26/10/2010 LüFeR Avı......(Alico)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    25 ekim gecesi zargana süzmek amacıyla saat 19 00 sularında başlayan ve daha 200 metre sonra pervaneye sardığımız halat ve ip parçacıklarını yaklaşık pervane lumbozu olmasına rağmen 30-35 dakikada temızlediğimizde hesaba katılarak yem süzme işlemi gece saat 23:00 sularında son bulmuştur. Zarganalar çok iri değil kalem gibi ama kullanacak başka enstrumanımız olmadığı için mecbur 14 yem ile toplama işlemını bıraktık. ve eve donuş sabah 05,00 da kalkılacak dinlenmek lazım. saatın çalmasıyla beraber acilen gıyınme ve limana doğru hareket o arada cep telefonuna gecenın geç saatınde gelen 18 adet poğaça ile gel komutuna uyarak poğaçalarda alındı. daha fırından yenı çıkmıştı tabı aynı şekılde sabahın 05,30 unda cevap çay demlendımı sorusuna karşılık olarak hazır olmak üzere yanıtı süper geldi doğrusu kahvaltılar yapıldı yediğimiz 2 şer poğça gerisi kaldımı dersenız kalmadı sabahın açlığında ;

arkadaşım teknesı karada beraber çıktık balığa bir kaç gun.yarından ıtıbaren tek olacak avlarım zannederım.

şimdi konu başlığında özellikle altını çizdiğim kalem gibi ufak zargana demiştim. canlı zargana ve uzun olta ile balık yakalanacaksa ve yemınızde ufaksa takımda bazı ufak detaylar olmak zorunda ve durumundadır. aklıma gelmişken almak isteyen arkadaşlara yazayım bilgi bilgidir.

uzun olta takımınızı tek iğne bağlayacaksınız ve arkasınada gagalık. neden yem balığı ufak olduğundan iğneleri taşıyabılmelı ve yuzebılmelıdır yoksa cabuk olur buda sıkıntı yaratır oltamıza balık gelmez.
    o zamanklasık takımların yerıne 2/0 duratin uzun pala tek iğne bağlıyoruz hafiflık adına gagalık klasik tek iğne mustad yeterli iğneyi en fazla 0,60 misinaya bağlamalısınız. ve boyuda yaklaşık 5 cm geçmemelidir. ve 0,60 ın arkasına düğüm atmayacaksınız. mısınayı biraz yakarak top olmasını sağlıyoruz. gagalık ise mecbur BEDEN ÜSTÜNDE hareketli olmalıdır. çünkü en fazla 5 cm kadar yaptık ya iğenın bedenını gaga iğnesini 0,35 üstüne kendinden daha ince bir misina ile bağlıyoruz oynar olmalı ona göre 12-13 sarımlı olsun iğneden çıkmaması adınada uçlarını biraz uzun bırakıyoruz. ve beden ile iğneyi fırdöndü düğümü ile sabitliyoruz birbirlerine başka düğümler kalın kaçar estetık bozulmasın. ve şimdi sıra yemi takmakta iğne kuyruğun 1 cm kadar uzağında deriye ete temas etmeden girip çıkacak. gagalık ise kafasının yanında ki boşlupa saplanmayacak bile nazıkce batırılıp bırakılacak. balık dönmemesi adına gagaya bir düğüm ve yem suda bugun ki balıklar bu yöntemle tek iğne ile tutulmuştur.

Bu yöntemın sakıncaları eğer balığa ilk hamlede tasma atamazsanız çok fire verirsiniz. elleriniz iyi hissetmeli ki bugun ben tek fire vererek 5 balık aldım. arkadaş ise sormayın onu! isyanlarda.

Bilinenlerin terslerini yazayım altınada misina inceldikçe değil kalınlaştıkça iş yapar. el oltası kaliteli ve gramajlı olmalı 0,80 den aşşağısı su tutmaz balığı hissettirmez. e az 0,80 kullanınız Beden kaliteli olmalı çekeri yuksek ve darbeleri emici.

