Avlak.Marmara Yem. Bozulmuş boru kurdu canlı teke Geçen hafta orhan abı ve yavuz arkadaşımızla avlagımıza gıtmış ve eşkina oldugu halde borukurdunun bayat olması yuzunden 3 kişinin saatleri emeği herşeyi boşa gıtmışti. Ben işten erken çıkıp taksımden avcılara gıdıp borukurdu almış evıme ( gazıosmanpaşa) dönup hazırlanıp avlagıma gıtmıstım ortalama 50 km yol yapıp yemcının bana attıgı kazık fena canımı sıkmıstı.Yem tazemı dıye soruyoruz abı dun geldı diyor ya kardeşim yenı degılse soyle bızde teke cıkaralım yazık gunah emegımıze. Adama tekrardan guvenıp bu haftada kurt aldım bu sefer nerdeyse çürümeye yakın kurtlarla karşılaşmış olup o sınırle gece yarısı kırık kepçeyle yarı ıslak bı sekılde teke cıkartıp 11 gibi oltamı suya attım. at çek balık gelıyordu. ama tekelerin havyarlı olması nedenıyle çok toplamaya kıyamamıştım ve balıgında bol olması nedenıyle 1 saat içinde tekemın bıtmesıyle avımı sonlandırdım. Avcıalrda bulunan AV MEVSİMİ adlı balık malzemelerı satan arkadaş çoktan deşifre olmayı hak etti. isterdım ıyı reklamını yapmak ama hem 6 tl kurt satıp hem bızım emegımızı çalman esnaflığa yakışmadı. Daha ıyıleri sizin olsun.rasgele
Tebrik ederim Emin kardeşim, biz de dün Can Akgün arkadaşımla benzer bir av yaptık. Can canlı boru kurdu getirmişti, gerçekten harika bir yemmiş. Benim çıkardığım tekelere fazla yüz vermediler. Balıkların çoğunu boru kurdu ile aldık. Can çok formundaydı, resmen show yaptı. Toplamda 20 taneye yakın yakaladık. En irileri de oltalarımızı kopardı maalesef. Bu arada resmen adam kazıklayan esnafı deşifre etmene memnun oldum, Can'ın arkadaşı yemleri İzmir'den kargo ile getirtmiş, paketi 2,5 TL ve hepsi canlı idi. Sanırım boru kurdu temin etmenin en iyi yolu bu.
teşekkur ederım. o adam deşifre olmayı çoktan hak ettı. ızmırden kargoyla 2.5 tl ye gelıyor bılıyorum o sıteyı gercekten canlı canlı gelıyor o sıteden verılen sıparısler. işte bı gun onceden vercen sıparışi 7 tl kargoya vercen paşa paşa taze yemle balıgını alacan kabahat bızde gıdıp bozuk kurtlara 6 tl verıyoruz
Emin kardeşim çabandan ve sonuca uLaşmandan ötürü seni taktir ve tebrik ederim.. yine şenlendirdin bizleri Avcılardaki AV MEVSİMİ adlı iş yerini deşifre etmen benide çok ama çok memnun etti... gecen haftaki alışverişimizden sonra 4 kişinin emeği zamanı ve uğradığı hüsranı anlatmaya hacet yok balığa giden her arkadas bu durumu bilir.. iş yerini aradığımda TARKAN isimli arkadasa şikayetimi dile getirdigim halde bizi kaale almayıp sana 2. kez bayat BORU KURDU vermesi cidden cok can yakıcı ve can acıtıcı bir durum keza neler yasadığını yazmışsın... burda AV MEVSİMİ adlı balıkcılıkla ilgili malzeme satan iş yerini eshefle kınadığımı beyan eder sitedeki tüm arkadasların bu konuda dikkatli olmasını rica ederim...
Tebrik ederim Emin, yine döktürmüşsün. (Maaşallah) Lüfergillerden sonra iyice alıştın yemli avlanmaya. Malzemecilerin attığı kazıklar malum İzmir'de pek yaşanmasa da ara sıra bizim de başımıza geliyor. Zorlu ama güzel bir av olmuş. İyi ki daha fazla teke çıkartmamışsın. Limitleri zorlayan bir av olmuş sanırsam. Buralarda bu boyutlarda hiç eşkina avına rastlamadım. Bazen tek tük denk geliyor. Devamını dilerim, rastgelsin...
