27/03/2011 alabalık avımız

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında turty tarafından paylaşıldı.

1. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    hafta başından beri gerek internetden izlediğim videolar gerekse forumdaki paylaşımlar acayip bir şekilde gaza getirmişti haftasonu olsada bi ava gitsek die gün sayıp duruyordum özelliklede kadir (sideprensi07) abim 2 güne bir rapor yayınlaması yokmu gelde gitme ava sabah saat 5 gibi kalkıp geceden hazırlıklarladığım malzemelerimi atıp arabaya ahmet arkadaşımıda alıp yine düştük yollara meramıza vardığımızda daha hava aydınlanmamıştı

By turty32 at 2011-03-28

By turty32 at 2011-03-28

By turty32 at 2011-03-28

vardık avlağımıza hemen aldıktakımları elimize başladık at çek yapmaya ahmert arkadaşımızın aldığı bir balık harici ne gelen vardı nede giden olmadı avlağı değiştirelim die bi karar aldık topladık takımları çıktık yola karnımızında acıkmasıyla yolda bir dinlenme tesisinde gözleme çayla karnımızı doyurduk

By turty32 at 2011-03-28

avlağımıza vardığımızda arkadaşlar avlanıyordu hiç haber vermeden geceden gitmişler avlağa :) biraz baskın yapmış gibi olduk :p hoş onlar av amaçlı değilde daha çok keyif amaçlı gitmişlerdi klarnet darbuka saz akşamdan sabaha hıoş sohbet muhabbet takılmışlar

Uploaded with ImageShack.us

biraz hoş sohbet ateşin üstünde pişirilmiş çayın ardından başladık avlanmaya

çok geçmedi bir arkadaş ziyaretde bulundu :)

6 adet alabalık alınmıştır avda saat 2 gibi ahmet kardeşimi dizi setinden çağırdılar trt 1 de yayınlana sakarya fırat dizinde oynamakta kendisi öyle olunca avı sonlandırmak zorunda kaldık gayet güzel keyifli bir av oldu bizler için dönüş yolumuzda da etraftan bir kaç kerede foto aldık iyi seyirler...

By turty32 at 2011-03-28

2. simendifer

simendifer Sennur

Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla harika bir gün geçirmişsiniz. :) Manzara ise çok güzel. Bazen yurt dışında gördüğümüz meralara özendiğimiz olur ya "cennet gibi" diye. Vatanımızın da cennet gibi olduğunun kanıtıdır işte tüm bu fotoğraflar. İnsanın tüm memleketi dolaşası geliyor bu güzellikleri gördükçe. Dilerim bol balıklı ve neşeli nice avlarınız olur. Dahasına rast gelsin. :)

3. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

insanın böyle bir yeri bırakıpta şehrin karmaşasına geri dönmek zorunda olması çok acı..manzara tek kelimeyle muhteşem.daha bereketli avlar dilerim

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Nefis bir doğaymış. Balık da cabası...

5. exselance01

exselance01 mesut adanalı

tek kelime

muteşem manzara..

6. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    teşekürler sennur hanım. gerçekten ülkemiz bir cennet sadece görmesini bilmek yeterli die düşünüyorum.

hiç sornma feridun abi elimde olsa hep orlarda kalacam :)

teşekürler muharrem abi.

teşekürler.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    kardeşim böylesine bir doğanın balığına can kurban vallah:) ne güzel yerler varmış kuytu köşelerde:) ekip muhabbet tam:) yatıya bile kalırım ben burda:)
    yüzmeden de gelmem:D
    avın neşen bol olsun kardeşim:)

8. sedat

sedat sedat

Favori Kamış:
    olta
    çok güzell.

9. turna

turna

Çok güzel bir yermiş, fotolarda şahane ellerinize sağlık, inşallah bir dahaki sefere daha güzel avlar yaparsınız.

