25 Mayıs 2012 Deniz ana gene verdi ama bir tane.:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar, denizi güzel görünce her zaman olduğu gibi dayanamadım, tekneme atladığım gibi doğru açık sulara, hem denizde olmak bana huzur ve mutluluk veriyor hem de balık avlamak heyecan ve zevk veriyor.
    Bugün hava parçalı bulutlu, bu havada zaten sırtı çekilir bana göre bu havada hedef balığım torik ve palamut. Sahte balık kutumdan siyahlı alt tarafı parlak olan sahtemi çıkardım oltama taktım ve haydi rastgele Orhan baba dedim ve sırtı avıma başladım.
    Deniz tam balık havası, bugün balık tutacağımdan çok umutluyum.
    Takımım biraz dipten gidiyor, sonra orta sularda aramaya karar verdim, biraz uzakta martılar suyun üzerinde uçuşuyorlar, hemen takımdan bir kurşun daha çıkardım ve martıların altında denizde balık oynağını gördüm, hemen oynağın yan tarafından takımı çekiyorum ve aniden bir vuruş tamam oldu bu iş dedim ama gelen balık biraz küçük torik olmadığı belli olsa olsa çingene palamutudur diye mırıldanıyorum,:) bir baktım güzel bir melanur,:) gene aynı yerlerde dolaştım ama ikinci balığı alamadım.
    Sevgili arkadaşlar bugün deniz ana bir tane balık verdi ben bu güzel hediyeye şükrediyorum,:) önemli olan benim için denizde olmak ve balık avlamaktı bir tane de olsa avladığım için çok mutluyum.:) zaten her zaman dediğim gibi ben denizde zaten çok iddialı olmadığım için, bir balık avlamak bile benim için güzel bir duygu.:) Kovam boş kaldı.:) :) :)
    Bu akşam hanımla beraber bu balığı soğanlı domatesli büberli bir balık güveci yapacağız ve ekmeğimizi bana bana karnımızı doyuracağız.:)
    Deniz ana bana bir melanur veri inşallah sizlere benden daha çoğunu versin hepinize sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum, hoşça kalın.:) :) :)

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler ustam, bu da ilginç bir balık. Karagöz ailesinden ama diğer akrabalarının aksine dipte midye, kurt, karides aramak yerine üst sularda dolanıp sahtelere de atlıyor. İstanbul'da bizim avlandığımız meralarda da irileri tek tük çıkıyor. Umarım bir gün benim oltama da bir tanesi takılır:)

3. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Orhan baba eline sağlık anlatım çok güzel.

4. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    RAst Gelsin Orhan bey...Güzel av olmuş..

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Aret kardeşim bizim burada Melanurları gece voli yaparak yakalıyorlar, eti gerçekten çok lezzetli bir balık ama zamanında yersen, bu akşam tadına bakacağız sana heber veririm,:) geçenlerde de çapari takımımıza vurdular, bazen ne bulurlarsa saldırıyorlar, çok sürü halindeler denizin üzerindeki küçük babalıklara saldırırlar ve suyu kabartırlar.
    Melanurlar çeşitli şekillerde avlanabilirler, en güzel avlanma şekli teknenin arkasında 20 metre kadar bir takım ile su üzerinden sırtı çeker gibi çok ağır olarak ve teknenin arkasında denize ekmek kırıntıları bırakarak avlanırlar, şimdi bana takımı soracaksın....hemen cevabını veriyırum 020 veya 025 misina misinanın ucuna ince bir pipet çeçırdikten sonra ufak bir sinek iğnesi, devamlı yakalarsın.
    Bir avlanma şekli ise o anda melanurların olduğu yere küçük kurşunlu bir 15 iğneli çapariyi teknenin arkasından parelel olarak bırakacaksın ve bekleyeceksin balıklar hemen takımı dolduracaklardır, dikkat edilmesi önemli olan nokta sağlam bir çapari olmasıdır yoksa hemen patlatır.
    Bir şekli daha var iki metre misinaya bir pet şise bağla ucunada küçük bir iğne kalamar veya kuyruk altı yem tak bırak denize şamandıra gibi kalsın, balık yemi alıyor ve şamandırayı gezdirmeye çalışıyor o sırada kepçe ile şamandırayı sonra da balığı tekneye alıyorsun, güzel ve zevkli bir av olduğunu söylüyorlar ben hiç avlanmadım ama sevgili dostum usta balıkçı Rauf Usluer ustamızın yapmış olduğu melanur avlarından izlemişimdir, burada kendisine selam ve saygılarımı gönderiyorum.:):):)
    Sana da güzel avlar dilerim hoşça kal Aret kardeşim.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Ertan kardeşim, burada tek balık avladığım halde bu avı raporlamak çok önemli olmadığını ben de biliyorum, bu avın arkasında değişik düşüncelerle bir şeyler anlatma var, işte insanlar illaki çok balık veya en büyük balığı yakalamak mecburiyetinde, zorunluluğunda değiller, sakın az balık yakaladım, bir tane balık yakaladım diye komplekse kapılmasınlar, Türkiye'nin Kuzey egenin en iyi balık avcısı Müjdat reis bile bazı günler eli boş dönüyor, demek ki kimsenin elinde sihirli bir deynek yok hatta beni de olmadığını gösteriyorum, inşallah buda değerli kardeşlerimize de kıssadan hisse olabilir, selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

