27.01.2010 Perşembe Beach Park, Antalya (4.Av)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yankow123 tarafından paylaşıldı.

1. yankow123

yankow123 Celal

Merhabalar 4.avım olan bu gun :D aslında çok sıkıntılıydı o kadarki çook çok sıkıntılı diyebilirim, ve kaçacak yer arıyordum :D balık tutmaya gideyim dedim uzun zamandır okulum yüzünden balık tutma fırsatı yaratamıyorum hafta içi imkansız hafta sonuda yorgunluk ve dersle geçtiğinden gidemedim ama 15 tatil geldi çattı ve artık biraz bu hobime devam etmeliyim

bu gun saat 16:30da evden çıktım 5-5:10 gibi beach parka geldim ve buradan çektiğim fotografları veriyorum

sahile inincede bi kaç foto çektim :) Bu gün çok bişey tutamadım ama çok başka bir balık tuttum böyle çift kanatlı kanatları bayağı büyük kafasının üstü sert kemil altındada ip gibi yerler var çok değişikti tam o ara 2 kişi ile tanıştım baya muhabbetimiz oldu hatta eve giderken aynı yerden gidiyormuşuz biraz yürüdük. onlarda foto çekiyordu balığın fotusunu çektiler yanlız ben unuttum birazda acele ediyordum balık ölmesin diye çünkü ne olduğunu bilemiyorum bende korkuyorum malum denizlerimizde balık kalmıyor eğer böyle değerli bir balıksa göz göre göre öldürmek yakışmaz. yanımda balonlara dokunmamak için getirdiğim eldivenler vardı ( labrotuar eldivenleri) onları giyip balığın ağzından iğneyi dikkatlice çıkarıp kuyruğundan ölmeden denize attım oda gitti

nedir merak ediyorum balığın fotosunu alacağım sanırım şuan yok o zaman koyarım ama dediğim gibi 2 tarafındada büyük kanatları vardı kafasının üstü sert kemikti

bu av çok duramadım sebebide geç çıkmam oldu 30 dakika filan durdum 1 balık tuttum yeter :D hava kararınca balık tutacak kadar usta değilim zaten evden merak ediyorlar yaş 16 olunca :)

birde her ne zaman balık avına gitsem çok hoş kişilerle tanışıyorum :D şuan toplasam 10 kişi oldu tanıştığım çok harika vakit geçiyor sohbet muhabbet ve yardımlaşma yapılıyor çok güzel şeyler bunlar herşeyden önce sosyal olarak beni geliştiriyor :)

fotograflar :)

ve hava iyicene karardı gitme vakti..

ve ben :)

okuyan okumayan herkeze teşekkürler :)

2. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA

Tuttuğunuz balık bumuydu? Bu ise kırlangıç.

3. yankow123

yankow123 Celal

[​IMG] evet buna çok benziyordu ama renk farkları vardı yani şimdi ben sanırım kırlangıçmı tuttum :D biraz küçüktü geri attım öldürmedim :)

bu büyük bişeymidir kırlangıç tutmak? :D

4. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Açıkçası benimde fazla bir bilgim yok ama denizlerimizde bolca yok sanırım. Zamanında bende kayıkla çaparide tutmuştum bende attım. Renkleri muhteşem. Bu canlıyı büyükde olsa almaya kıyamaz insan :) Atman en güzeli olmuş. Bayağıda büyüyor çünkü.

Aslında büyük bişey değil sanırım. Ama en azından bu balığı canlı olarak görüp tuttun ve geri saldın. En büyük güzellik bu :)

Son düzenleme: 27 Ocak 2011
  5. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Celal, paylaşıma sunduğun fotoğraflar bir harika.. Tuttuğun balığı bırakarak da güzel bir davranışta bulunmuşsun. Tebrik ederim. Ayrıca senin yaşta bir gencin amatör balıkçılık gibi bir hobi edinmesi de bir çok gence çok güzel bir örnek.
    Gönlünce güzel avlar nasip olsun.
    Sevgilerimle.

6. yankow123

yankow123 Celal

evet ben geçen avımda bi hata yaptım bir daha yapmam dediğiniz gibi bende bundan çok mutluyum :) o balığın benim sayemde büyüyecek olması ayrı güzel :)

teşekkürler :) fotograf çekmeyi seviyorum :)

"5 kilogramdan hafif kırlangıçların avlanmaması gerekir. erişkin bir kırlangıç balığının 10 kilogram civarında olduğunu düşünecek olursak, yavru kırlangıç avlamak ayıptır, günahtır."

böyle bir yazı buldum hakikatten benimki kiloyu geçtim gramlıktı çok küçüktü 10-15 cm

Son düzenleme: 27 Ocak 2011
  7. modena

modena

eve mıhlanıp kaldığım denizi özlediğim şu günlerde böylesine resimler o kadar enerji ne moral verici oldu ki sağol...inşallah bir sonra ki avında daha büyüğünü tutarsın...

not:ben duygusal olmuşum...acilen balığa gitmem gerek...

8. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Güzel fotoğraflar deniz güzel hava güzel balığı bırakman daha da güzel :)
    Bidaki sefere büyük balıklar tutman dileğiyle :)

Abi bende duygusallaştım bu aralar.Benide götürsene :D

9. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Celal seni Tebrik ediyorum İnşallah daha güzel sohbetlerin daha güzel avların olur.

10. yankow123

yankow123 Celal

teşekkür ederim :)

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    fotoğraflar çok güzel. kırlangıç bende yakaladığımda geri bırakıyorum. bildiğim kadarıyla çift şeklinde (dişi ve erkek) gezerlermiş. yemli oltaya iki tane birden gelir ve söylediklerine göre tek eşlilermiş. bende bundan dolayı özellikle tek geldiği zaman hemen geri salarım. kanatları çok güzel. çorbası yapılıyormuş henüz içmedim :) tebrikler tekrardan :)

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    memleketım benım güzel memleketim :) sen aslında baş tarafa gelmişsin sahilin aşşagıda boga cayı war sarı su war oraya gitsen daha iyi, av cıkabilirdi ama orasida dolu oluyor genelleme ,emekli kesim bir defasında 20 kamış dizen adamlar görmüştüm adamlar sayko valla :)... nasip olmadı daha bu kırlangıç balığı vantuz yakaladıkda.... nasip olursa bunu da yakalarız insalllah rapor güzel olmuşş.... oo sahilin baş taraflarında avlanma biraz daha sağa doğru git derim parla mera mi ne bi otel var ya oraya git yada denize cayin aktıgı yerelere.

13. yankow123

yankow123 Celal

biliyorum oraları :) zaten bundan önceki 2 av boğa çayının orada geçti :) ama çevreyolu-sanayi karakolundan beach parka kadar bisikletle geldiğimden konya altının aşağısına gitmek çok zor 1-2 km oynuyor diye biliyorum buraya gelmek çok daha kolay geliyor bana :)

ne spor yapıyorum :D kaç km acaba bilen varmı çevre yolundan beach park :D

14. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    İyi hoş hepsi güzelde bu bilgi yanlış işte, kim söylemişse ya kırlangıç görmemiş ya da başka balıktan bahsediyor. Ben tüm balıkçı tezgahları dahil hayatımda 3-4 kg. üstü kırlangıç hiç ama hiç görmedim. Bu aynen şöyle demeye benzer " Yarım kilodan hafif istavritlerin avlanmaması gerekir. erişkin bir istavrit balığının 1 kilogram civarında olduğunu düşünecek olursak, yavru istavrit avlamak ayıptır, günahtır." ;) :)

15. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    yaşın küçük ama yüreğin büyük..
    tebrikler..

16. yankow123

yankow123 Celal

Teşekkürler gerçekten çok güzeldi balık birde tuttuğumun kırmızı hatları vardı hayran etti :) bende bilmiyordum eşli gezdğini ama sonradan öğrendim, gerçekten çok değişik bir balık kanatlarıyla filan çok değişik

Çok Teşekkür ederim :)

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Celal bizlerle paylastigin icin tesekkurler.
    Guzel fotograflar cekmissin.Umarim bir sonraki sefere de gonlundeki baliklari cekesin abisi ;) :)
    Rastgele...

18. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Celal kardeşim Beach Parkın fotoğraflarıyla bana askerliğimi hatırlattın, tam 1 senem liman ve konyaaltı arasında asker kovalamakla geçti (AS.İZ :) ). Çok güzel bir yerde yaşıyorsun kıymetini bil. Hele Topçam o kadar güzel bir yerdirki kesinlikle yolu düşenlerin görmesini tavsiye ederim. Google'da aratın derim :D

Bu arada birşey sorucam Celal, nasıl bir takım ve yemle avlanıyorsun? Daha detaylı bilgi verirsen belki ustalardan öyle değil söyle yap gibi tavsiyeler alırsın ;)

Yeni raporlarını bekliyoruz kardeşim, haydi rast gele...

19. yankow123

yankow123 Celal

teşekkürler ayrı ayrı :)

ne bulursam onunla avlanıyorum :D bayramdan kalan 2 takım 3 kurşunum vardı

foto

bu avda şu sistemi kullandım daha doğrusu kullanmaya çalıştım. KULL64 Emrah abinin verdiği resimi geçirmeye çalıştım bu kadar oldu. Önce kurşunu başa bağladım sonra altınada fırdöndülü seti bağladım öyle gittim

burdan esinlendim :)

20. drayetkin

drayetkin ahmet

Favori Kamış:
    Shakespeare uglystick 2.70,
    Favori Makine:
    Abu garcia stamina 25
    Sevgili Celal, Aldın götürdün beni de üniversite yıllarıma... Akdeniz Üniversitesinde okuduğum yıllardan kalma anılarım canlandı hafızamda....Ellerin dert görmesin kardeşim..