26-27 MAYIS EŞKİNA AVLARIMIZ

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında can akgün tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Hedef balık: Eşkina, Karagöz ikiside farketmez hertürlü onlar benim bebeklerim zaten :D
    Kullanılan takım: Stoperli şamandıralı çift iğneli
    İğne: Fudo Mutsu 3801 No:5
    Misine: Köstekler 0,28 beden 0.33 oskar
    Kurşun: Muhtelif gramajlarda kıstırma
    Yem: Canlı teke, canlı boru kurdu
    Yakalanan balıklar: 14 adet eşkina, 22-28 cm.
    Av tarihi: 26-27 mayıs 2012
    Av yeri: İstanbul Avrupa Yakası Marmara kıyısı

26 mayıs cumartesi akşamı forumdan Seçkin,Serhat,Hasan,Uygar ve arkadaşı Adem ve benim katılımımla gerçekleşti. Menekşeden tekneyle bir buçuk saatlik yolculukla avlağa vardık.Takımları açıp tekeleri takıp hemen attım denize yaklaşık bir saat kadar tek vuruş almadım.Bu sırada arkamda oturan Uygar boru kurduyla 1 adet hani 1adette iskorpit yakalamıştı.Ama su acayip yosunluydu ve kaptanın önerisiyle daha önceden 40 adet eşkina aldıkları başka kayalığa doğru demir aldık.Yeni yerdede tekeye vuruş alamadığımdan bende üst iğneye kurt takıp attım.İlk balığım ufak bir ispari oldu.Tekrar yemleyip attım aradan 10 dakika sonra birazdaha büyük ispari ve son olarak ada izmariti alıp avımızı sonlandırdık.Sonlandırdık demek yanlış olur çünkü kaptanla zaman konusunda konuşmadığımız için gidiş dönüş 3saatlik tekne yolculuğundan sonra sadece birbuçuk iki saat avlanmak zorunda kaldık.Dönüş yolunda kaptanın bu yaptığına Uygarla çok sinirlendik.Herneyse saat 00.30 gibi kıyıya vardık. Telefonla Serhatı aradık 4adet eşkina aldıklarını ve dönüş yolunda olduklarını öğrendik.Bizde evlerin yolunu tuttuk.
    26 mayıs cumartesi akşamı oltama gelen balıklar

Dün gecenin hayal kırıklığını üzerimden atamadan yine hafta arası forumdan Aret arkadaşımla yaptığımız pazar akşamı programı için saat 19.30da telefonlaşıp 20.00 gibi buluştuk.Bu avı Aret ve arkadaşı ve ısrarlı avcı ben:D toplam üç kişi düzenledik.Aret benden 1saat önce teke toplamıştı.Bende dün akşamdan kalan boru kurtlarını yanıma aldım.Avlağa vardığımızda hava kararmamıştı.Yanımızda çapariyle istavrit alıyorlardı.Gelen balıkların hepsi kraçaydı.Ben havanın tam kararmamış olduğu için kurtla başlıyayım sonra tekeye dönerim dedim.Yanlız hava saat 20.45 olmasına karşın daha aydınlıktı.Saat 21.00 gibi ilk eşkinamı aldım.Arkasından bitane daha bir tane daha birtane daha Aret oltasını hazırlayana kadar nerdeyse 3-4 adet balık almıştım.Dördüncü balığı kovama koyup yemlerimi takıp oltamı suya atıp sevgili arkadaşım Uygarı arayıp haber vermek istedim saat 21.36 dı.Daha arayıp haber vermeme izin vermeden çalarken telefonu kapatıp 5ci balığı çektim.Bu sefer Uygar beni aramıştı seni aradım ama arayana kadar 5.ci gelince kapamak durumunda olduğumu söyledim.Ayrıca Uygarcım kurtlar gecenin kahramanıydılar.Saat 23.30-24.00 e kadar balık devam etti.Hatta devam ediyorduda yağmur başlayınca toparlanmaya başladık.00.30 da arabadaydık.Ben toplam 14 eşkina aldım.Aret ve arkadaşıda 6-7 adet almışlardı.Dün gece benim için eşkina show oldu resmen.Bu avda bana eşlik eden Arete teşekkür ederim.Malesef telefonumda flaş olamdığından resimleri evde çektim.Resimde 12 balık var 2 tanesini Aretin arkadaşına verdim.
    Bunlarda dün geceki bebeklerim benim:D

Bu akşam fırına girmeden önceki hali
    Buda fırından yeni çıkmış mis gibiii

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sevgili Can, ilk tebrik benden gelsin. Gerçekten kısa zamanda büyük mesafe aldın, dün akşamki performansın her türlü övgüye değerdi, sürekli aynı noktaya çalışarak at-çek yaptın. Eşkinanın da ne kadar ilginç bir balık olduğunu görmüş olduk, 2 metrede bile vuruşlar oldukça farkediyor. O yüzden sonlara doğru iyice senin alanına sokulduğumu farketmişsindir:) Senin son anda düşürdüğünü ve benim oltayı kopartanı da alabilsek çok güzel olacaktı.

Önceki gece sizin için hayal kırıklığı olmuş ama her işte bir hayır var. O günden artan yemler sayesinde çok iyi bir av yaptık. Balıklara gelince gerçekten çok iri bir ada izmariti yakalamışsın. Diğer balıklar karagöz değil ispari. Oldukça lezzetsizdir. Sen eşkinalarla ve izmaritle ailene güzel bir ziyafet çek:) Birlikte nice avlara...

3. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Can,

Tebrik ediyorum.Gayet guzel eskinalar.Bu sene sanirim eskina bol.Bu ikinci eskina avina tebrik yazisim bugun.O da oldukca bereketliydi.

