26-27 eylül YENİÇİFTLİK TEKNEDEN İSTAVRİT ESKİNA İSKORPİT TRAKONYA

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tolgademircapar tarafından paylaşıldı.

1. tolgademircapar

tolgademircapar Tolga Demirçapar

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Çupra 2 kg Adana
    MERHABALAR HERKESE,

ÇORLUDAN YENİÇİFTLİĞE AVLANMAYA GİDERKEN YOL ÇOK ÇABUK GEÇİYOR. BU SENE DENİZ ANA SAĞOLSUN, HİÇ BOŞ DÖNMEDİK, İSTAVRİT KOLYOZ KURDELA BALIĞI AZ LÜFER BOL İSKORPİT YAKALADIK.
    GELELİM GECEN HAFTA SONU RAPORUMUZA,

CUMARTESİ AKŞAM VE PAZAR SABAHI TEKNE İLE AVLANDIK ÇOK POYRAZ VE RÜZGAR VARDI AMA YANGIN BALIKÇIYA SÖKMEZ. AKŞAM İSTAVRİT AZ VARDI İSTAVRİT AZ OLUNCA 3 LÜ DİPOLTASI İLE KARİDES TAKIP HER ZAMAN DENERİM MUTLAKA ENTERESAN BİR KAÇ BALIK GELİR. NİTEKİM BU AVDA DA ÖYLE OLDU. 7-10 KULACLARDA DİP TASLIK SANIRIM TRAKONYA (RESİMLERDE VAR) GELDİ KORKMAMA RAĞMEN ETİ LEZZETLİ DİYEN ARKADAŞLARI DİNLEYEREK DİKKTLE TEKNEYE ALDIM. 15 DAKİKA SONRA 2 ADET ÇORBALIK İSKORPİT ALDIK. DAHA SONRA İSTAVRİTE UĞRAŞAN KAYINBABAM BUYUK İSTAVRİTLER ALMAYA BAŞLAYINCA DİP OLTASINI BIRAKIP TEKRAR İSTAVRİTE ÇALIŞTIK. AKŞAM RÜZGARDANDA YILINCADA KARAYA DÖNDÜK.

SABAH ERKENDEN YİNE TEKNEDEYDİK AMA PAZAR OLMASINA VE HAVANIN DURGUN OLMASINA RAGMEN DENİZDEKİ TEK BALIKÇI TEKNE BİZDİK.

SABAHDA NASİBİMİZİ İSTAVRİT VE TRAKONYA VE SUPRİZ OLARAK DİPOLTASI İLE İRİ BİR EŞKİNA ALDIKTAN SONRA HANIMLARINDA TELEFON TRAFİĞİYLE KAHVALTIYA YETİŞTİK.

HAVALAR BİRAZ DAHA SOĞURSA VE NASİBİMİZDE DEVARSA 1-2 KALKAN RAPORU YAPACAĞIZ. GEÇEN SENE YENİÇİFTLİK CİVARINDAN 7 ADET KALKAN YAKALADIK KIYIDAN İSTAVRİTLE.

KALIN SAĞLICAKLAR

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Ekim 2009
  2. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    tebrikler,bi de fotoğrafları görebilseydik..

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba,

Tebrik ederim avınız için. Yakalanan balıklar arasında Trakonya ve Eşkina yok. Sanırım set üzerinde resmi olan 2 balığa Trakonya denmiş ancak bunlar Trakonya'ya biraz benzemesine rağmen kurbağa balığı veya tiryaki balığı denilen çok farklı bir türdür (Uranoscopus Scaber). Eti Trakonya kadar lezetli olmasa da yenilebilir ve çorbaya uygundur.

Diğer balıklardan biri iskorpit, iskorpite çok benzeyen ve daha kırmızı olan küçük bir lipsoz. Bu lipsoz iskorpitten çok daha lezzetlidir. Bir tane de iri yazılı hani var. İstavrit dışındaki balıklardan harika bir çorba çıkar.

Sevgilerimle...

4. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler abi paylaşım için teşekkürler..:)

5. tolgademircapar

tolgademircapar Tolga Demirçapar

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Çupra 2 kg Adana
    merhaba,

aret bey bilgiler için çok teşekkürler..

bende nette çok araştırdım ama trakonya mı değil mi bulamamıştım. bilgileriniz çok yararlı oldu.

6. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    Tolga öncelikle tebirk ederim güzel av olmuş.Fakat büyük harfle yazmak yasak bildiğim kadarı ile.Ve trokonya dediğin tezgahın üzerindeki balıklar trokonya değilmiş.Bende bilmiyorum cinsini ama çok üzgün görünüyorlar.Ağladı ağlayacak gibi:)

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Rica ederim.

İyi avlar

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler.

9. LapinCash

LapinCash

Ortaya çek bi karışık süpersiniz.

10. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    tolga bey tebrik ederim.bence çok güzel bir av olmuş.tek çeşit balık yerine ben böyle bol çeşitli avları daha çok seviyorum.
    buarada son resimdede kayınbabanıza tekneyi ittiriyormuşsunuz gibi bi izlenim edindim :)