Merhaba arkadaşalar, uzun zamandır siteye giremiyordum. Kaç zamandır zıpkınla balık avı araştırması yapıyordum. Arkadaşaım Gökhan' ın devamlı gitmesi ve benide yanıda götürmesi beni baya bi heveslendirmişti. Sonunda bende bir takım dizeyim dedim ve yavaş yavaş takımları aldım. Daha önce iki defa dalmıştım fakat pek kayda değer balık vuramamıştım. Ama dün daldığımda çok güzel 2 adet karagöz vurmuştum. Biri 500 gr diğeri 150 gr civarındaydı. Hep derlermiş aslında o zıpkını balığa değil kendine saplarmışsın. Şimdiden haftasonunun gelmesini bekliyorum. Daha güzel avlarda görüşmek üzere... İşte resimler. Kıyafetimi ilk denemem
Tebrikler.Aslinda cok merak ediyorum zipkinla deniz avini lakin cok korkuyorum Daha once nehirde kasna avlamistim ilkel bir zipkin ile.Hakikaten bunun tadida bir degisik turden.Amator balikciligin her dal'i farkli bir guzel. Rastgele...
dostum tebrikler...sonuçta tecrübe elbette...ama benden aczane bir tavsiye su altında hareket eden herşeye sıkma zıpkınını, en büyüğünün gelmesini bekle... olmadı mı çık nefesini al dal ve bi daha bekle...150 gr lık karagözü suyun altında nasıl gördün nasıl denk getirdin wallahi tebrik ederim yani...amane yazikki koca zıpkını atmak için hatta tekrar toplayıp hazırlamak için değmez yani... benim acizane fikrim...neyse bunlar deneme turları balıkta ziyan olmamış sonuçta...zıpkınının büyük hedeflere yönelmesi dileklerimle...
Sinan, şeytanın bacağını kırmışsın artık gerisi gelir. İyi avlar kardeşim darısı bana olsun, Gökhan'la Hakan'ın peşine takılmak lazım
şu zehri bende kendime bulaştırmaya çalışıyorum yardımcı olacakların yardımını bekliyorum. öncelikle takımlar nekadar ücret tuttu nerden nasıl neleri temin ettiniz bu konuda biraz bilgilendirirmiisniz beni ?
Teşekkür ederim Yakup. Teşekkür ederim aslında bende ilk başlarda korkuyordum ama denemeden bilemezsin. Ama tanıdık bu işi yapan arkadaşlarla takıldıktan sonra hiç korku kalmıyor. Teşekkür ederim Gökhan Kardeşim. Sayende böyle güzel bir hobi sahibi olduk artıkın yakanı bırakmam valla. beraber daha güzel avlara. Teşekkürler Togay. Tabiki haklısın daha büyüğünü beklemek lazım. Valla karagöz fazla uzağımda değildi birde suyun altında büyük göründü gözüme ama birdahaki avlarda daha büyüğünü bekleyeceğim. Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Teşekkür ederim Seyfi Abi valla abi ben bi takıldım Gökhanın peşine kendimi denize dalarken gördüm. Teşekkürler Volkan Valla kardeşim ilk başta biraz pahalı geliyor ama uzun vadede düşünürsen uygun geliyor. başlangıç için rahat 600 TL tutuyor. Ama iyi araştırırsan belki daha uygunada bulabilirsin.
Zıpkınla balık avı da amatör balıkçılığın farklı bir disiplini, ama aynı şekilde zehiri bir kere aldınmı kurtuluşun yok.Rastgele...
zehirlenecek biri daha geliyor ilk elbisemin siparişini verdim. olta balıkçılığı zaten yıllardır sevdiğim bir uğraşı; birde suyun altında görelim balıkları bakalım... bizde gökhan ın peşine takılacağız artık) herkese selamlar.....
sağolasın abi... çok uzun zamandır araştırmalar yapıyorum zaten biliyorsun, araştırmalar sonunda yavaş yavaş malzeme edinmeye başladım. yaza kadar teknikleri de ilerletip bilgili kişilerle denizaltını da keşfe başlayacağım inşallah...
dun fuarın son gunune yetiştik... palet, gözlük malzemelerimi de temin ettim. fuardan alışveriş yapmak iyi oluyor, hem butun firmaların malzemelerini toplu halde görebiliyorsun, hemde fiyatlar uygun oluyor. hayırlısı olsun artık.... herkese selamlar...