Dahasina rast gelsin dostum.Paylasim icin tesekkurler.

4. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler Can abi boğmuşsun balığı :D
    benim dediğim mekandan mı bu balıklar

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler can ve aret :)
    O 2 balik verdigin 190 boylarinda hafif kel zayif oldugunu tahmin ettigim ve shekspire takim kullanan kisilikten uzak durmani tavsiye ederim can :) bugün 2 yarin 4 öteki gün 8 orantisinda zararinadir :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Eşkinalar için tebrikler, iyi ki yağmur başlamış Can. Limitin belini kırmana ramak kalmış :D

Tekneciler bazen böyle çıkabiliyor. Tanıdık tekneci olmadıktan sonra biz pek tekneyle çıkmıyoruz. Tekneden yakaladığın balıkların ikisi sanırım İsparoz. Tadını bazıları pek beğenmese de bazıları da beğenir.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tam üstüne bastın Roy, Can 5 eşkinayı kovaya gönderene kadar ben oltaları anca bağlamıştım. Ama hakkını yemeyeyim uzun kollarıyla çok iyi teke çıkartıyormuş, bundan sonra onun görevinin ne olduğu belli oldu:) Ne yapalım arkadaş işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor, linki yollayayım da okusun bunları:)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tamam iste iyi yemci olur ara sirada büfeye markete yollarsiniz :)

linki ver birde selam söyle 25 senelik dostuma :)

9. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Can tebrikler..1 gün önceki moral bozukluğu üzerine bu iyi geldi..Harika bir av olmuş gerçekten...Benim kurtların işe yaramasına çok sevindim...Bir dahaki buluşmaya mutlaka çağırılmayı bekliyorum..Ha gelebilirim gelemem o ayrı :)
    Tekrar tebrikler..Avların daim olsun..

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sevgili Can ve Aret,

Sizi ve arkadaslarinizi bu verimli ve her bakimdan keyifli oldugu anlasilan aviniz icin tebrik ederim. Bunlar imrenilmeyecek gibi degil, guzel hatiralari kalacaktir ileride eminim ki. :thumb:

Eskinanin yerlestigi kayaligin fazla disina cikmadigi, evcimen :) bir hayvan oldugu, cok dar bir cevrede gezindigi boylece bir kez daha teyit edilmis oluyor. O kayalarin arasindaki narin suzulusu, isik vurdugunda menevisli muhtesem rengini sergilemesi gorulmeye deger. Kayaliklarin prensesi eskinanin lezzeti de gayet iyidir bildiginiz gibi.

Aklima takilan kucuk bir nokta var; sakincasi yoksa sayet, sormak isterim. Avlak yolu Marmara'da epeyce bir yol almayi gerektiriyor anladigima gore. Eskina yapan kayalari GPS ile filan mi buluyorsunuz, yoksa kaptan sonarli balik bulucu mu kullaniyor?

Afiyet olsun dostlar, daha nice bereketli avlariniz olsun.. :)

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Aretçim uyarın üzerine değiştirdim.Tebriklerin için teşekkür daha güzel avlarda yine beraber olmak üzere...
    Hüseyin abi sizlerden tebrik almak beni mutlu ediyor.Sizin avlarınızıda forumdan ilgiyle izliyorum.
    Seçkincim sağolasın geçen haftayla aynı mekan.
    Hahahaa Roycum tüm zararı bu olsun iyi bir arkadaşta bana değil Arete zararı çok :D takım bağla oltayı hazırla Aret kendi oltasını atana kadar yarım saati gitti.
    Evet aynen öyle oldu:D tebriklerin için çok teşekkürler.Aslında adamı tanıyoruz hiç böyle yapmazdı ama gece hiç çıkmamıştık.Balıkların ismini değiştim.
    Uygarcım kısmetimiz yokmuş cumartesi taa nerelere kadar gittik.Dönüşte sen ıslandın ama kısa zamanda çıkartacaz acısını merak etme sen tebriklerin için çok teşekkürler:thumb:

12. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    can abi tbrık ederım valla kımıl kımıllar üff diyorum yani:)

13. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    İbrahim abi ilk başta tebriklerin için teşekkürler.Sorunun yanıtına gelirse eşkinayı kıyıdaki , mendirek ve limanların dibinde tutuyoruz.Epey yol alma konusu sadece tekneyle ulaşılan bir kayalıklara gittiğimiz için uzun oldu.Gps veya başka bir teknolojik alet kullanmadık .Teknedeki tek teknolojik alet motordur herhalde:D

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Hasan kardeşim cumartesi iyiki gelmemişsin sinir olup dönerdin bizim gibi inşallah başka organizasyonda buluşuruz.Tebriklerin için teşekkürler.

15. Can, Aret ve sanırım diğer kişi Emin.

Hepinizi tebrik ederim. Süper olmuş. Harika olmuş. İnşallah herzaman olur.

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Anladim Can kardesim, sagolasin. :) Ben genelleme yaparak yanlis anlamisim demek ki. Selamlar... :)

17. Uygar Arslan

Yarım çalışan sintinesi bile işe yaramaz motor:)

18. Uygar seni şöyle görüyorum;banghead banghead banghead

Yılmak yok, her zaman böyle olmaz.

Bak Can'a, yıkmış geçirmiş....

19. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sağolasın Yavuz abi ama 3cü kişi Emin değil.Bu arada cumartesi sabahtan turnaya bakacaktınız sonuç nedir acaba ?

20. Uygar Arslan

Haklısın abi ,bir daha böyle bir saçmalık yapmam asla..En temizi "gece avı kıyıdan" sabah avı "tekneden"