27/EKİM/2014 LÜFER RAPORU 29 BALIK

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

  1. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Yer: Marmara
    Tutulacak Balık : lüfer
    Takım:Uzun olta
    Beden : 0,35 Trabucco Camocast elite 2
    El oltası: Maxima:0,80
    İğne: 2/0 Wmc +1/0 Cannale, 3 numara gaga iğnesi.
    Beden uzunluk: 3,5 kulaç.
    Yem : Yılın Son Yaprak zargana ile tutulan balıkları bundan sonra canlı çalışmaya başladı.
    Av disiplini: Uzun olta motor üstü çalışma sistemi sular çok 400-500 gr kurşun.
    Kısa tur sürekli dış mera derin su çalışma sistemi
    Tebliğlere Uygunluk: Hangi tebliğe isterseniz uygundur. adını siz koyunuz.

    Aslında Ekim/2014 dönemine ilişkin çok rapor var elimizde ancak işte fırsat buldukça yavaş yavaş açıyoruz. bu av yaprak zarganayı son olarak çalıştıran bir avdır, bu günden sonra tüm balıklar canlı yem tamamen başka stiller ile avlanmıştır.
    Lüfer meralarda tam olarak av vermeye başladı bugünlerde ancak yukarıdan aşağıya doğru hareketini sürdürürken, önündeki yem farklılıkları yüzünden yemlenme alışkanlıklarıda tamamen değişik olmaktadır, demekki zargana tamamen dip sulara çekilmeye başladı ve önünde hızla yürümekte olan sardalya ve İstavrit türü balıklar hızla koşarcasına aşağı hareket etmektedirler, yanına çaçası ve hamsiside yürür vaziyettedir.
    O yüzden bu günden itibaren yaprak vs kullanmak yerine önünde bulunan güncel yemleri tercih etmek daha faydalı ve mantıklı olacaktır, yoksa akşama kadar balık tutmak için uğraşır dururuz,

    Ne yapmak gerekir, güncel yemi takip etmek ve hep onunla çalışmak zorunluluğu bize yem konusunda çok ciddi yatırımlar gerektirmektedir. Ayın son günlerinden itibaren 150-230 tl aralığında kasa fiyatına satılan zarganalar bugün 30 tl lere kadar gerilemiş durumdadır, arz talep olayı diyelim. ekim ayının son gününden itibaren tamamen farklı olarak güzelce yatış ve sabah karanlığında kalkmakla beraber önce yem tutmak amaçlı Sardalya kovalamak gereklidir. Ve en önemliside balığımız canlıyı istiyor sürekli o yüzdende yaşatabilmek ve hayatta tutabilmek herşeyden önem kazanmaktadır, Derin livarlarda sadece içinde bir istavrit dahi olmadan tutabilmek herşeyden dahada zordur çok zor yaşamakta 100-150 adet yemden 50 taneye yakını fire vermektedir. çeşitli yollarla sabah önce kanal da yaklaşık 2 saat sardalya tutacaksınız arkasından tek iğne ile lüfere bakacaksınız, zor ki ne zor sanat ve bu arada üstünüzde yaklaşık 200 e yakın bir taşıt trafiği olacak sanat zor bu sanatla balık tutmak herşeyden zor.
    bu sene zarganacılık bitti demeyeceğim havalar iyi olsun diplide olsa süzmeye çalışırız ancak bugün artık zargananın yem olarak kullanıldığı son günler diyebiliriz.

    Güzergah olarak belirlediğimiz daha önce defalarca yazdığımız sıralama yol tarifinde aslında herşey mantıksal gelişmektedir. Lüfer zannederim 2 kanat olarak aşağı akmıştır ve devamında bir 2 kanat kadar daha akacaktır ve bolca av vermeye devam edecektir.

    Kıyılara yakın bölgelerde yemli hamsi ile çinekop ve sarıkanat tutan arkadaşlar çok tutuyorsunuz, haddinden daha fazla, 40 lar 50 kg lar havada uçuşuyor. o balığı bırakın zaten başı kıyı akmakta ve endüstriyel balıkçıya av vermemektedir. bunun avcılığını sadece biz hepimiz yapıyoruz. ve çinekop daha sarıkanat boyuna gelmeden maalesef heba olup gidiyor. bırakın 8 ay sonra lüfer olacak, bereketli ve bol olan lüfer dahada artarak herkesin tutmasına olanak sağlayacak, çapari ile yemli ile çok ama çok fazla tutuluyor çinekoplar gün gelip çok ararız, bu günleri çok yem var, çok ufak balık yanında lüferide var düzenekleri ona göre tanzim edip kendisine bakmamız lazım, kendisi boyuna ulaştıktan sonra sorun yok, ancak şu anda gördüğüm iş sıkıntılı tutmayınız. (Tepki koymayınız bu balıkları bizim tuttuğumuzu tarihte gören olmamıştır. hiç salmadıysak sezon içlerinde 50-60 kg lar suya bırakılmıştır.)
    Lüfer tutun, sonuna kadar tutun lüfer gibi balığı herkes tutsun ancak diğer türlere olta atmayan bizler atmamaya devam edeceğiz. dönüş balığınıda hiç tutmadık tutmayacağız,