7. Kyakalı

Kyakalı Recep

Güzel paylaşımınız ve anlatımınız için teşekkür ederim.Nice keyifli avlar ve esenlikler diliyorum.Kısmetiniz açık olsun.

8. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Orhan Baba özlemiştik raporlarını. Senin için balığın sayısı değil, ortam önemli herzaman. Bir usta olarak bunu herzaman gösteriyorsun zaten. Rastgele.

9. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança

Biz bu şekilde Akya , Turna balıklarınıda avlıyoruz Orhan abi . İş yapan bir yöntemdir.. Ufak kalamarı tam olarak yada tirsi takıyoruz... Samandırayı bırakacagımız yerın derınlıgıne gore mısınayı ayarlıyoruz . Yani 50 metrede bırakacaksak 25 metre mısına salıyoruz ve orta suda kalıyor yemımız . Mısına olarak 0.70 - 0.80 kullanıyoruz. Tabii pet şişe yerine de daha büyük bidonlar kullanıyoruz.. :)

saygılar..

10. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Eline sağlık ustam. Gözümüz raporlarda gönlümüz denizde :)

11. acemibalikci

acemibalikci

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    yakında...
    budur ya daha ne soylenebılırkı.....

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili İbrahim işte bu....bak nerelerden neler çıkıyor....bizim bu değerli balıkçılık sitelerine çok şükretmeliyiz, zira buradan buradaki bütün arkadaşlardan hala yeni bir şeyler öğrenmeye devam ediyoruz, zaten hiç birimizin her şeyi bilmek gibi bir süpermenliği olamaz....dediği şekli deneyeceğim eğer daha aşağıya 50 metrelere bırakırsam sinarit gelme ihtimalide var, birde bidonun içersine biraz çakıl taşı koyarsak çok büyük bir akta için de önlem olur diye deneyeceğim, bu güzel ve çok önemli yöntem için sana hepimiz adına çok teşekkürler sevgiler, selamlar, hoşça kal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

İbrahim kardeşim sana çok teşekkür ederim. inşallah senin de oltana güzel balıklar rast gelirler .Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

14. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Rica ederim siz değerli büyüklerimizden öğrendiklerimizin yanında bu sadece ufak bir paylaşım..

İnşallah faydalanan arkadaşlarımız olur.. Çakıl taşı çok mantıklı abi dip olarak hiç denemedik ama canlı yemle iskorpit vs. neden olmasın :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sinarit için İskorpit olursa tam isabet eğer bulamazsak, zargana, veya kolyoz ile de idare ederiz hemen uygulayacağım. Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

16. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    beklediğim bir rapor harkulade purofesyonelce fark olsa olsa budur

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Canım Erdinç kardeşim, bizler bu güzel tutkunun aşıkları olmuşuz, balık tutsakta sevinizr, tutmasakta,:) önemli olan bu güzel dostluklarımızın her zaman güzel muhabbetlerle devam etmesi, sizleri çok seviyorum ve çok şanslıyım.:) :) :)
    Yakın bir zamanda burada olacağını tahmin ediyorum, yemlerini Babakaleden al gel, mercan avına beraber çıkacağız ve Kemal hocanın orada.....:) :) :)
    Vur patlasın, çok oynasın...sevgiler hoşça kal.:) :) :)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Okan kardeşim her gün denize çıkmak istiyorum, bugün de çıktım ama gerçekten çok enteresan , maalesef bir tek balık oltama vurmadı, eimde yem olmadığı için yemli olta ile mercan avına bakamadım.
    Böyle kısır zamanlar mevsim aralarında olur,her haldu bu günler de mevsim aralığı olsa gerek ma ben çok inanıyorum kısa bir zaman sonra güzel balıkları tekneye alacağız, selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Mehmet kardeşim,:) rast gelirse oluyor,:) bu işin gerçeği bu,:) sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili zait kardeşim,:) ben bir tane balık ile de mutlu oluyorum,:) akşam masamızda bir tek balığımız olması bile yetiyor,:) sevgiler hoşça kal.:) :) :)