Dostlar burda Uskumru sezonu basladi 78 adet yakaladim gemi kalabalikti oltalar cok karisiyodu yoksa daha fazla olurdu.Yer hakkinda bilgi vereyim Baltik denizinde Helgoland adasi yakinlarinda yani Almanyanin kuzey kiyisindan 2-2,5 saat.
Savaş bey, raporlarınıza fotoğraf da eklerseniz seviniriz. Bu ikinci konunuz ama her ikisinde de fotoğraf göremedik. Bir önceki raporunuzda bahsettiğiniz mersin balıkları hakkında da bilgi verebilirseniz mutlu oluruz. Şimdiden teşekkürler.
Lütfen yardim!!! Dostum (dostum dedigim icin umarim yanlis anlamazsin)internette hep bu sekilde hitab ediyorum,resim isine gelince daha önceki arkadaslarada söyledim bu isi beceremiyorum ugrastim ama olmadi eger vaktiniz varsa bana anlatabilirsiniz ögrenirsem resimleri yollarim.Mersin baligina gelince nesillerinin tükenmek üzere oldugunu Türkiyede avinin yasak oldugunu boylarinin 3metreye agirliginin 1tona ulastigini anavataninin Hazar denizi oldugunu biliyorum.Etinin lezzetine gelince tatlisu baliklari arasinda alabalik kadar lezzetli degil biz izgara yaptik belkide beceremedik ondandir.Yardim icin simdiden tesekkürler.
Dikkatimi çekti, senin soyadın benim ise memleketim Erzurum. “Alamanya ne ki, Erzurum yayla” Dostum, -senin lisanını kullanayım- 78 adet Palamut (ithal palamut) dediğiniz balıkları daha şimdiden merak eder oldum. Tez zamanda resim işi halledilse de baksam acaba nasıl şeyler, neye benzerler? Boyu, kilosu, yakışığı nedir-ne değildir? Selamlar.
Benim memleketimde Erzurum sayilir soyadimi dedemin dedesi Erzurumdan simdi kütügüm olan Giresunun Alucra ilcesine gelip yerlesmesiyle almisim.Palamuta gelince bilmiyorum hic Istanbul Eminönüne geldinmi orda sandallarda ekmek arasi balik satiyolar iste o baliklara Türkiyede ithal Palamut diyolar.Resim icin üzgünüm baliklar coktan mideye indi ama topragim senin icin 2hafta sonra yine gidirem
Balik bu. http://de.wikipedia.org/wiki/Makrele Taze olunca vede yapmasini bilen biri olunca muhtesem bir tadi var bu baligin...
Önceki yıl Eminönü'nde bu balıktan yedim daha doğrusu yiyemedim. Tatsız tuzsuz bir tadı vardı. Bir de Bolkepçe Recebe denk geldik herhal zira, bayağı büyüklerdi. Sen nasıl yedin 78 adet balığı. 3 kişilik bir aileye 15 gün yeter sanırım. Her neyse, bu balıkların av tekniği nedir -yem, takım v.s- nasıl avlanılır? Almanya da limitler nedir? Biraz da bunlardan bahsedebilir misin? Selamlar.
Nuri abi o eminönünde yediklerin,norveçten ithal edilen en az 6 aylık balıklar. Depolarda tutuluyor arkadaşın tuttuğu tazesiyle mukayese bile edilmez. Ayrıca uskumru en besleyici balıklardandır.
Aile biraz kalabalik Bukadar ilgileneceginizi bilseydim resimlerini cekerdim.Avina gelince burda kiyi kentlerinin birinde 2 tekne sadece bu baligin zamani geldiginde denize aciliyo.Önceden yer ayirtiyosun teknede,sabah cikiyo ögleden sonra geri dönüyo,malzemeye gelince kalin bi deniz oltasi 35-40mmlik misina 100gr. kursun üzeride olur 5li capari bukadar,geriside martilara kalmis onlar yolu gösteriyo grubun oldugu yerde daire ciziyolar dönüstede tuttugumuz baliklarin iclerini bosaltip onlara atiyoruz yani al gülüm ver gülüm hepsi bukadar.2veya 3hafta sonra yine gidicem Allah nasip ederse ozaman resimleri unutmam insallah.
Yemesine yiyek te, geldiğimden ne anladım ki geleceğimden ne anlayayım. Tam bir ay oldu buralardayım zaten. Sen de bu zaman zarfında ortalıkta görünmedin. 48 saat içerisinde de gidiyorum zaten.