28 Ağustos, Büyükada da yapılacak geniş çaplı toplantı

Konu, 'Genel Konular' kısmında bnymnblr tarafından paylaşıldı.

1. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

BASIN BÜLTENİ

Adalar Müzesi “Nerede o eski balıklar?” diye soruyor!/
    “İstanbullu denizini özlüyor”
    İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olan Adalar Müzesi “İstanbullu denizini özlüyor” başlıklı etkinliğiyle İstanbul ve balıklarının son 40 yıllık serüvenini gündeme taşıyor. Balık ve balıkçılığa dair değerlendirme yapma olanağı sunan etkinlik 28 Ağustos Cumartesi günü saat 10:00-14:00 arasında Büyükada Adalar Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek. Denizini özleyen her İstanbullu etkinliğe davetli.
    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projelerinden olan Adalar Müzesi İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olarak Ağustos ayı etkinliklerine “İstanbullu denizini özlüyor” başlıklı etkinlikle devam ediyor. Etkinlik, İstanbul’da balıkçılığın değerlendirileceği ve İstanbullunun balıkla ilişkisinin konuşulacağı iki ayrı toplantıdan oluşuyor. 28 Ağustos Cumartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan ilk toplantıda, İstanbullu kıyı balıkçılarından oluşan bir “balıkçı meclisi”nde İstanbul ve balıklarının son kırk yıllık serüveni ele alınacak. Bu toplantıya Bostancı, Bakırköy, Heybeliada, Burgazada, Büyükada ve Kınalıada Su Ürünleri Kooperatifleri, İstanbul ve Adalar balıkçıları katılacak.

İstanbullunun denizle olan ilişkisinin konuşulacağı ikinci toplantı ise aynı gün, 12:00-14:00 saatleri arasında Adalar lokantaları, balık lokantası işletmecileri, şefler ve yemek yazarlarının katılacağı bir “aşçılar meclisi”nin katılımıyla gerçekleşecek. Deniz hikayelerinden İstanbul’a özgü balık yemekleri tariflerine her şeyin paylaşılacağı toplantı, balık yemeklerine meraklı ziyaretçilere açık olacak.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TUDAV), Slow Food ve Fikir Sahibi Damaklar aktivistlerinin de hazır bulunacağı her iki toplantının moderatörlüğünü ise Slow Food ve Fikir Sahibi Damaklar’ın lideri Defne Koryürek ile Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu paylaşacak.

Ücretsiz olacak etkinlik konusunda daha fazla bilgi almak için:
    Duygu Atalay
    Adaevi Müze Arşivi Oryantasyon Ofisi
    23 Nisan Cad. No:14/1 Büyükada / İstanbul
    Tel: 0216 382 52 80

www.adalarmuzesi.org.tr
    Adalar Müzesi, İstanbul Adaları’nın sosyal tarihini, bugününü ve geleceğini anlatan, sahip olduklarını biriktiren, koruyan ve yarına aktaran bir müzedir. Adalar’ın tarihini anlatan bir müze kurulması, yıllar süren bir hayalin ve emeğin sonucunda, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansal desteğinde somutlaşmıştır. 7 Nisan 2009 tarihinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Vakfı arasında imzalanan protokolle, Adalar Müzesi kuruluş çalışmalarına resmen başlanmıştır.

2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

107 kişi okumuş saat 15:00 itibariyle bir yorum yok. İlginç.
    Denizlerimizi koruyalım diyoruz. Ancak böyle toplantıların katılımı ne kadar büyük olursa medya üzerinde o kadar geniş yankı bulur. Sorunsal o kadar geniş çapta dillendirilir. Buraya yüksek ihtimalle medyadan da gelecekler. Çok ciddi etkilerin oluşacağı ümidi içerisindeyim. Bu toplantılar ilk olmayacak sürekli bu toplantılar yapılacak. Ancak katılım önemli destek önemli o yüzden bu tarz aktivitelere destek verelim. en azından ne olduğunu nelere etki edebildiğini özümseyelim. Biz doğal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmazsak olumlu tepkiler vermezsek, bu günleri de çok arayacağız. Bu çağrılara kulak verin en azından bir izleyici olarak bu size bir kuvvet olacaktır. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz emin olun.

3. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    keşke pazar günü olsaydı eminim çok büyük amatör balıkcının katılımı olurdu ama yinede düzenleyenleri ve bu konuya duyarlı insanları canı gönülden kutluyorum

4. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Evet , katılım olmaması bencede üzücü , oysaki balıkçılık ve denizlerimiz için bir çivi bile çakılması çok, çok önemli !!
    Yoksa bu gidişle , denizlerdeki avlaklarımızıda , saklayıp gizlemeye başlıyacağız .

Eskiden ''amatör ve profesyonel balıkçılar katılım görterirlerken , bu sefer STK da katılım yapmaya başladı , daha doğrusu toplantıyı onlar düzenlediler !!!

Bilim adamlarımızında katılıyor olması çok, çok güzel ,çok büyük bir katılımım olacağı kanaatindeyim ,hepimiz için hayırlısı olsun ,toplantıyı büyük bir merakla takip ediyorum.!!!.

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Gitmeyi çok istesemde maalesef zamanlaması çok kötü olmuş, cumartesi pazar açıköğretim sınavlarım var.

6. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

==========================================================================
    ''Bu toplantının moderatörü Sayın Defne Koryürek'ten ALINTIDIR.!.

reislerim,

ben basına bilgi verdim, 30 Ağustos hafta sonu olduğu için pek çok köşe yazarı şehir dışında ama özet bir rapor bekliyorlar, iyi bir bilgilendirme ile dolu dolu yazılar yazacaklarını umuyorum. Emel Alptekin'i tanıyorsunuz, tahmin ederim. Radikal'de bir av mevsimi öncesi yazısı yazacak ve toplantıda konuşacaklarımızı o yazıya dahil etmek üzere aramızda olacak. Gökhan Karakuş gazetesinden görevlendirilmeyi talep etti, Milliyet'ten de o katılacak diye umuyorum. pek çok muhabir gelecektir, biz de Adalar Belediyesi de basın bülteni yolladık zira. tüketici tarafında işin kuvvetliyiz, fikri olan çok arkadaşımız gelecek. akademisyenlerimiz bağlamında Bayram hoca'yı bekliyoruz. Ömer Faruk Kara uzun ve bir dolu bilgi içeren bir mail attı, İzmir'de yaşadığını bilmiyordum, malesef katılamayacak ama fikirlerini konuşacak dosyaları bizimle olacak. şimdi, işin balıkçılar kısmına gelmek gerek: bu forumda duyan duymuştur, şüphem yok. geliyorum diyenlere, haber verenlere müteşekkirim. ama diliyorum haber vermeden gelenlerin sayısı daha çok olsun. nihayetinde denizlerimiz hakkında konuştuğumuz her şeyin Ankara'ya yansıyacağı bir saatteyiz. basın bizim megafonumuz, unutmayalım. bu toplantı ise konuşmak için bir platform: lütfen Ctesi günkü toplantıyı yayın, deniz dostlarını, aşıklarını davet edin ve siz de ne yapın edin, gelin. meclisimizi kuralım. dertlerimizi sıralayalım ve çözüm konuşalım.

hürmetlerimle,
    D.

7. simendifer

simendifer Sennur

Toplantı, benim izinde olduğum bir dönemde yapılmış ama hiçbir şey için geç değildir ve asıl çalışmalar bundan sonra başlayacaktır diye düşünüyorum. Buna binaen, bundan sonraki çalışmalar ve toplantılar için, herhangi bir şekilde bildirildiği ve önemli bir mazeretim olmadığı takdirde katılım sağlayabileceğimi zannediyorum. Oluşumu gerçekleştiren ve katkı sağlayan herkesi kutlarım.