27 10 2012 Yumurtalık Adana Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Merhaba Arkadaşlar :)

Balığa çıkma gibi bir düşüncemiz yoktu aslın da,Buhran Hocam ile konuşurken haydi gidelim dedim,Buhran Hocam,arayayım Kardeşim Selçuk da gelsin dedi ve balık avımız için hazırlıklar başladı,bayramın 2 veya 3. günü Dr.Ersin Hocam ile balığa çıkmayı düşünüyorduk ama programının değişmesinden dolay bize katılamadı maalesef.

Hazırlıklarımızı tamamlayıp yola çıkmamız 20:00 yi,avlağa ulaşmamız 21:30 u bulmuştu,arabadan eşyaları sırtlayıp kumsala doğru giderken Selçuğun

- Yer kapmak için nasıl da acele ediyor,görüyormusun ? sözünü duyunca :rolleyes:

Kumsala ulaşıp gelmelerini bekledim ve ;

- Yerlerinizi seçin,ben ondan sonra kum dikenlerini saplayacağım dedim :D

Yerler seçildi kum dikenleri kumalara saplandı,surf takımlar kum dikenlerine yerleştirilip,oltalar yemlenerek suyla buluşturuldu.

30 dakika geçmeden Buhran Hocam dan '' oyeeee '' sesi gelince gittim yanına ve yakalamış olduğu 600-700 gr lık çipura için öperek tebrik ettim.Çipuradan sonra Selçuk kardeşim 700-800 gr lık bir minekop almış,uzakta olduğu için göremedim.

Enteresan şekil de benim oltalara balık vurmuyordu,takımları değiştirdim,5-10 metre ileriye giderek nokta değiştirdim ama tık demiyordu bir türlü :( sandalyede mayışmış bir şekil de '' eyvah eyvah Selçuk balık yakaladı,balık yakalayamazsam kabus gibi çöker tepeme '' diye düşünürken uykuya dalmışım :p üşümeyle uyandım ve Buhran Hocamın yanına gidip,arabaya geçip yatacağımı söyledim,Seluk da gitti yattı diyince,deli deliyi görünce çomağını saklarmış hesabı,benden daha fazla horlayan biriyle aynı yerde uyuyamam diyerek yatmaktan vazgeçtim :D:D termal içlikleri giyip ava devam etme kararı aldım,Buhran Hocam da gidip yatınca avlakta yalnız başıma kaldım,balıklar yalnız kalmamı bekliyormuş sanki :) alarmın sinyal vermesiyle ilk balığımı çektim,400 gr civarı bir çipura ile açılış yaptım,15 dakika sonra tekrar alarm ötmeye başladı,takıma baktım kum dikenindeki Kombat kamış balığın vuruş şiddetiyle neredeyse yere değip kalkıyor,hemen takımı alıp,tasmayı vurup,kalamayı biraz gevşetip hayvana yol verdim,müthiş kafa atışları neticesinde takım daha da ağırlaşmaya ve diğer oltanın alarmıda ötmeye başladı :eek: eyvah eyvah takımlar karışmıştı,biraz da zorlanarak hayvanı kıyıya aldım :) '' oyeee İskender '' takımlar çok karıştığı için hemen balık çektiğim takımın köstek kollarını keserek karışıklığı giderdim,köstekleri tekrar bağlayıp ( üçlü fırdöndü kullanmanın faydaları ) sülünez sarıp denize gönderdim,bu sefer sağdaki oltayı hafif sağa,soldaki oltayı hafif sola doğru attım,

