2500 küçük gibi geldi

Konu, 'Makineler' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Herkese kucak dolusu selam.Spin ekipmanımı yenilemeye çalışıyorum.okuma nın meşur salina spin kamışını aldım 270cm(10-40gr)lakin makine konusunda ciddi endişelerim oldu.baktığım 2500 lük shimano makineler bana birazcık fazla küçük geldi sanki:) DAM ın 520 FD modelini irtek internetten gördüm ama sanırım oda bu gördüklerim kadar ufak.kullanım bakımından oldukça hafif sarım yormadan kullanılabilir ama bukadar ufak makine (turu az gibi geldi) kiloluk levrek karşısında nasıl bir performans verir merak ediyorum.2500 lük shımano makinesi olupta öneri ve tavsiyelerini bekliyorum.sevgiler saygılar.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Baligi makina degil kamis ceker,makina sadece baliga kalama verilmesinde ve misina toplamasinda yardimci olur,ayrica büyük makina misina kapasitesi bakimindan avantajlidir,siz kiloluk levrek demissiniz yani bir yada iki kiloluk levrek,bu kiloda baliga 2500 kafasi olan makina neden kücük gelsinki,sararsiniz 0.25mm capinda 100metre misina olur biter,bir iki kiloluk levrekte sizden 300metre misina istemeyecek tabikide,bence uygun kalibrede bir makina olur,hemde cabuk yorulmaniza engel olur,ne kadar hafif takim o kadar az yorulma demektir...

3. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Size katılıyorum ama bi handikap var makine turu sahteye vereceğim aksiyonda etkisi olur.sanırım ben yanlış aksettim konuyu.örnek olarak river2sea rover98 farklı bir sahtedir ancak en önemli özelliği klasik şekilde atçek ile olmuyor.WTD yöntemi(bu sahte çok etkili bir sahte) bu yöntemin uygulamasında makine sarım hızı babında bir yetersizlik olması sahtenin aksiyonunda sorun oluşması anlamına gelir.Siz bu konuda ne düşünüyosunuz?

4. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    makinenin küçük ve kaliteli olması makbuldür..bu yüzden bence 2500 den 4000 e kadar spin için idealdir..

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    240 bir kamış ve 3000lik stradic makine kullanıyorum. Gayet verimli ve kullanması zevkli bir takım. Shimano'da 2500 ve 3000 zaten aynı makinadır sadece makarasının misina kapasitesi farklıdır.

2500 ya da 3000 lik şimolar küçük geldiyse 4000'lik alabilirsin. Ama gerçekten çok iri balıkların peşinde değilsen 2500'lük makineler işini fazlasıyla görecektir. Söylendiği gibi balığı kamış çeker makina misinayı sarar.

WTD olayına bakarsak eğer; yüksek devirli (6ve üzeri) bir makineyle çok rahat wtd için yeterli misina sarımını elde edebilirsin. Daha düşük devirli makinelerde daha hızlı sararsın ya da kamışa daha seyrek vurursun. Farketmez.

İşin bir de denge yönü var. 270lik kamışı dengelemesi için 4000lik bir makina da düşünülebilir. En iyisi bir dükkanda kamışa her iki boyu da takıp denemek olur.

Hangi modeli almayı düşünüyorsun onu da söylersen belki biraz daha yardımcı olabilirim.

6. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    2.70 kamışa 35-40 uygundur bence. Daha ufak makinalar siritiyor kamışta.. Ben kendim 2,70 kamış 45'lik makina kullanıyorum. Makinam oldukça hafi olduğundan sıkıntı yaratmıyor büyük olması. Tavsiyem 40 lık 320 gramı geçmeyen bir makina.

7. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.Emir arkadaşım sana link olarak makineleri ve kamışı göstereyim önerini merakla bekliyorum.
    Kamış;http://www.avmarketi.com/asp/product/11716/Okuma-Salina-SeaSpin-10-40g-kamis-240cm
    Makine 1-;http://www.avmarketi.com/asp/product/14415/1135520-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-520-FD-OLTA-MAKINASI
    Makine 2-;http://www.avmarketi.com/asp/product/19089/Shimano-Alivio-3000-SRB-1XSSS-1-BB-Spin-Makine-
    Makine 3-;http://www.avmarketi.com/asp/product/19086/Shimano-Alivio-2500-FB-1XSSS-1-BB-Spin-Makine-
    Makine 4-;http://www.avmarketi.com/asp/product/19087/Shimano-Alivio-2500-RB-1XSSS-1-BB-Spin-Makine-

Ben makineler içinde DAM ı daha çok beğendim hem ağırlık hem tur olarak hem alman kalitesi olarak.Ancak fikirleriniz benim için önemli.:)

8. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
  9. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Bütçeniz makina için 70-100 tl arası sanırım yanlış mı anladım ?

10. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Son düzenleme: 16 Eylül 2011
  11. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
  12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Verdiğin linklerde alınacak makine 2500 alivio önden kalama. fakat 270 kamışa biraz hafif kalır. Nasıl anlatılır bilmiyorum fakat makinanın kamışta bir denge/ağırlık noktası oluşturması lazım. Böylelikle daha rahat şekilde aksiyonlarını verebilirsin.

Shimano'nun Z serisi makinalarına bakabilirsin.

http://www.avmarketi.com/asp/product/19070/Shimano-Zeric-2500-F-USA-3-1-BB-Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/19071/Shimano-Zerus-4000-F-USA-3-1-BB-Makine

Yine dediğim gibi en iyisi bir dükkanda kamışın üzerine monte ederek denemen.

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    1 link bana biraz daha ilgi çekici geldi ancak kamış makine ağırlık dengesi önemli.bu linktekiler biraz gramajlı sanki.ama incelemeye devam edicem(bu cevabım serhat arkadaşımaydı)emir şimdi senin linklerine bakıp fikirlerimi sunucam.

14. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım

İlk linkteki makine benimde hoşuma gitti.zannediyorum makine ağırlığı 270-280gr civarında.He birda benim aldığım kamış 240cm boyunda ve 180gr ağırlığında. sanırım ilk link bendeki kamışa daha uygun gibi:)

15. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kamış 2.70 yazmışsın ilk mesajda :)

2.40 salina kamışa 2500 alivio ya da z serisi bir makina çok uyumlu oluyor. Bir arkadaşımda vardı denedim beğendim tavsiye ederim.

16. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sanırım aklın yolu bir.TEŞEKKÜR EDERİM:)

17. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Rica ederim hayırlı olsun.

18. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Metin bey ben 1,80 boyundayım. ilk spin kamışım 2,40 boyunda idi. Kıyıdan avlanırken 2,40 kısa geldi. Çok geçmeden 2, spin kamışımı aldım 2,70 boyunda. Demem o ki eğer boyunuz kısa değilse 270-300 cm kamışları tercih edin.

19. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Bende shimano var hiçte küçük değil. roybi ve shimano arasında bir seçim yapın derim. dam markasına kesinlikle bulaşmayın şimdiden hayırlı olsun :)

20. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    öneriniz için teşekkür ederim arkadaşlar DAM a bulaşmamaya karar verdim.aldığım kamış 240cm.boyumla orantılı aslında(1,90) kol boyu farkı ile kamış atışında oldukça avantajlıyım.bakalım maaş zamanı gelince okuma kamışın yanına shimano Z serisi 2500 ü ekleyim river2sea rapala ve yo-zuri den birkaç sahte alıp sizlerin beğenisine(resimli)sunacağım.Tekrar tekrar teşekkür ederim.