28.12.2008 yine ben :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında melerk tarafından paylaşıldı.

1. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Yer:Kafeslerin yanı
    Yem:Yanıç,tavuk göğsü
    Olta:Klasik dip oltası
    Derinlik:52-53 metre
    ve
    Hikaye: Sabah saat 06:30 toplanıp yola çıktık araçta sıcak simitlerimizi yiyip havanın kritiğini yapıyoruz ve limana vardık hava dün meteorolojini dediğine göre sabah açık öğleden sonra kapalı ve yağmurlu gösteriyordu deniz ise gayet elverişli ve hava açıktı kaptanımız erol abi bizden önce gelmiş çay suyunu koymuş bize neredesiniz diyordu :) saat 07:00 ve limandan ayrıldık tabiki rapalalarımızda aynen suda istikamet kafeslerin orası limanın ağzından çıkalı 5-10 dakika sonra benim oltaya öyle bir vuruş geldiki benim misina gidiyor ama nereye 200 metre misine bitecek hemen tekneyi durdurduk benim misina hala ters istikamet gidiyo misineyi tutmak mümkün değil ne olduğunu bilmediğim balık :( götürüyo baktık olmayacak bizim kaptan geri geri gidiyor balığa doğru derken ben misineyi tuttum demeden boşaldı ama hala ucunda bişeyler var ama eski ağirlık yok neyse tekneye ilk palamutu aldık birde baktım benim rapalada ne iğne kalmış ne bişey sanırım balık iğneyi kırıp atmış:( nasip buymuş deyip yola devam ettik avlağa geldik etrafımızda birçok tekne var ama muhabbet gırla bizim teknede kabakları teknenin arkasından saldık canlı izmaritlerle bekliyoruz bişeyler bir yandanda ağırlıklı izmarit, barbun, mercan, lokum, kubpes oltalarımızı dolduruyoz takii öğle saatlerindeki erol kaptanın öğle yemeği ziline kadar menü tabiki yağda kızarmış taze balık ve yanına salata erol kaptan balıkları kızartırken birden tekneye yakın kapak hareketlanmeye başladı ve hop şişe aşağı neyse dedik palamut heralde oda ne gördüğüm en iri BALON tekneye almamıza 3-4 metre kala çat gitti koca balon :( bundada vardır bi hayır diyip devam ettik ava ve dönüş saati geldi havada meteorolojinin dediği gibi kapandı ve soğudu bu sefer istikamet liman tabi rapalalar yine suda yine aynı yerler ama bu sefer limana daha yakın çat yine benim oltada iyi bir vuruş ve gelen ilk gelen palamutun amcası :) ağzım kulaklarımda ve limana giriyoruz. sonuç olarak herkes için çok keyifli benim içinse ayrıca çok nasipli bir avdı diyebilirrim herkese iyi avlar.

Kaptanımız erol abi ve teknesi serazad:Balığa çıkmak isteyenler için erol abinin tel:0532 492 66 22

Keyfim beyde yok :)

Ama bizim teknede herkes bey Bekir abininde yüzündeki mutluluk ancak bu kadar güzel objektife takılır.:)

Şevki abiden konuşan fotoğraf elimde sıcak çayım, mutluyum, huzurluyum.

Osman mercanları ailecek yakalıyor.:)

Dönüş yolunda ağzımın kulaklarımın yanına gittiği dakikalar :)

Son olarak yakaladığımız balıkların resimleri

2. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Tebrikler güzel, bereketli ve eğlenceli bir av olmuş. Arkadaşın 2 mercan aldığı Fotodaki takımı biraz anlatabilirmisinz? sadece kurşunun altında 2 köstek mi ? dibe yatıyor sanırım ?

3. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Tebrikler avınız bereketinden çok eğlenceli olmuş. Hepinizin yüzünden belli. Muhabbetiniz bol livarınız balık dolu olsun...

4. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    tebrıkler guzel bı av olmus

5. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Erkan güzel bir av günü yaşamışsınız iyide balık yakalamışsınız sizi ve arkadaşlarınızı kutlarım afiyet olsun rastgele

6. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Merhaba

Arkadaşlar tebrikler . Anlaşılan bizim sular bu sene rekor kırdı . Tüm Akdeniz onca olumsuz avcılara rağmen biz amatörlere gülüyor.
    Bir süredir Mercan avı konusunda araştırma yapmaktayım. Sorun akıntıların çok kuvvetlenmesi ve köstek dolanması. Dün Sn: Levent DENİZ
    isminde bir amatör arkadaşımızın hazırladığı sayfasında rasladığım çözümü buldum. Özellikle MERCAN avcılarına çok faydalı olacağından eminim. Görüşlerinize sunulur.

7. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Herkese teşekkürler yorumlar için. normal dip oltası ama takımı biraz karıştırmışlar ellede kaldırınca sanki iğneler altta kurşun üstteymiş gibi geliyor.

8. ozan

ozan Ozan

bu takım benim gece mırmır avı takımım. çok işe yarar ama derin suya indirmeye gelmez. alttaki köstek sıklıkla yukarıdakine takılma eğilimi içinde olur. ama sığ suda tekneden salma mırmır avında iyidir. ama tahmin edilenin tersine kurşundan yukarıda olan oltaya daha çok balık geliyor. ve kursun çift göz değil delik hareketli bağlıyorum yani​

Son düzenleme: 29 Aralık 2008
  9. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Tebrikler güzel bir av olmuş.

10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler:)

11. BAYTAR

BAYTAR Ruhan DÖNMEZ

Kutlarım.

Ziyade olsun..

12. mrafet

mrafet Mustafa Rafet

Favori Kamış:
    düz,makinalı kamış ve el oltası
    tebrikler,güzel av olmuş; yalnız o palamutlar bana biraz orkinos gibi geldi yanılıyormuyum yoksa ? Rastgele, :)

13. korayozkan_1907

korayozkan_1907 koray özkan

En İyi Avı:
    daha kg'a ulaşamadım :) :) :)
    tebrikler ....

14. Entomorph

Entomorph

Favori Kamış:
    Olta,Çapari,Rapala
    En İyi Avı:
    Dülger Balığı 1 kiloya yakın
    Tebrikler güzel av. Biz de oralardaydık pazar günü. Genelde izmarit yakaladık.

15. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Evet ağırlıklı izmarit ama yine iyi ve keyifli bir avdı sizin tekne hagisiydi?

16. Okandem

Okandem Okan

Favori Kamış:
    Zekam
    En İyi Avı:
    Sevgilim
    oncelıkle tebrik ederım.

bende antalyada yasıyorum ve kucuk lımandan cıkınca ugursuzluk olduguna ınanıyorum.ne zamandır buyuk lımandan cıkmayı planlıyordum.kaptanın telefonu cok işime yarayacak.umarım fiyat konusunda da anlasabılırız.bir de kaptanın yolculuk esnasındaki durumu nasıldır,bazıları bir an önce dönmek ıcın can atan kaptanlar da ondan soruyorum

17. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    tebrikler avınız daim olsun

18. Entomorph

Entomorph

Favori Kamış:
    Olta,Çapari,Rapala
    En İyi Avı:
    Dülger Balığı 1 kiloya yakın
    Kaptan hüseyin ama teknenin adını bilmiyorum.

19. Güzel bir av ama önce dostluk :D:D

20. melerk

melerk Erkan

Favori Kamış:
    alba star
    Okanım bizim erol kaptanın öyle evde hanım bekliyo gidelim vay burda duralım ne gezip durucaz sürekli çapamı atılır vay çayı kim içecek vay balığı kim pişirecek gibi dertleri yok ben uzun zamandan beri kendisi ile cıkıyorum balıksızda dönmedim. sanırım anlatabildim.