5 dakika geçmeden tekrar alarm ötmeye ve kamış öne arkaya yaylanmaya başladı,hemen tasmalayıp hayvana yol verdim,5 - 10 saniye geçmedi
    diğer takımın da alarmı ötmeye başladı,yinemi karıştı diye düşünürken diğer takımdaki kamışın da öne arkaya doğru yaylandığını gördüm,Hayvan takımı sanki kum dikeninden söküp götürecek gibi basıyordu,yavaş yavaş yaklaşıp bu takımı da sol elime aldım,sağ elimde bir kombat,sol elim de bir kombat,bir sağdaki basıyor,bir soldaki,benim için balıkçılık hayatımdaki en önemli,en heyecan verici,en keyifli ve ne yapacağımı bilemediğim en şaşkın anları yaşıyordum,sağlı sollu yumruk yiyen bir boksör gibiydim :D:D bir sağ omuzuma yük biniyor,bir sol omuzuma :D:D bir kaç tur birini sarıyorum,bir kaç tur diğerini,

Ani bir karar ile kalamaları biraz sıkıp,kısa ve yavaş adımlarla geriye doğru yürümeye başladım,yaklaşık 10 -15 metre geriye geldikten sonra,soldaki oltanın kalamasını biraz gevşetip yavaşça yere bırakıp,diğer oltayı çekmeye başladım hala müthiş bir direniş ile karşılaşıyordum,kısa sürede ikinci İskenderi kıyıya alıp,takımı kum dikenine koyup,diğer takıma doğr koştum ve başladım onunla mücadeleye,kısa süre sonra üçüncü İskenderi de kıyıya almıştım,'' hani kızgın kumlardan,serin sulara dalarsınız ya '' işte öyle bir rahatlama hissetmiştim tüm vücudum da :D:D 2-3 dakika bu anın keyfini çıkarıp,balıkları buzluğa aldım ve oltaları yemleyip suya gönderdim 10-15 dakika sonra alarm yine sinyal vermeye başladı,kamışta hafif oynalamar oluyor ama sert bir vuruş gelmiyordu,takımı elime alıp boşluğunu sardım ve beklemeye başladım,sert bir vuruş ve tasmalama ve sonuç güzel bir minekop :D

Daha sonra yakaladığım 3-4 sargozu limitlerin üstünde olmasına rağmen öperek suya iade ettim,en son güzel bir sargoz ile avı sonlandırdım.

Benim için hayatımın en keyifli avı oldu diyebilirim,öyle olduğu bu kadar detaylı anlatışımdan da belli oluyordur ;)

Selçuk ve Buhran hoca uyanmadan balıkları yıkadım,fotoğrafladım ve tekrar buzluğa yerleştirdim,onlar uyanınca bir şey yakalayamadığımı söyleyip eşyaları araca yerleştirip yola çıktık,arabaya binmemizle birlikte Selçuk şov başladı :D
    - Hep papaz pilav yemez,balık nasıl yakalanırmış gör.
    - Ben yakalarım :D
    - Ben akşam yakalar yatarım,sabah kalkar yakalarım
    - Hani üstad diyorlardı sana
    - Ha ha ha ben adamı böyle yaparım

vs vs vs.

Dönüşte yol üstündeki diğer avlağımıza uğradık ve orada avlanan arkadaşlara sabah çayına misafir olduk,ne yaptınız varmı bir şey diyen arkadaşlara '' Abim yakaladı,ben yakaladım,Orhan Üstad yakalayamadı '' diyince,arkadaşlar şaşkınlıkla yüzüme bakıp '' Cidden yakalayamadınmı '' diye sorduklarında.

- Ya siz Selçuk'a bakmayın,konuşuyor işte diyip,Telefondaki Fotoğrafları gösterdim :D:D

Ooooo sesleri yükselince,Buhran Hoca ve Selçuk telefonu kapıp,şaşkınlıkla yüzüme baktılar :D:D:D tabiki fotoğrafa inanmayıp buzlukta görünce inandılar,Yol Boyunca Selçuk dut yemiş bülbül,süt dökmüş kedi misaliydi :D:D:D

2 İskender,1 Minekop,1 Çipura yakalayan İtalcanna Kombat / Daiwa Tournament Entho gecenin yıldızıydı.