Kurşun ağır olmalı çok sularda top kurşunu terk etmek ev uzun kurşun kullanmak gerekir dibi çekiçlenerek düzleştirilmiş.dibe otursun saplanmasın diye

Bu arada 2 balık yemi o kadar ambarlamıştıki maalesef iyemin ufak oluşu nedenıyle boğazlarından almak durumunda kaldım ve çok hırpalandılar resimde görüldüğü gibi. çabuk öldüler

Yer:Sarayburnu
    Yem: Canlı zargana fazla iri değil
    İğne: 2/0 duratin uzun pala tek iğne
    Gagalık:Mustad gaga iğnesi 3 numara
    Tutulacak Balık:Lüfer
    Tutulan Balık Adedi:5
    Kullanılan Ağırlık :400 gr top. bazen 500 gr.
    Verilen Fire: 1 Adet
    Beden :0,35 T-1 trabucco 4 kulaç balığın gediğini kısa bedenle daha rahat hissedersiniz. 4 ten aşağıda olmaz yem çalışmaz.
    18 ekimden beri balık tutuyorum bu arada resimler mevcut ancak fazla konu herhalde insanları sıkıyor diye açmadım bu şekilde açmayı düşündüm.

Rapor her zaman var ancak üstteki bilgiler zannederim. not alınması gerekır turden bılgıler dır bakmanızda fayda olacağını düşünmekteyım

Denizde balıkta gördüğüm değerli arkadaşım ferıdun kolay gelsın dostum.....

2. modena

modena

aliço usta merhaba...bu rapor barındırdığı teknik detaylarla bir çok amatör avcının çok işine yarayacak...benim de aklımın bir köşesinde olacak...şu günlerde fazlası ile işe yarayacak bu çok faydalı bilgiler için çok teşekkürler...

Son düzenleme: 27 Ekim 2010
  3. focaiano

focaiano Selahattin

Tebrikler Alico Abi çok keyifli ve öğretici bir rapor olmuş. Ellerinize sağlık rastgele:)

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

aliço abi avlarının devamını ve bereketli olmasını dilerim çok güzel avlar yapıyordun özellikle uzun oltanın teknik detayını anlatım çok iyi (olta takımı altında bir başlık açıp görsel olrak fotoyla anlatılsa çok güzel olur) bu arada sanırım zarganları ışıkla yakalıyorsunuz. Güzel ve amatörlerin bilmediği yöntemler var keşke biraz daha fotoğraf olsaydı. bereketli avlar

5. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    alico abi seni hayranlıkla takip ediyorum..avların daim olsun,Allah sağlık uzun ömürler versin..

6. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Allah bizlerede nasip eder inşallah

Bol ve keyifli avlar rasgelsin verdiğin bilgiler için teşekkürler..

7. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Alico reis verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler
    kısmetini almışsın o kadar yorgunluğa değmiş
    bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele

8. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Guzel av olmus, tebrikler ve devami da rastgelsin...

9. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Çok teknik bir rapor olmuş, tebrikler abi. :)

10. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    aliço hergün rapor versen hergün okurum,raporun harika daha bol avlara inşallah.;)

11. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler Ali abi. Paylaşımlarının devamını dilerim.

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Her şey iy güzel de, canlı zarganayı yaşatmak için tavsiyeler vermişsin ama canlı zargananın gagasını bağlayınca ağzını açamaz ve suyu ağzından alıp solungaçlarından geçiremez, kısa sürede oksijensizlikten boğulur... Buna çözüm nedir?

Biz Silivri'de ölü zargananın (veya başka balığın) ağzını iplikle dikeriz ki su girip dönmesin takımda, canlı balık zaten takım uygunsa oltada dönmez, kendini ayarlar. Gagalığı çene altından saplayıp burun boşluğundan çıkartırız. Böylece ağzı her daim bir müddet açık kalır ve gerekli oksijeni süzebilir solungacından.

Canlı balığın ağzını bağladığında ne kadar yaşayabilir? Bunun çözümü nedir veya canlı balığı oltada döndürüyorsak nasıl bu problemi çözebiliriz paylaşırsan sevinirim... Rastgele.

Son düzenleme: 28 Ekim 2010
  13. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    aliço aslanım bravo..üstelik teknik açıklamanda keyifli ama zin verirsen azcık ekleme yapayım...el oltası bence 0.60 seviyesi iyidir vede orta sertlikte olursa dahada keyiflidir...çok önceleri fransız TORTUE vardı kaplumbağa markalı bende 19 yaşımda aldığım bir 0.50 kalmış hala kullanıyorum çok keyifli idi..sarayburnu ah orası ne keyifli bir yerdir...rastgele hepinize ah birde profesyonel işi bir tavsiye kısa pala iğne kullan lüfere sidiklikten sonra ve az önüne iki iğne tak uygun büyüklükte..evvelden fransız AU LİON D'OR vardı ama mustad ın kısa palasıda var iyi sonuç alırsın balığını (yeminide )yormaz...sevgiyle kalın.....

