Yer:Kafeslerin yanı Yem:Yanıç,tavuk göğsü Olta:Klasik dip oltası Derinlik:52-53 metre ve Hikaye: Sabah saat 06:30 toplanıp yola çıktık araçta sıcak simitlerimizi yiyip havanın kritiğini yapıyoruz ve limana vardık hava dün meteorolojini dediğine göre sabah açık öğleden sonra kapalı ve yağmurlu gösteriyordu deniz ise gayet elverişli ve hava açıktı kaptanımız erol abi bizden önce gelmiş çay suyunu koymuş bize neredesiniz diyordu saat 07:00 ve limandan ayrıldık tabiki rapalalarımızda aynen suda istikamet kafeslerin orası limanın ağzından çıkalı 5-10 dakika sonra benim oltaya öyle bir vuruş geldiki benim misina gidiyor ama nereye 200 metre misine bitecek hemen tekneyi durdurduk benim misina hala ters istikamet gidiyo misineyi tutmak mümkün değil ne olduğunu bilmediğim balık götürüyo baktık olmayacak bizim kaptan geri geri gidiyor balığa doğru derken ben misineyi tuttum demeden boşaldı ama hala ucunda bişeyler var ama eski ağirlık yok neyse tekneye ilk palamutu aldık birde baktım benim rapalada ne iğne kalmış ne bişey sanırım balık iğneyi kırıp atmış nasip buymuş deyip yola devam ettik avlağa geldik etrafımızda birçok tekne var ama muhabbet gırla bizim teknede kabakları teknenin arkasından saldık canlı izmaritlerle bekliyoruz bişeyler bir yandanda ağırlıklı izmarit, barbun, mercan, lokum, kubpes oltalarımızı dolduruyoz takii öğle saatlerindeki erol kaptanın öğle yemeği ziline kadar menü tabiki yağda kızarmış taze balık ve yanına salata erol kaptan balıkları kızartırken birden tekneye yakın kapak hareketlanmeye başladı ve hop şişe aşağı neyse dedik palamut heralde oda ne gördüğüm en iri BALON tekneye almamıza 3-4 metre kala çat gitti koca balon bundada vardır bi hayır diyip devam ettik ava ve dönüş saati geldi havada meteorolojinin dediği gibi kapandı ve soğudu bu sefer istikamet liman tabi rapalalar yine suda yine aynı yerler ama bu sefer limana daha yakın çat yine benim oltada iyi bir vuruş ve gelen ilk gelen palamutun amcası ağzım kulaklarımda ve limana giriyoruz. sonuç olarak herkes için çok keyifli benim içinse ayrıca çok nasipli bir avdı diyebilirrim herkese iyi avlar. Kaptanımız erol abi ve teknesi serazad:Balığa çıkmak isteyenler için erol abinin tel:0532 492 66 22 Keyfim beyde yok Ama bizim teknede herkes bey Bekir abininde yüzündeki mutluluk ancak bu kadar güzel objektife takılır. Şevki abiden konuşan fotoğraf elimde sıcak çayım, mutluyum, huzurluyum. Osman mercanları ailecek yakalıyor. Dönüş yolunda ağzımın kulaklarımın yanına gittiği dakikalar Son olarak yakaladığımız balıkların resimleri
Tebrikler güzel, bereketli ve eğlenceli bir av olmuş. Arkadaşın 2 mercan aldığı Fotodaki takımı biraz anlatabilirmisinz? sadece kurşunun altında 2 köstek mi ? dibe yatıyor sanırım ?
Tebrikler avınız bereketinden çok eğlenceli olmuş. Hepinizin yüzünden belli. Muhabbetiniz bol livarınız balık dolu olsun...
Erkan güzel bir av günü yaşamışsınız iyide balık yakalamışsınız sizi ve arkadaşlarınızı kutlarım afiyet olsun rastgele
Merhaba Arkadaşlar tebrikler . Anlaşılan bizim sular bu sene rekor kırdı . Tüm Akdeniz onca olumsuz avcılara rağmen biz amatörlere gülüyor. Bir süredir Mercan avı konusunda araştırma yapmaktayım. Sorun akıntıların çok kuvvetlenmesi ve köstek dolanması. Dün Sn: Levent DENİZ isminde bir amatör arkadaşımızın hazırladığı sayfasında rasladığım çözümü buldum. Özellikle MERCAN avcılarına çok faydalı olacağından eminim. Görüşlerinize sunulur.
Herkese teşekkürler yorumlar için. normal dip oltası ama takımı biraz karıştırmışlar ellede kaldırınca sanki iğneler altta kurşun üstteymiş gibi geliyor.
bu takım benim gece mırmır avı takımım. çok işe yarar ama derin suya indirmeye gelmez. alttaki köstek sıklıkla yukarıdakine takılma eğilimi içinde olur. ama sığ suda tekneden salma mırmır avında iyidir. ama tahmin edilenin tersine kurşundan yukarıda olan oltaya daha çok balık geliyor. ve kursun çift göz değil delik hareketli bağlıyorum yani
tebrikler,güzel av olmuş; yalnız o palamutlar bana biraz orkinos gibi geldi yanılıyormuyum yoksa ? Rastgele,
oncelıkle tebrik ederım. bende antalyada yasıyorum ve kucuk lımandan cıkınca ugursuzluk olduguna ınanıyorum.ne zamandır buyuk lımandan cıkmayı planlıyordum.kaptanın telefonu cok işime yarayacak.umarım fiyat konusunda da anlasabılırız.bir de kaptanın yolculuk esnasındaki durumu nasıldır,bazıları bir an önce dönmek ıcın can atan kaptanlar da ondan soruyorum
Okanım bizim erol kaptanın öyle evde hanım bekliyo gidelim vay burda duralım ne gezip durucaz sürekli çapamı atılır vay çayı kim içecek vay balığı kim pişirecek gibi dertleri yok ben uzun zamandan beri kendisi ile cıkıyorum balıksızda dönmedim. sanırım anlatabildim.