    Sonuç güzel bir ekim gününden artık son kareler kasım balıkçılığı dahada güzel olacaktır muhtemelen, pastırma sıcaklarıyla beraber, lüferiniz oltalarınızdan eksik olmasın, diğer gün raporları dahada meşakkatli çalışmalar sonucunda raporlanmış olacaktır. av disiplinleri tamamen değiştirilmiş ve çok çalışmalar sonucunda ortaya çıkartılmıştır.
    Bu arada lojistik destekleri adına bizleri yapmış olduğu el imalatı takımları ile güzel yem balıkları tutmaya sevk eden arkadaşımız emre fishing'e kucak dolusu sevgiler sunarız,

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. emreseven

    emreseven Emre

    Mesajlar:
    267
    Şehir:
    İstanbul
    Abi tebrikler,verdiğin bilgiler hakikaten arşivlik.Yazdıklarında sadece tarih eksik.İzlediği yol konusunda nokta atışı var.

    Bu arada sardalya tutmak için olta atmak ve de tutmak hakikaten zor iş.Tekrar tebrikler.
     
  3. medmarine2

    medmarine2 Soner Coşar

    Mesajlar:
    446
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Tebrikler usta. Bizim adaönleride az az (10-12 adet) yapmaya başladı. Canlı yem yerse bir de o sıkıntımız olacak haftasonu :( Yeteri kadar tecrübemiz olmadığı içinde yine fıtık olacaz :)
     
  4. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler üstad, sana yakışan av raporu, paylaşım, ince ve bilgilendirici mesajlar. Keyifli avların olsun. :)
     
  5. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ali abi bu lüferin yem alışkanlıklarını değiştirmesi bize yaramadı. Yaprakla bu yıl çok iyi balıklar yakaladık. Canlı işine girme konusunda kararsızız. Yakalaması, yaşatması ve merada çalışması çok zor gözüküyor. Tekne balıkçılığı kolay iştir, balık bulucuyla balığı gör indir üstüne filan diyen arkadaşları o kalabalığın ortasına bir bırakmak lazım, davulun sesi yakından nasıl geliyor bir görmeli ondan sonra yorum yapmalı herkes. Biz yine daha az balık da olsa yaprakla avlanma niyetindeyiz. Bugünlerde havalar yatıkken belki iç tarafta turlayarak filan bişeyler gelir, ya da geçen yıl olduğu gibi bu mevsimde Haydarpaşa filan balık yapmaz mı? Pazar günü bakacağız artık duruma göre canlıyı da deneyebiliriz, balık var ya ondan iyisi yok. Size de rastgelsin.

    Bu arada fotoğraf konusunda hala çok kötüsünüz :)
     
  6. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolasın Emre

    iş bu saatten sonra biraz zor gibi duruyor, yemi yaşatması gerçekten zorki ne zor sizlerede rasgelsin inşallah.
     
  7. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Soner Sağolasın,

    Hemen şöyle ufaktan bir tüyo vereyim sana. zannederim ada tarafında, adaya mahsus takım kullanıyorsun, o yüzden bedeni olduğundan daha fazla uzat, örneğin normalde 5 kulaç yaparsan farz-ı misal sen bedeni 8 kulaçlar gibi yap yem yüzsün sadece yüzsün kurşun ayaklığı yoktur takımında yaylı ise varsa onuda en fazla 1 karış kadar yap tamamen dipten gelsin daha fazla aksiyor verecektir takıma sorun olursa görüşelim tekrar.....
     
  8. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Zaten hep böyleydi, bakmak ile görmek arasındaki fark sadece,
    kolay gelsin, sizlerede iyi avlar.
     
  9. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli Dostum,

    Yapacak birşey yok tabiat onu gerektirdi havaların yüksek esmesi, suların olanca hızla aşağı akmasını sağladı, ve önüne ne kattıysa aşağı indirdi, aslında beklediğimiz zaten bu durum değilmiydi? bizim zarganaya olan olduu hassas balık su üstünden kendini bir anda derin meralara çekti. kepçe boyu yetişmez oldu adeta,

