOK ŞÜKÜR. Önemli olan nasıl ödeyebileceğim bunu bende çok merak ediyorum )