teşekkur ederım.daha ıyılerı sana gelsın nabalım çınekop gelene kadar bunlarla oyalanıoz işte ben karagoz tutmak ıstıyom ama eşkına gelıyor ama tutucam hedeflerim mırmır karagoz sargoz ekına en son gelıyor hıc sevemedım şu balıgı
yaşananlar hiç olmamış, ne gerek var sanki iki kuruş daha kazanmak adına yalan söylemeye. ama tüm bunlara rağmen güzel bir av olmuş tebrikler
:laughing: Bizim buralarda karagöz sebil gibi. Tutamayanı dövüyorlar. Eğer hedefin mırmır, karagöz, sargozsa ve İstanbul'da varsa Allah yardımcıları olsun. (Bende eşkinanın lezzetini sevmem ama tutunca farklı bir balık tuttuk diye seviniyoruz )
malesef adına üzüldüm arkadaşım. Ben iskenderunda dahi paketini çeşitli fiyatlara buluyorum 2,5-4 ve 5 tl ye satan var. Allah razı olsun tazemi dediğimde ya abi bayat yaramaz ama istersen ucuza vereyim diyor yada abi yaramaz yok diyor. Bu vesile ile Güzelim memleketimin esnaflarını canı gönülden tebrik ediyorum. ve malsef AV MEVSİMİ adlı bayiyide kınıyorum burdan. Bunu zevk için yapıyoruz arkadaş okadar hayali emeği başa çıkartmaya değermiydi.
İstediği fiyata satsın bu benı ılgılendırmez bız bılıyoruz pıyasadakı fıyatları ama bana tazemı dıye sordugumda taze abı bugun geldı derse bu resmen enayı yerıne koymak. bundan sonra gıderım ugrasırım tekemı cıkarırım barı suprıze ugramam sınırımde bozulmaz.
Tebrikler Emin Yemciye bu kadar hiddetlendinse 3gün disarda beklet bir tanesini. Tekrar gittiginde tezgaha koyar ''vallaha verdigin taptaze yemler olmasa 15dk evvel bu baligi tutamazdim al bunu aksam yersin afiyetle'' dersin
Şimdi benim anlamadığım bir şey var ? Bozuk yemle bu avı yapan kimbilir taze yemle neler yapar Dünyanın dengesi gerçekten bozuk..Biz İzmir'de yemin her çeşidini ve ucuza buluyoruz ama balığın b'sini binbir emekle denk gelirse tutuyoruz..Keşke benim yemlerim de bozuk olsa ama böyle balıklar tutabilsem Şaka bir yana tebrikler,daha güzel avlar dilerim...
emin kardeş tebrikler öncelikle avların için; diğer konuya gelecek olursak bu tür hilebazlıklar insanın emeğine büyük saygısızlık ama malesef bunlar hayatımızda ara sıra karşılaşacağımız türden olaylar. Taşlıda oturuyorsun madem karaköyde spotun orada Hasan abinin dükkanı var 4.katta orada da kurt var istersen ordan deneyebilirsin. Birde şu eşkinanın formulu nedir bir zahmet söylermisin? haftalardır deniyorum ya iğnesini yada yemini tutturamıyorum herhalde, bir türlü yakalamıyorum. sabahmı olur genelde akşammı? ölü sülünez ile atıyorum ama hiç tıklamıyor bile malesef ;( selamlar,
Sevgili Emin Kardesim, Cok guzel eskinalar yakalamissin. Seni tebrik ediyorum.Ama anlamadigim sen ve bir iki arkadas eskinayi pek sevmem demissiniz.Ilgimi cekti... Sen hic eskinayi soyle tulumunu cikarip,ince bir tuz atip incecik kizgin tereyaginda yaptin mi?Bir dene istersen...Atesi fazla harli olmasin, baligi da kurutma...Eti diri diri kalsin.Piser pismez daha dumani ustundeyken bir limon sik uzerine, soyle guzel bir marul salatasi, hafif kozlenmis ekmekle bir ye... Tabii zevkler ve renkler tartisilmaz...Bazisi az pismis baligi pek sevmez... Dahasina rast gelsin diyor, karagozlerine kavusmani umit ediyorum. Saglicakla kal. Bir dene
Ooooo teşekkürler Hüseyin abi. Benim için de güzel oldu bu tarif. Kayın validemin dolabında kılkuyruk bir tane eşkina var. Denemezsem çatlarım. Bu hafta sonu tarifi deneyeceğim nasipse. Sevgilerimle...
Vay benim Emin kardeşim. Yaman eşkinacı oldun be.. Tebrikler. Av mevsimi benim yolumun üstü olduğundan çokca alışveriş yaptığım bir yer. Fiyatlarından memnun olmasamda yanıltmacasına rastlamamıştım. Yaptığı esnaflığa sığmaz. Ben bizatihi uyaracağım.
Emincim tebrikler güzel balıklar ben bu balığın sudan çıktıktan sonra bakan siyah inci gibi gözlerine hastayım.
EŞKİNA GÜNEŞ BATTIKTAN SNRA AV VERIR VE SABAH EZANINA KADAR DEVAM EDER. GENELDE EN IYI SAAT SABAN 3 - 5 AKSAM 9-11 DİR. SÜLÜNEZE DE GELIR AMA TEKE VE KURTLA ŞANSIN KAT KAT YUKSEK. EŞKİNAYI HEP FARKLI YERLERDE DENE EN SON BULDUGUN YERDE KAL.