Takım detayları ve fotoğraflar,daha iyileri sizlere rastgelsin

Kamışlar ; İtalcanna Combat 4.20 Surf / Daiwa Tournament Entho
    İtalcanna Combat 4.20 Surf / Shimano Ultegra CI 4
    İğne ; 4 No Fudo Ketsuki Maruseigo
    Misinalar ; 0,15 mm Power Pro Depth hunter braid
    Boncuklu Fırdöndüler arası 0,46 mm Stren FC lider
    Köstek kolları 0,27 mm Berkley Trilene FC
    Kurşun ; 90 gr Turnuva kurşunu
    Yem ; Sülünez

2. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler Abi Afiyet Olsun.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    zevkle okudum, ayni heyecani yasadim :) harika av olmus . o takim gecenin degil sezonun takimi olur Orhan abi :D

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    bu baligi ilk defa gordum ellerinize saglik cokda guzel yazmissiniz. afiyet olsun :)

5. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    tebrikler abi iskender balığının şekli çok güzel gerçekten lezzeti nasıl acaba :)

6. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Orhan abi. Güzel bir av olmuş.:)

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Güzel bir gece güzel bir av olmuş raporun sonuda gerçekten finale yakışmış
    daha güzellerine rasgele...

8. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    abi,bu bana yapılmazdı.madem olmuş yapacak bir sey yok üzgün bir sekilde ve derin bir kıskançlıkla fotograflara bakıyorum.tebrik edrim burhan hocayıda ve selcuk beyide sahanesiniz ayakta alkışlıyorum sizleri kısmet belki bir gün kader bize de güler,güler insallah.arkası gelmez dertlerimin!

9. haliluysal1717

haliluysal1717 HALİL UYSAL

tebrıkler abı guzel av olmus :)

10. gokansacakli

gokansacakli Gökhan

Favori Kamış:
    Okuma V system 240cm, Okuma Similan 20-30 lbs jig kamışı.
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S, Okuma Avenger Av-45
    En İyi Avı:
    :(
    Tebrikler Orhan abi. Güzel adrenalin yaşamışsın en kötü avın böyle olsun.

11. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bence uncle, geçen hafta sizin oltaların katilleri de bunların babalarıydı :D Tebrikler ediyorum buradan da :)

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tabrikler Orhan Abi. Okurken gözümde canlandı:).. Sizin şu surf disipliniyle avlanmanıza hastayım. Ben bitürlü beceremedim. s-flex kamış 70lik surf makineyle gideceğime 15 liralık 2.70 uzunluğunda kamış 40 liralık makineyle gidince daha çok verim alıyorum. Vuruşları anlamamız için bi alarm düzeneği videosu hazırlamıştın abi ama burda kumsalda avlanmıyoruz. Kum dikeni saplayacak yer yok. Taşların arasına filan sıkıştırıyoruz o düzenek pek uymuyor buraya. Sizin alarm nasıl linki varmı?

Bu sıralar akdeniz kıyılarında kol geziyor sanırım iskender. Mersindede raporu vardı. Çok güçlü basıyor olmalı. 1.5 ay önce yanımda bi abi bu boyda bi iskender çekti. Silikon karidese vurmuştu atçek yaparken. Makinenin kafası dağıldı:D. Almanyadan getirtmiştim bu makineyi diye sızlandı adam:D. Bildiğiniz kafa yerinden çıkıp yamuk yumuk bi vaziyet aldı...

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler Orhan abi. Balıklar,rapor harika olmuş, devamını dilerim... :)

14. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Abi, Tebrikler raporda harika

15. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkürler Sonay :)

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkürler Roy :) Entho için yeni bir kamış aldım,kısmet olursa perşembe günü elimde olacak,sence entho ya hangi surf kamış yakışır ;)

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkür ederim Fatih :)

18. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkürler :) tadını bilmiyorum desem yalan olmaz,yakaladım ama henüz yemedim,dolaptaki balıklar sırayla tüketiliyor :p

19. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkür ederim Mustafa :) daha iyileri sana rastgelsin.

20. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrik ederim abi..bayağı keyifli sonlandırmışsın avını selçuk bey uyurken:D balığı tutmuş kadar olduk güzel raporun ile:hungry: rasgele abi