slm arkadaşlar.. 26 09 2010 bu pazar bogazda tekne kiralayarak palamut ve lüfer avına cıkmak istiyorum.. Tekne kiralamak isteyen ve tekne nerden kiralanır bilen arkadaşlar varsa ortaklaşa tekne tutabiliriz.. İrtibata gecerseniz sevinirim.
Tayfun bugün bizim kaptanla konuştum bugün kimse palamut alamamış ama lüfer varmış. eğer tekne tutacaksanız yanınıza uzun olta ve zargana için ipek alın. palamut çaparisini de her ihtimal alın ne olacağı belli olmaz deniz bu tabi bu bahsettiğim anadolu yakası beykoz - kandilli arası. rastgele..
tavsiyelerin için teşekkürederim. tekne tutup birlikte balıga cıkacak arkadaşlar varsa benimle irtibata gecmelerini isterim..
çok keyifli olacağından eminim, keşke programım uymuş olsa, hiç düşünmezdim bile. şimdiden katılan arkadaşlara iyi eğlenceler..
Balık çıkan limanlara ( Karaburun,Rumelifeneri) gibi yerlere gidiyorsun; " kaptan tekne lazım bize gezip balık tutacağız " diyorsun.Sana "Saati 50 TL yiğen "diyor.Balık zamanı işi bilen balıkçılar balık zamanı balık yakalamam lazım diye iyi parayı görmeden balık yakalamaktan vazgeçmiyor.Diğer balığın yerini bilmeyenlerle ancak gezer kol yorgunluğu çeker varsa kısmetiniz biraz balık alırsınız.Nacizane bence kurt balıkçılardan birini tavlayıp balığa çıkmaya çalışın o sizi balığa götürecektir.Şile,karaburun gibi karadeniz tarafına yönelin bence.Hafta sonu yağmurlu ama rüzgar 8 KM hızla esecek görünüyor şimdilik.
Beykoz korusunun orada 20-30 TL saati motorlu oradan yada A.Hisarı bir gün önceden dere kahvesinin ordan balıkçılarla anlaşın sabah erkenden çıkın.
Arkadaşlar boğazda tekne kiraları günlük sabahtan öğleye kadar 100 ila 150 arası değişiyor. tekneden en fazla tabi kullanıcağınız takıma ve balığa göre 4 tane takım atabilirsiniz. palamut içinse en fazla 2 takım, eğer palamutu gezerek yakalamak istiyorsanız yani tekne hareket halindeyken palamut çaparisini kullanmak istiyorsanız bir takım atabiliyorsunuz. yoksa takımlarınız çabuk karışır. minimum 300 gr kurşun kullanılıyor. bugün için konuşuyorum palamut yok fakat istavrit çıkmakta. lüfer alanlar da tek tuk varmış. haftasonuna durum ne olur bilemiyoruz. şimdiden rastgele..