Sabah 06:00-8:00 civarı hasılatı lüferler pelikan prizmayla çatalkuyruk strike pro levrek sahtesiyle Çatalkuyruğu başka bir balığı kovalarken seyrediyor bir yandan denizdeki sahtemi çekiyordum.Sahteyi çektiğimde çatalkuyruk kaybolmuş kaçan balık korkudan karaya çıkmıştı herhalde diye düşündüm. Ben o taraflara doğru sahteyi attım ve çatalkuyruğun bölgesini terk etmediğini tecrübe ettim. Herkese rastgelsin.
Cidden tebrikler. Oralar ne kadar bereketli bu aralar... Ne kadar daha surer bu bolluk, Mersin'den bir de Iskenderun-Hatay organizasyonu mu yapsak acaba?
Tebrikler Ali kardeşim,ellerine sağlık güzel av olmuş kutlarım. Yalnız av raporlarımızı yazarken biraz daha detaylı yazar ve av tekniğiniz ile bilgi verirseniz daha iyi paylaşım yapmış olursunuz,Misina,İğne,Yem,saat,Yer,vs.vs. gibi bilgileride bizlerle paylaşırsan çok memnun oluruz. Sevgi ve saygılarımlar Avını canı gönülden tebrik ediyorum. Allaha emanet ol.
işte gerçek akya. lichia amia. nedense genelde sarıkuyruk(seriola dumerili) ile akya karıştırılır. yakalayanlara fileto çıkartmalarını ve parçalara bölüp galeta un ile tava yapmalarını öneririm. tabi ki marine ettikten sonra. (domates suyu, sirke, soğan, limon suyu, tuz ve karabiber). güzel av, nicelerine...