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Ah turty ne güzel bir gün geçmiş be,hele o ilk resim ne kadar güzel av olsada olmasada ne yazar paylaşımların bir harika.Bir haftadır pc resmen şişti kasıldı anlamadım galiba hastaneye gitme zamanı geldi:confused: ,bu mesajı bile sana 14 dakikada yazabildim

11. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    eyw. kadir abim senin canın sağolsun bi haftasonu gel kaçalım beraber kuytu köşeye sanada 100 km bana da 100 km mesafe antalya ya yakın orası :) şöle güzel yatılı bi av yapalım beklerim kesinlikle...

teşekkürler...

inşallah cümlemize...

eyw. ertan abim gel senin pc yi sat al bi uçak bileti beraber güzel bi av yapalım yicek yemeğimizde yatacak evimizde mevcut her daim beklerim :) teşekürler...

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Benim pisi de kasılıyor kaç zamandır. Turancım aşağıdaki yazdıklarımı okuduktan sonra bu abine önerin nedir, söyle hele?;)

Bundan sonrasında kavga çıkabilir, hazırlıklı ol.:p

Bu avlak Ormaniçi Su değil he mi? Değilse, pisiyi satıp bilet almayı önereceksen 1 Nisan'dan sonra gelmeyi düşünebilirim. Yok, değilse (yani Ormaniçi su ise) yandı gülüm keten helva.

:D :D

13. simendifer

simendifer Sennur

Aynı şeyi ben de düşünmedim değil balli. Ama bu konu o kadar çetrefilli ki, devlet bile ormanlık arazi neresidir, neresi değildir, bakınca tanımlayamıyor. Ancak belge ile anlaşılırsa anlaşılıyor.

2/2 tebliğ, bizi Orman kanununa yönlendiriyor;

k) Ormaniçi su: 31/8/1956 tarih ve 6831 sayılı Orman Kanununun 1 inci maddesinde tanımlanan orman rejimine dahil Devlet eliyle işletilen veya korunan alanlar içinde kalan dere, tabii göl ve su ürünleri üretimi veya su biriktirme amacı ile tesis edilen göletleri,

Orman kanunu ise, mevcut ve değişik maddeleri ve KHK'lere yaptığı yönlendirmeyle işi daha da karmaşıklaştırıyor.

http://www.hukuki.net/kanun/6831.13.text.asp

Avlağın hangi kapsamda olduğunu anlamak pek olası değil. Aslında, bu da tebliğdeki bir eksiğimiz. Daha önce de bir konuda yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam, akarsular da dahil olmak üzere orman içi su sayılan yerlerin, tebliğde açıkça yazılması gerekiyor. Kaç tane var ki zaten bu konumda olan. Aynı; tamamen ve kısmen yasaklı bölgelerin yazıldığı gibi bir tabloyla bitirilebilecek bir iş ama bu alanların durumu her dakika değiştiği için, böyle bir tablo da yapamıyorlar.

Neresiydi hatırlamıyorum, yine böyle orman içi mi değil mi mevzusu olmuştu, bilmediğim de bir yer. Aradım Tarık ağabeyi sordum, bir saat anlatmıştı o zaman. Sonuç olarak ne olduğunu bilmiyordu ve kimsenin de bilmediğini söyledi. Çünkü aynı konuyu kendi aralarında da konuşmuşlar daha önce. KKGM'den bilgi istedim, onlar da kem küm bir mail attılar, konu ortada kaldı. Devletin bile net cevap veremediği bir şeye, o nedenle müdahale etmek istemedim.

Orman diyorsun, şüpheye düşünce arıyorsun yetkili merciyi, "yok kardeşim" diyorlar. Orman değil diyorsun, iki tane ağaç var sadece, arıyorsun "orası orman" diyorlar. :) O nedenle ben bıktım bu orman içi su meselesinden.

