28/Ekim/2012 LODOS FIRTINASI 13 LÜFER(Boğaç&Alico)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu rapor çok değerli bir dostumuza ithafen açılmıştır Umarım memnun olur.

Şöyle bir hava durumu raporu ile başlayalım rapora

Hava 5-7 bazen 8 Lodos Dalga yüksekliği 2,5-3 metreler aralığı karaya vuran dalgaların gürültüsü ile beraber aşağıdaki durumlar oluşmuş marmarada;

Şiddetli lodos sebebi ile İDO bazı seferleri iptal etti.
    İŞTE İPTAL OLAN SEFERLER

28-10-2012 14:00 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

biz ise 4 paket arefe gününden hazırlanmış ve şoklanarak dondurulmuş zarganalarımız ile beraber sulardayız. Mübarek hava hiçmi durmayacak acaba. stresimiz bir o kadar fazla balık tutmak lazım. boğaç tatili yarıda bırakmış dönmüş gelmiş ne yapacağız. Balık tutacağız tabiiki. Sabah gün ağırmamış ancak hava olanca kuvvetyle yüklüyor rüzgarı tekneye bineceğiz. suların yükelmesinden Lodosla beraber tahta iskele sularla bir. sağa bak tamam sola bak tamam yağ tamam mazot tamam şu bu gürleme sesi. makina çalıştı. çıkıyoruz. ipler çözüldü. rüzgarla beraber sulara doğru tornistan çıkıyoruz. Allah kazadan beladan korusun bol balıklarımız olsun diyerek besmele ile sulardayız. daha liman taşlarını döndüğümüz ada tokat gibi dalgalar yapıştırıyor sancak baş omuzluktan.
    Zarganaların buzlarını çözdünmü? tamam hazırırz takımlar yemle 12 metrelerdeyiz sürekli lodosa doğru çıkıyoruz. 14 metrelerden dalga üstünde dönüp arkadan kıyıya doğru sürükleyeceğiz takımları. atar atmaz balık sanki bizi bekliyor aşapıda. hop üstünde derken başlıyoruz çalışmaya ancak tabiatla mücadele etmekten takımlarda bir o kadar zor çalışıyor.

Bekliyoruz ki en büyüğünden bir dalga gelsinde üstünde dönelim arkamızı lodosa vererek kıyıya doğru takım sürütelim. dönüyoruz ancak kafamız kıyıya doğru dönünce kayalarda patlayan dalgalar insanı tırsıtmıyor değil doğrusu. Amaç mücadele etmek olunca yem tak at bir balık şu bu derken güzelce yine balık tutuyoruz. 8 yukarı aşağı akış 13 balık tutuyoruz.

Tabiatla mücadelemiz balık tutma sevdamızın ne denli olduğunu direkt olarak anlatacaktır bu rapor. o yüzden eleştirisel boyutlarda çok rica ediyorum. Sevdamızın Ölçütünün dikkate alınması gerekmektedir zannederim.

Sevgiler.

YER: Marmara civarlarında bir mera
    YEM: Yaprak Zargana
    OLTA: Uzun Olta
    SAAT:06,15 - 14:00 aralığı
    OLTA: 0,80 El oltası Maxıma
    BEDEN: 0,33 Okuma FC
    BEDEN BOYU: 3 Kulaç
    DERİNLİK:8 mt-12 mt aralığı.
    AV NEDENİ: Tabiata saygı duyarak mücadele
    TUTULACAK BALIK: Lüfer
    DALGA BOYU: 2,5-3 MT
    KURŞUN : 250 gr. top.
    RÜZGAR: Lodos Kuvvetli fırtına
    BALIK TUTULUŞ ŞEKLİ: Uzun Olta

Uploaded with ImageShack.us

http://www.youtube.com/watch?v=gfs-qdLFWAU
    (Video desteği için medmarine2 Sonere Yürek dolusu teşekkürler)

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Böyle sert havalarda herkes kahvede kağıt oynarken (kahve kültrüründen hiç hoşlanmadığım için) benim de tekneyle çok çıkmışlığım vardır balığa, çok da keyifli olur (birçok kişi korkar ama ben mücadeleyi sevdiğimden dolayı çok zevk alırım)..
    Balık fazla olmasa da adrenalini yüksek keyifli bir av olduğuna eminim.. çok daha iyilerine rastgelsin inşallah, ellerinize sağlık..

