Cumartesi akşam Delgado ile telde konuştuk. Birbirimize ayak yaparak. Gece sabahlamak için yola koyulduk. Sağolsun Kazım gelip beni aldı yeniköy e Bedir lerin yanına gittik. Onlarda kendi aralarında küçük bi org yapmış. Bir kaç deneme yaptık ama bir türlü vuruş bile olmadı. 2 arkadaş sahili geziyorlardı. Arnavutköy den Yeniköy e geldiklerini buranın namını duymuşlar fakat tık yok. Onlara sorduğumuzda Arnavutköy de adamlar 2şer 3 adet çinekop aldıklarını söylediler. Bizimde bir kaç atışdan sonra canımız sıkıldı ve mekan değiştirmeye karar verdik. Doğru Arnavutköy de aldık soluğu (04:00) benim şu ana kadar ilk defa gördüğüm bir yöntemle çinekop alıyorlardı. Bildiğimiz mantarlı takımın mantarını söküp takımı bağlamışlar fileto istavri+zargana vs.. hiç bir ağırlık yok ve doğru suya atıp düşünce makinayı kapatıyorlar. Su üstü tekniğimiş. Ve de bu şekilde yanımızda aldılar. Bizde aynı şeyi yaptık ama ne ala tık yok. Yağmur hafifden çiseliyordu. Kazım biraz kestirmek istediğini söyledi ve yattı. Yağmur ezandan sonra iyice şiddetini arttırmıştı. (06:00) ben sırıl sıklam olmuştum ve takımları hemen toplamaya başladım. Suyla yüzüyordum adeta. Takımları topladım arabaya atacakken yağmur durdu. Bu kadar ıslandıktan sonra balıksız dönmek istemiyordum. Sağa sola baktım herkez yemli takılıyor. Rapala atmayı düşündüm kimse atmıyor ve ben atmam lazım lazım dedim. Rapalayı bağladım suya attım ve çılgın çinekop hemen atladı. Bütün gece yağmuru altında ıslanmam bir anda geçti. Rapala fazla ileri gitmiyordu. Hemen 25gr kurşunu fırdöndüğe bağladım ve bir kaç atış yaptım tık yok. Kazım ı kaldırmam lazım rapalaya tuttuğum balığı takıp göstermek istedim o ara 2. çinekop geldi hemen arabaya dönüp cama tıkladım. KAzım sersem bi halde uyanda balığa gidelim dedim cino başladı dedim. Kazım şokta rapala ucunda balığı görmesine rağmen gerçekmi diye sordu. oda başladı atmaya. Ben atarken rapalam koptu ve hemen önümüze düştü. Hiç vakit kaybetmeden hemen aldık sudan ve tekrar bağladık. 3. cino muda aldıktan sonra 4 ü çekerken rapalam uçtu gitti (07:30) rapalayı sonlandırıp çapariye döndük ama tık yok. Yemli yok. KArides alıp izmarite devam ettik biraz izmarit aldık. Yanımızdaki arkadaş karides takıp izmarit takımını suya indirdi 2-3 dk sonra çat diye inanılmaz olarak çinekop aldı. Saat 13:00 gibi artık bayağı bir yorulmuştuk balıkda azalmıştı dönmeye karar verdik. Sonunda Kazım la ortalama 15 gündür uğraşmamızın keyfini bu resimlerler ile aldık. Saygılar Rasgele
Tebrikler, Arnavutköy balık olmasa bile genellikle doludur. Özellikle hafta sonları para versen o kadar kişiyi bi araya toplayamazsın En önemli özelliği akıntının yanı olması bence. Sürekli balık alınıyor oradan. Ama az ama çok, genellikle de boş çevirmez. Bahsettiğiniz, hırsızlı çinekop takımının mantarını çıkararak ağırlıksız olarak atılması ile 2001 yılında yüzlerce çinekop yakalanmıştı orada. Hiç olmayanda 50-60 adet vardı. Tabi ben o sene askere gittiğim için devamını bilemiyorum o senenin
Fenerin orada değildim. Otobüs durağı arkasında tekneler var teknelere gelmeden 20-25mt önce. Sabah 06:00 gibi başladı 07:30 bitti. Tavsiye sabahları denemek lazım. Rapala ya geldiğini görenler şaşırmıştı.