Orman içi su olduğunu düşündüğüm bir yer mi var, içinden çıkamayacağım aşikar; "yasaksa yakalayıp cezasını kessinler o zaman" deyip, can sıkmamaya bakıyorum. Devletin bilmediğini ben ne bilem. :)

Not: Diğer kurallar için geçerli değildir. Sadece orman içi sular konusundaki tutumum budur. ;)

Son düzenleme: 29 Mart 2011
  14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Evet, haklısın, Orman içi sular bahsi biraz karışık ancak, nette araştırırken şu an pek aktif olmayan "angara ekolü" üyelerimizden ve aynı zamanda bir alabalık aşığı olan M. Hakan Başar'ın yazısına rastladım. İleri sürdüğü fikrine sağlam bir itiraz olmamış, hatta hiç itiraz edilmemiş, yahut ben rastlamadım ki aynı kanaatteyim kendisiyle. İfadeleri şöyle:

"Daha önce edindiğim bilgiler ışığında tebliğde adı geçen orman içi suların aslında doğal alabalığın yaşadığı ve bulunduğu yerler olarak algılanması gerektiğiydi. Bu şekilde tanım getirilmesinin yegane nedeni ülkemizde doğal alabalıkların yüzdeye vurduğumuzda daha çok orman içi sularda bulunmasıdır, istisnalar hariç. Bu yüzden de ekolojik olarak tehlikeli balıklar içerisinde yer alan Gökkuşağı hatta dönem boyu avı serbest olan Tatlı su kefalinin yasak sezonu da orman içi sulard(ır) ve avı yasaktır. Bu karar sırf doğal alabalıkların yaşadıkları merada yumurtlama dönemini rahat geçirmeleri için alınmış bir karardır.Yanlışım varsa düzeltin.Saygılarımla... M. Hakan Başar"

İmdi: Turan kardeşimiz derse ki ”bu merada Doğal Alabalık yok” O mera Ormaniçi su değildir. Yok derse ki “bu merada Doğal alabalık ta var” işte o zaman yandı gülüm keten helva.:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Mart 2011
  15. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

turan abicim imrenmemek elde değil daha sezonu açamayanlar var darısı bize inşallah herşey çok güzel özellikle fotolar harıka elinize sağlık bidahakine uzun kalırsınız inşallah :)

16. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    hehehe orman içi değpil abicim burası ısparta antalya arasında var olan karacaören barajından bir bölüm için rahat olsun :) sen sat o pc yi :) bende ikinci el var kazıklarım seni :p işin şakası bi yana valla beklerim nuri abi beraber güzel bir av yaparız :)

17. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:

sennur hanım bilgilendirmeniz içi teşekürler :) baya bi emek vermişsiniz burası bir baraj kenarı o yüzden orman içi sulara girdiğini düşünmüyorum ama derseniz ki bunu araştırdınızmı sorup soruşturdunuz mu tabiki hayır cevabını verecem size antalya ısparta arasını bilen herkeze sorarsanız yada gogle earth dan bakarsanız karacaören barajı die görebilirsiniz.

18. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    İmdi: Turan kardeşimiz derse ki ”bu merada Doğal Alabalık yok” O mera Ormaniçi su değildir. Yok derse ki “bu merada Doğal alabalık ta var” işte o zaman yandı gülüm keten helva.:)[/QUOTE]

bu merada doğal alabalık yok çünki ! havuz kaçkını alabalıklar etrafda bi sürü alabalık çiftliği var artı ben bu merada 3 5 yıldır avlanırım daha 1 tane doğal alabalığa rastlamadım :) o yüzden nuri abim tası tarağı topla gel kendini kandırmak için başka bahane arama :p

19. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    çok teşekürler abim inşallah daha güzel avlar size nasip olsun :) bizde keyifle raporu okuyalım

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu cevabı vereceğini biliyordum.;)

Daha doğrusu sorumun Seni rahatsız etmeyeceğini biliyordum. Zira bu tür soruların iyiniyetle sorulabileceğinin de farkındasın. Yani; sorumun, av ve avcıyı karalamak maksadıyla sorulmadığını hissedecek bir duyarlılık sahibi olduğunu bildiğimdendi. Yanılmadım, teşekkür ederim Turancım.:)

Bir soru daha: Korkma bu sefer "yanmayacak gülüm keten helva":p Balığı alan kaşık bu muydu?:)