    Bu hafta ilk işi olarak sizde ordaydınız biliyorsun direkt Sardalya tutmaya çıktık kanala 27 mt-35 metreler arası bot üstümüze 2 kere geldi dağıldık vs vs derken epey yem tuttuk, ancak bence zarganayı artık bırakın kesinlikle yemiyor, uğraştırıcı, hemenn balık tuttuğumuz yerin dışına 27 mt yakala takımı en fazla 10 mt sal sardalya gelecektir. livarada ilave techizat lazım havalandırmak için bir pompa sürekli çalışacak içerden dışarı havayı tzaeleyecek suyu harmanlayacak o vakit sorun kalmayacaktır.
    Tekne balıkçılığı kolay işmidir? kesinlikle sabah arıza yaptık alternatörü kökünden söküp gerdik tekrar nereye kolay kimseye basit gelmemeli, kolayy diyen kişide o gün sularda 700 gr oturmadı dibe oturtsun arkasında sardalyayı hissetsin, balığı tasmalasın, etrafında 200 kayığa baksın tekrar bir yukarı bir aşağı çıksın sağlı sollu 2 takımıda kontrol etsin göreyim ben kolay denen işi nereye kolaymış.

    Bence hiç zargana ile falan uğraşmayın, direkt saat 4 te hareket ile ufak ufak yem tutmaya ve yaşatmaya bakın, arkasından balık geliyor hemde fena balıklar geliyor, tutabildiğimiz kadar yem çünkü osatten sonra yemi bulmak ondan daha zor ki ne zor, sen beni dinle gel bordama yapış bırakma hep aynı yerde takıl balık kesin yapacaktır. biz hafta sonu yine çok ama çok balık tuttuk tek iğne ile gerçekten büyük sanat halini aldı iş ,

    Kolay gelsin.
     
  10. vayacon

    vayacon Gürel

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    270
    Şehir:
    İzmir
    Tebrikler Aliço, çok değerli bilgiler vermişsiniz. Ellerinize sağlık, devamı daha güzel olur umarım...
    Saygılarımla.
     
  11. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

    Gürrel Sağolasın varolasın darısı başınıza bereketli ve bol olsun.
     
  12. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Çupra işi dediniz durduk kaldık o işe bakalım bizde neler gelecek bakalım bahtımıza, ki gelir diye tahmin ediyorum. O balıklar çiftlik balığı değil gibi duruyor ama bakalım hayırlısı...
     
  13. emreseven

    emreseven Emre

    Mesajlar:
    267
    Şehir:
    İstanbul
    Ne kadar ilginç değilmi abi, sizin altınızdan geçen çipuralar canlı zargana,yada sardalya ya ilişmiyor.O kadar içeri girip, ölü hamsiye atlıyor.

    Bir arkadaşta salamla sosisle tuttum falan yazmış.Bildiklerimizin hikaye olduğunu düşünüyorum bazen.Yada daha çok fazla öğrenecek şey var :)
     
  14. achills

    achills Murat Tunalı

    Mesajlar:
    347
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Aliço Reis ellerinize,kollarınıza sağlık.Bu iş için inanılmaz uğraşlar veriyorsunuz ve karşılığını alıyorsunuz.Bu sardalyacılık işi boğazda olabilir ama bizim oralar için şimdilik yaş.İstavrit bile kayıp gözüküyor. Biz görünüşe göre bu hafta son olarak yine yaprakla kovalayacağız herhalde.Yaprakla vedalaşma günleri yaklaştı , bundan zokayla çalışmaya başlayacağız gibi geliyor.

    Bu değerli bilgiler için sağolasın,varolasın.Güzel avlarınızın devamını dilerim.Rastgelsin..
     
  15. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ölü hamsiye gelmesi canlı zargana ya da sardalyaya gelmesinden daha yüksek olasılık, çünkü avcı bir balık değildir. En verimli yemleri teke, kurt, karides ve midye çeşitleridir. Balığın çıktığı yerlerde bu yemlerle deneme yapmak lazım.
     
  16. emreseven

    emreseven Emre

    Mesajlar:
    267
    Şehir:
    İstanbul
    Evet,bende edremit körfezinde sülünezle tutardım.Ama çinekopun midyeyle tutulması gibi ilginç geldi.
     
  17. istavrit

    istavrit Boğaç

    Mesajlar:
    2.365
    Şehir:
    İstanbul
    Yaprakla son avdı gerçekten ....Artık Sardalye canımız ciğerimiz ....Ne kadar yem o kadar balık ....
     
  18. mertparlak

    mertparlak Mert PARLAK

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    1.103
    Şehir:
    Bursa
    En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler Abi Bereketli Olsun dahası eksik olmasın biz uzun oltayı bıraktık artık Abi hamsi ile tonozlu sarı kanat bekliyoruz
     
  19. asım

    asım asım bartınlı

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    284
    Şehir:
    istanbul
    tebrikler reis
     
  20. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Normal bir durum aslında güzel bir hamsi her balığı çekebilir, diri parlak ve taze hamsiye gelmeyecek balık yok gibidir.hele hele mavrukalı takımlarda çok güzel işler yaptık zamanında, hele hele midye olayın mihenk taşlarından birisidir. ancak midyeyi kapalı takma metodlarını çok iyi bilmek gerekir.