28.05.2009 Yeşilovacık & Tırtar Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ata33 tarafından paylaşıldı.

1. ata33

ata33 Ali Tolga ACAR

En İyi Avı:
    Barracuda 3.5 Kg
    28 Mayıs Perşembe akşamı Mersin Merkez'den karadan av yapmak üzere Yeşilovacık yollarına düştük babam, kayınbabam ve ben olmak üzere toplam 3 kişi! Kızkalesi'nden itibaren şiddetli bir poyraz başladı ancak bunun bölgesel olduğunu düşündüğümüz için yola devam ettik, nitekim Boğsak'tan itibaren rüzgar tamamen etkisini kesti! Saat: 23:00 civarında Yeşilovacık'taydık, ancak ne varki uzun gayretler sonucunda tamamen hayal kırıklığı yaşadık, tek bir balık bile tutamadık! Yemlerimiz boru kurdu, sardalya ve karidesdi! Farklı yönlerden ara ara hafif esen rüzgar Saat: 02:00 civarında şiddetli poyraza döndü, oltaları toplayıp yola çıktık ve saat: 03:00 civarında Tırtar Marina içerisine geldik bu bölgede rüzgar hiç yoktu ancak balık da yoktu malasef:) Kısmetimizdeki ufak bir çipura ile tamamen bir hayal kırıklığı içinde sabah saat 06:00 'da avımızı bitirip Mersin'e geri döndük!

Mersin Liman içerisinden tekne ile açılanlar da aynı şekilde keyifsiz! Kolyos ve kupez dışında bir hareket yok!

Anlaşılan balıkların iştahlanması 1-2 haftayı daha bulacak gibi görünüyor!

Herkese kısmetli avlar dilerim, rastgele!

2. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Selamlar...

Keşke Tırtar da biraz daha kalıp sabah suyuna denemeler yapsaydınız belki daha güzel sonuçlar olabilirdi. dönerken Erdemlideki balıkçı barınağının kayalıklarında da güzel balık olma ihtimali olur :)

Sezon daha açılmadı anlaşılan balonların hakimiyeti ile Mersin de daha doğrusu Akdenizde artık kıyı balıkçılığı yavaş yavaş bitecek gibi... Tek çözüm derin su balıkçılığı gibi gözüküyor :(

3. ata33

ata33 Ali Tolga ACAR

En İyi Avı:
    Barracuda 3.5 Kg
    Sabah suyuna liman içerisinden denemeler yaptık ama boru kurduna bile tık etmedi! Nedense her türlü donanıma sahip olmamıza rağmen, inatla yem işini denedik ve vazgeçmedik!Sahte karides veya rapala ile marina dışından at çek yapsaydık belki ufak tefek turna veya avcı alabilirdik!

Neyse sağlık olsun bir dahaki ava inşallah kısmetli oluruz!
    Tırtar marina içi ve dışı ile ilgili raporları sıkça forumda paylaşalım lütfen!

Balon balıkları suların ısınması ile birlikte şova başlayacaklardır! Özellikle temiz sulara bayılıyor bu cins! Derin suda daha çok çıkıyorlar hemde daha irileri 20-30 kg 'ye kadar büyüyor, 50 kulaçtan sonrasını bilemiyorum ama! Anamur'dan aldığım bilgilere göre o bölgede neredeyse bitme noktasına gelmiş, sanırım suyun sıcaklık değişimi veya farklı bir neden bunların göç etmesine sebep oluyor! İnşallah güzelim Akdenizimiz bu haşerelerden kurtulur bir şekilde, bunun çözümü mutlaka bulunmalı! En sevindirici olanı ise gece hiç tık bile etmiyor balon balıkları nedenini çok merak ediyorum! Koku alma duyuları zayıf olabilir belkide!

4. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Sahil bölgesindekiler geceleride oltaya geliyor en azından benim oltama gelmişlerdi. eğer balon değildi ise ben çok büyük trofe kaçırdım demektir :D

Anamur tarafında avcı balıkların biraz daha çok olduğunu düşünüyorum o sebeple belki balonlar çok barınamıyordur...

Yıldırım abimiz vardı, kendisi anamur taraflarında da güzel avlar yapmış ve avlarında çok sayıda balon balığını katletmişti...

Belkide o bölgede az olmasının sebebi Yıldırım abimiz olabilir... Bir avda 50 kilo balon telef eden birinden beklerim yani :D