hedef çipura sargoz vs. izmire geldiğimden beri çeşitli yerlerden çeşitli yemlerle denemeler yapmama rağmen daha vuruş dahi alamadım köstekli dip takımı, gezer kurşunlu takım, madya, yengeç, mamun, boru kurdu, sülünez bana mısın demedi idk birazda şehirden uzak noktaları denemek istiyorum balıklıova ve foça dışındaki önerilere, yem ve takım önerilerine ve daha bilumum öneriye açığım yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba Furkanım, uzun zamandır görüşemedik, okul nasıl gidiyor, İzmire alışabildin mi, daha çok sorulacak şey var ama Orada Volex21 Volkan abini buldun mu, balık avı konusunda yardımcı olacaktı sana, herşey gönlünce, avların bereketli olsun kardeşim
aşk olsun abi unutur muyum çok özledim sizleri sadece fazla foruma bakmaya fırsatım olmuyor izmirle aramız gayet iyi okulda güzel notlarım yüksek tek sıkıntım beni umursamayan çipuralar
Bu mevsim bizim buralar kıyıdan yemli av pek vermez. Birkaç arkadaşınla tekne kiralayabilirsen çipura, mercan, karagöz alabilirsin. Kıyıdan Levrek sezonu geldi onu da daha ben bulamadım.
Öncelikle İzmir'e hoşgeldin Furkan. Nasıl, buralar İstanbul'un bereketli boğazlarına benzemiyor değilmi? Beni bulamadı İsa abi Gerçi önce dersler tabi, balık herzaman tutulur. Balık konusunda kelin ilacı olsa, kendi başına sürer. Ancak tam levrek mevsimi, uygun rüzgarlarda kıyılar dahil her yer levrek verebilir. İzmir'den fazla uzaklaşmadan levrek çıkan yerler var ama levrek zor bir balık. Sabırla denemek lazım. Balıklıova da Foça da tekne yoksa tahminim yemli avda tatminkar balıklar vermeyecektir. Tekneyle bile şüpheli ya neyse.
eskifoçaya giderken çakmaklı diye bir yer var oradan guzel cupra alıklarını söylüyor arkadaslar çakmaklı sahile dogru deyilde tam ter istikametine dogru gidince güzel yerler varmış çakmaklıyı biliyorum hic gitmedim adam cok iddalı konustu bu böglegin en iri cupraları oradan cıkar dedi çakmaklıya varınca sorarsın yada çakmaklıya giden varsa daha iyi bilir tarif etsinler yerini oraya gidebilirsin aliağa sahilini sorarsan lidaki cupra alanı gördüm bundan bir hafta önce.
Furkan kardeşim bence yemli takımı bi kenara koyup sahteyle levrek kovala biraz..hem öyle foçaya balıklıovaya gitmene gerek yok çok daha yakın yerler var,gerekli bilgiyi İzmirli levrek ustaları sana özelden vericeklerdir Yemli takım biraz zor bu ara,elbette çıkaran çıkarıyor nasibini ama 10 kişide 1 kişi işte..
işte o sahteyi atacak alet edevat bende yok yandık yahu mis gibi egeye gel balık tutama... neyse artık önümüzdeki sezona levrek için hazırlıklı girerim. şimdilik çipuranın akım zamanını beklemekten başka pek bir çıkar yol gözükmüyor. sağlık olsun. bu arada volkan abi spin takımım olmasa da, avlanamasam da seninle tanışıp tecrübelerinden bir şeyler kapmayı isterim doğrusu. yorumlar için herkese teşekkür ederim
Bizde seni özledik Furkan, rutin avlarımıza devam ediyoruz, bu sezon burda olsaydın tutmadığın kadar dişli tutardın herhalde Bu mesajı yazarken bile "abi şu an mekanda güzel balık varmış, gidelim mi" diye telden aradı çocuklar Herşey gönlünce olsun, Allah zihin açıklığı versin Furkanım, hoşçakal Değerli kardeşim, yardımseverliğinden ve duyarlılığından dolayı çok teşekkürler, bu konuda hiç şüphem olmadı zaten Allah kısmet eder birgün o taraflara gelirsem mutlaka bulurum seni, aynı şekilde İstanbulda da her zaman bekleriz, hazır lüfer güzel av veriyorken, Nuri abimin duaları ve senin kısmetinde birleşirse balığı karaya dökeriz artık:laughing: :laughing: :laughing:
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Teşekkür ederim abi, yüce gönlünü özel mesajından biliyorum. Yollarımız kesişirse neden olmasın, inşaallah birgün. Nuri abinin dualarına mazhar olmadan şurdan şuraya adım atmam zaten Allah işlerinde kolaylık ve helalinden bol kazanç versin, gönlünce rastgelsin.
Benim tecrübemden ne kapacaksın be Furkan kardeşim. Ben senden öğrenirim ancak bişeyler. Spin takımı kafaya takma, 30 luk 40 lık makinan varsa bende spin kamış var. Sahte de bol. Tek sorun ikimizin de uygun zamanını denk getirmek. Ben Bergama İzmir arasında mekik dokuduğumdan İzmirden ava çok çok nadir çıkabiliyorum.
estağfurullah abi fikir alışverişi olur diyelim o zaman makinede yok zaten. bu sezonu böyle kapatalım inşallah önümüzdeki sezon şöyle trofe levreklerle bol bol fotoğrafımız olur reeling