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolunuz ancak 2 iğneli takımları herkes çalıştırıyor önemlisi tek iğneyi çalıştırmak canlı yemle, çift iğne zaten klasik takımlarım benım ama bu kadar ufak zarganaya maalesef katılamayacağım.

ayrıca 0,60 misina suya atıldığı anda bir u şekli çizer hafifliğinden dolayı önemli olan su tutması mısınanın yanı balığı hissetmek açısından bılınenlerın aksıne kalınlık arttıkça vuruş daha net hissedilir. sağolunuz franısz tortue misina evet bilirim. ancak şu anda DAM kullanıyorum her yönüyle yumuşak ve çekerli bir misina.
    Profesyonel tavsiyenız kısa pala bence zargana da maalesef kullanılmaz ancak dersenızkı izmarıtle veya istavritle size sonuna kadar katılırım. ama zargana yemli maalesef diyeceğim kısa pala olamaz......

Sevgiler....

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili Kaan

Balığın gagasına bir kasa yap dostum balığın ağzına düğüm atma zaten canlı yemlı balık tutmakta olta arkadan çekılmez yem aşağıda yüzdürülür. rahat rahat yüzsün dıye rölanti çok ama çok önemlidir. zargananın çene altından yem takma balığın çabukl ölmesını sağlar. o yuzden bneım kullanmadığım bir yöntem. ama yem ölmemesı adına tek önemli husus var düşünecek olursak balığı misinanın neresi çekıyor. alttakı iğnemi hayır, gagalıkmı ada hayır. gagasına attığımız tek volta çekıyor. o yuzden tekne yürümeyecek narin bir şekilde yem yürütülecek.
    Zargana ağız açmaya başladımı o yeme balık gelme ihtimali çok ama çok azdır. önemli olan ağzını açtırmamaktır. ama yukarıdanda hayvaı öldürüecek şekılde çekmemektir.

Çok önemli dedelerin bir lafını soylemek ıstıyorum altına
    "Canlı Yemli lüfercilikte zargana kuş gibidir derler. fazla sıkarsan ölür, çok serbest bırakırsan kaçar gider dengeyı artık bulmak bizlere düşüyor."

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Birde Kaan yem dönüyorsa iğnelerin takılışına hata var demektir.
    Çift iğneli bir takımı baz alırsak;

sidikliğin gerisine bir iğne taktık ama ete batırmadan örnek açısından balık önumuzde yatar vaziyette duruyor farzedersek. kafası ekranın soluna bakar şekilde en alttaki iğneyi üstten derinin hemen içine saplayıp çıkardık bir sonraki iğneyide aynı şekılde ete değmeden çıkardık. gaga iğnesi burada önem kazanıyor. gagalık fazla buyuk olursa yemı dondurur. ve sol taraftaki gaganın hemen ustundekı boş olan yumuşak alana çok hafıf bir şekılde taktık. ve o esnada yemı elımıze alıp gagalık gezerlı ya boşluğunu aldık dumduz oldu. ve bunda sonrada gagasına bir kere volta attık bedenı sıkmadan bu şekılde yem asla donmez.

Çene altından takma ile döner.
    biz yaprak zarganayı bile dondurmeden çalıştırıyoruz. kaan bu yontemle. yada tekgöz yemleri. aynen yukarıda kı şekıl

sevgiler....

17. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    lıneaeffe turnafresh 3.90 gold fish ocean surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma salina sa 55 okuma travertine tr 65
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    tebrikler ali abi rastgele

18. 3182

3182

Reis kofana bekliyorum bu sezon senden. Hayırlısı ile.

Tebrikler rastgelsin.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Hah, tamam işte, ben de sandım ki ağzını bağlıyorsun abi. Bizim oralarda zargana bol oluyor, 30 dakika civarı canlı kalıyor çeneden raptedince, yetiyor, ama senin yöntem daha güzelmiş, teknemi indirince deneyeceğim. Ayrıntılı cevabın için çok teşekkürler...:)

not: ağzı açıkken (çok açık olmuyor sadece su giriyor aslında) rölanti hızın çok daha önem kazanıyor, az yol bile versen randıman düşüyor abi, ama ağzı açık balığa lüfer vurma ihtimalinin az olması bende geçerli değil, belki elim ona alıştı bilemiyorum...

Son düzenleme: 28 Ekim 2010
  20. Kamil Ilıpınar

Kamil Ilıpınar

yazmanada avcılığına da hayranım senin tebrikler alico birgün mutlaka avlanacağım seninle ama mutlaka devamı rastgele