27-28 Nisan Gecesi (Kocaeli) Lüfer-Eşkina-Lüfer Avı. Ahmet Hocama (aates2001) İthafen

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında barbarossa78 tarafından paylaşıldı.

1. barbarossa78

barbarossa78 Muhammed BİLİR

Favori Kamış:
    ALBASTAR 2060 CARISMA 390CM ALBASTAR 2330 CARP 390CM
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ -- 4000Vİ --- OKUMA TRİO 30
    En İyi Avı:
    Yayın 60 kg civarı
    Selam Balık Dostları.

27 Nisan akşam üzeri Gölcük'te at-çek ile başlayan avımın ilk aşamasında erkan hocam ve onun bir arkadaşı birlikte 1-1,5 saat kadar rapala-kaşık denemesi sonucu 25-30 cm arasında birer adet sarıkanat alabildik. (3-4 tanesinide kıyıya kadar getirmemize rağmen dışarı alamadan kaçırdık)

At-çek denemelerini havanın iyice kararmasıyla sonlandırınca Erkan hocam sabah 5 te tekrar aynı yerde buluşmak üzere evin yolunu tutarken ben gece avı için teke toplamaya başladım. Teke toplama-akşam yemeği-çay-sigara-yolculuk derken geceleyeceğim avlağa varmam saat 23:30 u buldu.

Haftasonu olması nedeniyle avlak oldukça kalabalıktı ve geçen yıllarda bolca eşkina aldığım bölgeler çoktan zaptedilmişti. Doğru dürüst av yapılabilecek alanlarda denizin yüzeyi fosfor yeşiline boyanmışçasına çok şamandıra vardı (en az 45-50 tane) Daha takımları açmadan avlananlar arasında bir tur atıp durumu kolaçan ettim ama durum pek iç açıcı değildi. Birkaç kovada 3-5 adet kraça birkaç kovada da avuç içinden bile küçük eşkina yavrusundan başka birşey yoktu.

Çaresizce kimsenin olta atmaya bile zahmet etmediği en ücra köşelerden birine yerleşip canlı teke ve ahı gitmiş vahı kalmış üç-dört günlük boru kurtları ile takımları yemleyip denize indirdim. İlk 1 saat içinde gelen 4 yavruyu suya iade ettikten sonra 1 saat kadar süren bir bekleyişin ardından beklenen güzeller teker teker gelmeye başladı.

Arada çekmekte gecikince Taş altına sokulup 3 tane takımımı heba edenler de oldu. Yine yavrular, yine iade derken 10 adetten fazla İade edilen, 3 adet takım koparanların dışında 4 adet eşkina ile saat 4:30'u buldu.

Avı sonlandırıp akşamdan sözleştiğmiz üzere at-çek mekanına geri döndüm. Saat 5-7 arası Amet ve Erkan hocamla birlikte yapılan at-çek denemeleri sonuçsuz kaldı ve evin yolunu tuttuk.
    Herkese iyi avlar.reeling

Uploaded with ImageShack.us

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Daltonlar gibi dizilmişler :)

3. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Yumurtalı anaçları yakaladığınızın farkında mısınız ?

4. barbarossa78

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 60 kg civarı
    Okan Bey hassasiyetiniz için teşekkürler. Aldığım balıkları sabah temizledim hiç birinin içinde yumurta yoktu. Ben Eşkinanın Mayıs sonundan Temmuza kadar yumurtladığını biliyordum. Yanılıyor muyum yoksa?

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Eşkinanın üreme sezonu mart ayında başlayıp temmuz ayına kadar sürer.Balık tavuk gibi birgünde yumurta büyütmez,yumurtaların oluşup döllenmeye hazırlanması(dökülmesi ) bir iki aylık(bazen dahada uzar) süre alır(yılda bir üreyen balıklarda).Yumurtasını dökmüş balıklar lezzetsiz ve yağsız haldedirler.

6. barbarossa78

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 60 kg civarı
    Bilgilendirme için teşekkürler fatih abi. bundan sonraki avlarda bu bilgiyi dikkate alacağım. Eşkina avına sonbahara kadar ara veriyorum.

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Yumurtlayan bir tavuğu keserseniz, içinde neredeyse toplu iğne başı büyüklüğü ile normal bir yumurta büyüklüğü arasında yüzlerce değişik boyutlarda yumurta olduğunu görmeniz mümkündür...! Yani bekleyerek, sırası gelen yumurta dünyaya teşrif ederler, Bu serüven ya tavuk tüy değiştiriceye kadar..! ya kuluçka oluncaya kadar..! ya kış gelip havalar soğuyuncaya kadar..! yada yeter birazda dinlenelim deyip ara verinceye kadar sürer..! gider...hihi balıklarda ise yanlış bilmiyorsam yumurtlama isteği hasıl oldumu 1 balık yumurtasının hepsini bir anda yumurtlar, (döker) oysa tavukta tam tersi, sıraya giren yumurtalar adeta ve her gün veya gün aşırı, dünyaya teşrif eder... :)

8. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Muhammed hoca tebrikler güzel balıklar almışsın... :) Afiyet olsun... :D kısmetin hep açık olsun... reeling hooked demek olta atacak yer zor buldun, C.Tersi ve pazar olduğu içindir...! Gözünü sevdiğimin körfezi o kadar olumsuzuklara rağmen balık yapıyor...! Allah cc körfezimizin her ne kadar tam temizlenmesede bereketini arttırsın... Sahi kavaklı kayıkçı barınağının orada istavrit başladımı...? Selâmlar...:thumb: RASTGELE...reeling hooked

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    muhammed bey arkadaşlarınızla güzel birlektlik olmuş

dişli istediğiniz gibi geçmesede nasibinizi almışsınız. avlarınız daim ve bereketli olsun.

10. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    tebrikler adamım.sonbahara kadar eşkinaya ara verdin, dişliler de yok artık, kaldık mı istavrite. e onlarda kıyıya gelmedi daha.napcaz peki şimdi?

11. barbarossa78

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 60 kg civarı
    teşekkürler erhan abi şimdilik kavaklıdan istavrit çıktığını görmedim, henüz çapari veya yemli atan da görülmüyor.

teşekkürler hakan bey. daha iyileri sizlere de rast gelsin.

şunun şurasında eylüle ne kaldı adamım. yatcaz-kalkcaz-yatcaz-kalkcaz hooooop eylüldeyiz. :laughing: :laughing: İstavrit ile idare edecez artık. arada bir turna-sazan denemesi de yaparız.