26 eylül 2008 olta avı SAMSUN zargana ,çinekop, kefal

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında berkcan tarafından paylaşıldı.

1. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    -
    http://im
    [IMG]http

Son düzenleme: 30 Eylül 2008
  2. engelbert

engelbert

Çok güzel çok başarılı. Canlı hayvan bırakmasaydınız denizde. Umarım hepsini öldürmüşsünüzdür. Aslolan tutabildiğin kadar balık tutmak öldürebildiğin kadar canlı öldürmektir. Balık tutmak bu demektir.

3. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    ben tam anlayamadım abi ne demek istediğini:s

4. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Yani demek istemiş ki, amatör balıkçılıkta aslolan şey awlayabildiğin kadar balığı awlayıp böle can pazarı gibi ortaya koymak değil, sirküler we asıl önemlisi amatör balıkçılık ruhuna ters düşmeyecek şekilde awlanmaktır..Ben bu kadar zarganayı naptıını merak ettim açıkçası..

Benm anladığım şey bu, yanılıyorsam düzeltin Umut abi..

5. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    çok güzel av olmuş birazcıkta kulandığınız malzemelerden bahsede bilirmisiniz.birde tek başınızamı yakaldınız bunların hepsini.

6. serif123

serif123 dfsafasdfas

Sakıncası yoksa kaç kişi avladığınızı sorabilirmiyim ?

7. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    cok güzel av olmuş daha biz istanbulda zargana göremedik

8. Okandem

Okandem Okan

Favori Kamış:
    Zekam
    En İyi Avı:
    Sevgilim
    Troller bile bu kadar cok balık yakalamıyor.cok yazık hem de cok

9. engelbert

engelbert

Aynen bunu kastettim.

Tabi başlık açılırken "26 eylül günü olta ile yaptığım av..." iken sonradan "26 eylül günü olta ile yaptığımız av..." olarak düzeltilmiş. bu balıkları 10 kişi tuttuk demek için sanırım.

10. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Güzel bir av günü olmuş ama kaç kişi yakalandığı önemli çünki burası bir amatör balıkçılık sitesi ve av limiti 1 kişi başına 5 kilo dur bunlara dikkate alınarak raporlar yapılmalı ve gerekli açıklamalar yapılmalı hemşerim :) Bide 2. resimde orda karalamışsın o bölgeyi :D Niye yaptığını anladım samsunlu olanlar çok raat anlarlar ;)

11. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    arkadaşlar av iki kişiliktir ve av limitleri aşılmamıştır av limitleri sizin de bildiğiniz gibi kişi başı 5 kilo balık yakalama hakkı tanımıştır sirkülerimiz.zarganalar tekneyle ipek çekilerek yakaşanmıştır .çinekoplar ise tekneyle avdan dönüşümüzde kyıdan mantarlı klasik takım ile yakalanmıştır.kefaller ise yüz sarması ile kıyıdan yakalanmıştır zaten mesaja dikkat ederseniz "yakaladığım" yazdım ama sonradan hatayı farkettim yanlış anlaşılmasından dolayı "yakaladığımız" yazdım.eğer avı yapan kişi sayısını yalandan yazcak olsaydım öyle bir düzenbazlık yapcak olsaydım baştan yazardım. tek bir hatam kişi sayısını yazmamamdı bu yüzden herkesten özür diliyorum.yanlış anlaşılmasını istemiyorum av 2 kişiliktir(babam ve ben)eğer ben yasak bir avcılık yapmış olsaydım emin olun sizinle hiç paylaşmazdım.. ben kimseye ben şu kadar balık yakaladım diye gösteriş yapmıyorum emin olun sadece sizinle sevincimi paylaşmak istedim ...siz de denizde ne kadar zargana vs olup olmadığını rapor vermek istedim sadece mera konusuna gelince ister zıpkın resimlerimde ister olta avlarımda mera vermiyorum ..çünkü merayı verdiğim takdirde katliamcılar tarafından meranın sonu geliyor..kusura bakmayın

Son düzenleme: 30 Eylül 2008
  12. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    abim sen hayatında trol avcılığını gördünmü sorabilirmiyim ....orada sadece 8 kilo balık var neden bööle bir yorum yaptığını anlayamadım..trol avcılığıyla kıyaslaman ilginç açıkçası ...biz yasak bir avcılık yapmadık.tamamen amatörce olta ile avcılğımızı yaptık ..yani balığı limit aşımı olmamak kaydıyla bol tutunca katliam mı yapmış oluyoruz ...yasak bir iş mi yapmış oluyoruz ??

13. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    abim yer konusuna gelince ben ister zıpkında olsun ister oltada olsun kesinlikle mera vermem çünkü mera verdiğim zaman o meranın sonu oluyor ...

14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Bu balıklar yem içinmi yemek içinmi:confused:

15. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bak yeğenim ben tam 50 senedir zaman zaman tekne ile zaman zamanda kıyıdan balıkcılık yaparım.Bence tekne ile bu kadar sargan tutan biri daha sonra kıbris oltasıyla kefal ve mantarlı olta ile çinekopa uğraşmaz.Balıkları aldığı gibi doğru eve koşar.O olta ilede yalandan bir resim çekmişsin.O balıklar olta ile değil ağla hemde samsun kanalizasyonunun aktığı yerde tutulmuş balıklardir.Çe

ilk çektiğin resim kumun üstünde ağdan çıkan pisliklerle çekilmiş,ikinci resim ise kayalıkların üstünde.Her neyse,ya işin doğrusunu söyleyeceksin yada böyle bir resim ve rapor yayınlamıyacaksın.Bu sitede üye olan enaz 40-50 üye vardır,onlarıda lekelemeye hakkın yoktur sanırım.Biraz ağır oldu ama aslına uygun olmıyan yazılar görünce sinirlenmemek elimde değil.

16. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Yok canım ne yemesi,birbirine ekleyip halat yapılıyor.:D :D
    Burak genelde bu cıvarlarda sarganlar pek büyümeyip bu boyda oluyor.Bizde zaman zaman yakalıyoruz ama sayısı 15-20 yi kolay kolay geçmez.

17. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Namık abi eski şeyin oralar anladın sen işte :D :D :D :D :D :D

18. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Sende açıkca yazsana ,benim dediğim yer değilmi?

19. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Ne bileyim gürol amca.Hani kim uğraşır o boyda bi zarganayı temizlemek ayıklamak yemek:confused: Büyüyünce daha kolay tutuluyo ve daha kolay yeniyoda:mad:
    Ama halat yapabilirler tabi;)

20. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Keşke olsada temizlesek,zaten bu sene doğru dürüst balık tutamadım,bulsam temizlemeden bile yiyeceğim.:D :D
    Üstelik temizlemesi en kolay balıkların başında gelir,tabi yemeside çok kolaydır çünkü kılçık yoktur,ama olta ile tutmayıda pek beceremiyorum,balık yemin peşinden gelirken göremiyorum,nede olsa ihtiyarladık.
    İstanbul ve egede çok daha büyükleri oluyor ama burda az bir zaman sonra biraz daha büyürler.