Yoğun ve stresli bir haftadan sonra 27 haziran pazar günü sabah 06.30 gibi arnavutköy iskelesinden ayrıldım bu haftaki niyetim biraz istavrit yakalamaktı bu yüzden daha limandan ayrılmadan 15 iğneli avcı çaparimi hazırlamıştım 5iğne açık yeşil 5 iğne beyaz 5 iğne de koyu yeşil floş tüylü 9no beyaz iğneli çaparim.Yaklaşık bir buçuk saat farklı derinlik ve meralarda balığı yoklamama rağmen sadece 5 tane istavrit yakalayabilmiştim bende fazla inat etmeden havada çok ısınmadan emektar balığımız mezgiti yakalamk için takımımı ve bölgemi değiştirdim ikizkayalar ve villaların olduğu bölgede biraz deneme yaptım balık yoktu etraftaki teknelerdede tek tük hareket vardı verimsiz birgün olacağını düşünürken içimden kumyaka tarafına geçmek geldi biraz niyetsiz yavaş yavaş yol almaya başladım kumyaka ya vardığımda arnavutköy iskelesinden yaşlı balıkçıları görünce içim rahatladı ve balığın yerini bulduğumu anladım bende hemen onların arasına geçerek remen at çek yapmaya başladım , yem olarak taze sardalya ve tuzlanmış karides kullandım yaklaşık 2 saat süren avımda 2kg kadar mezgit aldım kalsam daha fazlasını tutardım ama hiçbir zaman hırs yapıp bir gecede ailece tüketebileceğimizden fazlasını tutmadığım için bende takımları toplayıp limana döndüm
Tebrikler genede iyi bir av olmuş.Birde bunların kol kadarlarını gördüm çok şahaneydiler.Hiç oltayla çeken varmı acaba ?
Barış abi teşekkürler,bende bi aksilik olmazsa pazar çıkarım gelirsen beklerim abi teşekkür ederim Emre , kol büyüklüğü olmasada bazen irileri denk gelebilmekte Hasan abi teşekkürler ,inşallah daha iyileri sizlere denk gelir
sızı hem avınızdan dolayı tebrık ederım hemde amator ruhunuzdan dolayı tebrık ederım oltan balıksız kalmasın abıcım.
Tebrikler seyit. güzel bir av olmuş. ctesi aksam bende arnavutköy limanından attım aksam saatlerinde ama 1 gelincikten başka birşey yok.
... tebrikler abi ama bu sene gerçekten sıkıntılı mezgit bile kumyakaya kadar götürtüyorsa gerçekten durum kötü demektir.
Maşalllah tebsideki megitler çok güzel bu Ankaraya meszgitdiye küçücük çamur gbi balık getiriyolar Bu balıkları görünce nekadar yazık diyorum ve o balıları piyasaya sürenlere öfkeleniyorum. Kendinizi sınırlamanız ve amatör ruha saygı duyduğunz için tebrik ederim mezgitler bitokadar güzel afiyet olsun
teşekkür ederim Fuat kardeşim inşallah hepimizin oltası balıksız kalmaz teşekküer ederim Ozan,mezgit tutmak gerçekten çok zevkli , teşekkür ederim erhan abi,inşallah hepbirlikte daha güzellerini yakalarız teşekkürler Abdullah , bu sene çok fazla balık yok hele kıyı balıkçılığı için iş dahada zor gerçi sen armutlu da bereketli avlar yapıyosundur ama körfezin bizim tarafı sıkıntılı sağolasın Enes kardeşim , dediğin gibi durum hoş değil ben kumyakaya razıyım inşallah daha uzaklarda aramayız , bu arada senden de güzel resimler ve bilgiler bekliyoruz teşekkürler Ali Kemal kardeşim , malesef o küçük balıkları piyasaya sürenler gelicek sene o küçük balıkları da bulamıyacaklarını anlamıyorlar zaten bilinçsiz avcılık ve kirlilik yüzünden bu noktalara gelmedikmi
Harika mezgitler, geçen yaz şarköy açıklarında bizde yakalamıştık 4 -5 kilo kadar, çok leziz oluyorlar, afiyet olsun. Tebrik ederim.
Bu mezgitler beni cok gulduruyor. Tiplere bak hepsi saskin agizlari acik kalmis Bu arada Seyit arkadasim, Beni de elimden tutsan da Bursa'daki mezgit istavrit tutabilecegim yerleri gostersen cok mutlu olurum. Saygilerimla
Tebrikler güzel av olmuş.. Geçen sene bu aylarda Mudanya iskeleden 3 saatte 2 kilo mezgit almıştım, bu sene bu tip avlar hayal sanırım. Şu an Mudanya ve civarında son durum hakkında bilgisi olan var mıdır?
Ben Kütahyaliyim Ama Her Yil Armutluya Tatile Gideriz.orda Iskelede Midyeye Gelmişti Tesadüfen 45-50 Cm Vardi