Faaliyet: Saros Seferi Hümayunu Zaman: 26 Eylül 2009, Cumartesi Mekan: Saros Danişment Kampı açıkları (1 mil) Tekne: Zodiac bot 3.5 mt. Yem: Tuzlanmış taze Sardalya, Tuzlanmış taze Karides, Tavuk Göğsü, Midye Hava: Kapalı, sert poyraz Cumartesi günü Hasan kardeşim (Denizbilimci) ile Saros Danişment mevkiine gerçekleştirdiğimiz 1 günlük sefer tabir-i caizse şiddetli poyrazın etkisiyle hüsrana uğradı. Hasan inanılmaz hazırlıklar yapmış, adeta 10 günlük sürek avına çıkacak ordusunu geniş malzemeyle donatmıştı. Sert rüzgara rağmen 1 mil açıldık, zengin yem çeşitlerimizden en cezbedici olanı kesinlikle tuzlanmış taze karides oldu. Saros balık populasyonu zannımca midyeyi tanımıyor, Sardalya ise pek iş yapmadı. Rüzgar ve akıntı mücadelemizden arta kalan kısacık zamanda Mercan, Levrek, Kupes, Karagöz, Kırlangıç ve İspari aldık. Bu arada beklenmedik misafirler oldu. Oltaya yapışan balıklardan biri inanılmaz bir güçle botu sürükledi ve kalın Mustad iğnemi kağıt gibi büküp kurtuldu. Bir diğeri yüksek çekerli 0.40 berkley misinamı kopardı. Bu arada rüzgar şiddetini artırmaya devam etti. Leventler geri avdet ederek çadıra sığınmak mecburiyetinde kaldı. Neticede orduyu hümayun şiddetli poyrazın ve akıntının hezimetine uğradı. Not: Günün fotoğrafları aşağıda eklendi.
Helal Olsun Sizlere... Ey aziz sert rüzgarların estiği bir günde yaptığınız sefer-ü hümayun yinede bol maceralı geçmiş. Her şey gönlünüzce olmasada yinede tadacağınız duyguların hepsini yaşadınız. Tebrikler. İlk mesajında benden olsun.
Geçmiş olsun Hüseyin. Kopan misina, sürüklenen bot, açılan kavi iğneler. Macera tam kıvamındaymış ama nasip diyelim yine de. Kalama ile aranız nasıl? Bu avda kullanılmamış sanırım. selamlar.
Saros'ta kopan oltalar, yamulan iğneler Teşekkür ederim Nuri bey, ancak kalamayı ne açacak ne de düşünecek vaktim oldu. Balık apansız asıldı, şiddetli asılmalar ve kafa atmalar yapmadan botu 2 metre sürükledi ve oltadan kurtuldu. Bana dev bir vatoz gibi geliyor. Diğer misinayı koparan ise kafa ata ata kopardı, belki de sinarit veya dev bir çipuradır, Allahu Alem..
Avlandığınız bölge lambukaların ve baraküdaların cirit attığı yerdir.Oralarda sinarit zor ihtimaldir...bir ihtimalde akya olabilir Kaçan balık büyük olur
Fotoğraflar Kardeşimin yukarıda belirttiği gibi her türlü hazırlığı yapmıştık fakat yeteri kadar balık tutamasak da o kadar güzel ve ıssız bir ortamda bulunmak bile bize yetti. Kampta bizden başka konaklayan yoktu. Sahilde gezinirken gördüğümüz kıyıya vurmuş ölü yunus bizi çok üzdü. Görüntü pek hoş olmadığı için fotoğrafını eklemiyorum. Poyrazda zor anlar yaşadık. Bu da günün hasılatı, küçükleri geriye saldık, bir kısmı iğneyi yutmuştu onları mecburan aldık.
aman Allah,im botu surukleyen canavarlar,siddetli firtina,bu macera olmus,o canavar kesin 500kg lik orkinosdur,zaten bizi tekrar tekrar balik pesinde surukleyen o kacan,olta-kanca koparan esrarengiz baliklar degilmidir..
balıklar için tebrikler vende 2006 yılında gittiğimde gece kıyıdan atıyorduk birden kamışın ucu eğildi asılıyo yem olarak canlı teke karidesi vardı acaba tekneye felanmı takıldı ortalıkta tekne yok böyle afallama içersinde bi tasma attım aman yarabbi 8bilye penguen makina ama mümkünü yok sarılmıyo kamış u oldu yol vermekte aklıma gelmedi o telaşla iğne gitti tekrar bi atış aklım o balıkta aynı vuruş gene iğne gitti üçüncüde hazırlıklıydım ama ne mümkün onun hayaliyle çok gittim ama nafile o vuruşlar gelmedi birdaha ilk deniz deneyimim olduğu için değerlendirememiştim.daha sonra çok balık aldım ama aklım halen o balıklarda neredeyse iğne kopmasa benide sürüklüyordu.
Saros'ta 2. randevu için hazırlıklar başlayacak yakında. Son seferimizde bizi bozguna uğratıp misinalarımızı koparan, iğnelerimizi yamultan canavarlarla randevumuz var işte oltayı kafa ata ata koparan canavar... bu da yeme bodoslama dalıp mustad iğnemi kağıt gibi büken canavar:
Sevgili Hüseyin,İnşallah bu seferki randevunuz iyi geçer.Saroz hakikaten çok güzel biryer balık çeşitliliği acısından süper.Bende kısmetse yılbaşında Enez tarafında olacağım.Bir şansımı deneyeceğim. Rasgele,
Yakın bir tarihte Saros'a giden veya gitmeyi düşünen var mı acaba içimizde? Durum nasıl orada merak ettim. İstanbul'u sardalya benzeri bi balık istila etti son 1 aydır, gece alabilen eşkina alıyor, iskorpit bol miktarda çıkıyor geceleri...
ilk seferinize tecrübe dersek, 2. seferinizde muhteşem zaferlere imza atacağınız düşüncesindeyim, şimdiden rastgele,