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet eskiler Kurt havası derler Berkan hava koşullarına saygı duyduğumuz sürece sorun yok. balık tutmaya olta yürütmeye fırsat olmuyorki inşallah daha güzellerine diyelim. sağolasın Dostum.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Ali abi, çok zorlu şartlarda yapılan bir av olmuş. :D

Niceleri nasip olsun. :)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    'Deger biçarem ask için herseye' demis sezen ablamiz.

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Ali abi tebrikler :) Afiyet olsun

7. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Ahh ustam ah.... Bide beni deniz tutmasa güzel olacak. Raporlarınızı gördükçe bu hobiye daha çok bağlanıyorum.

Ellerinize sağlık....Saygılarımla

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Volkan darısı başınıza baksana Lüfer haberleri gelmeye başladı izmirden bekliyoruz hayırlısıyla

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    +100 aynen katılıyorum

Aşk......

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Soner Öncelikler verdiğin Video desteğine sonra güzel düşüncelerine. deniz tutmasını engellediğin gün bekleriz....

11. Safa Sunay

Safa Sunay Safa Sunay

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sorrento 4.30 ,Okuma V System 2.70 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Blue Hawk,Okuma Safina Pro spa25
    Üstadım bol adrenalinli on numara bi av yapmışsınız birde birşey sormak istiyorum zarganayı herhangibir işleme tabi tutmadan şokladığınızda verimli oluyormu yoksa herhangibi işlem yapıyormusunuz az önce gördüğüm kamçı gibi zarganaları almamak için zor tuttum kendimi ama çözülünce gevşeyecekler korkusuyla alamadım.Avlarınız daim olsun üstadım daha irilerine rasgelsin.

Saygılarımla

12. sabriyazici

sabriyazici sabri

ali abi gün geçmiyorki bir rapor olmasın maaşallah daha güzelleri rast gelsin inşallah :) Allah şansını bahtını açık etsin nazardan korusun

13. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Şartların zorluğunu yaşadığım için anlayabiliyorum.Bu havada denize çıkmak gerçekten cesaret ister,ustalık ister.Sizler denizde durmak bile çok zor iken üstüne bir de balıkları almışsınız.Gerçekten ayakta alkışlanacak bir iş çıkarmışsınız.Tebrikler.Devamını dilerim.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Safa av güzeldi gayet ama hava işte sıkıntılı

Zarganayı alıp komple çift taraflı yaprak kesip tamamen kılçık olmayacak şekilde tuzlu su ile ıslatılmış gazete kağıdı arasında dondurmak lazım. açınca tekrar aynen devam edilebiliyor ava. ama iç organları iyice temizlenmek durumunda...

Zargana gördüysen bence hemen al ve stokla bugun halde 1 kasası 150 tl ye gitti altın gibi.

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sabri Canım Dostum

Amin dostum hepimize inşallah.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Murat Üstadım.

Ellerine kollarına yüreğine sağlık.......

17. Safa Sunay

Safa Sunay Safa Sunay

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sorrento 4.30 ,Okuma V System 2.70 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Blue Hawk,Okuma Safina Pro spa25
    Ali abi az önce gördüm kilosu 19 tl idi boyut olarak herbirinden 8 yem çok rahat çıkacak boyutta ve gayet tazeler bu tavsiyenden sonra sanırım gidip alıcam balıkları bu yemsizlikte ilaç gibi gelecekleri kesin.Bu arada ilgine çok teşekkür ederim abi.

18. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    en keyifLi en deLi doLu avLar, boL çiLenin çekiLdigi avLardır bence.. meseLa bana kıyıda yağmur oLsun ama rüzgar fırtına oLmasın kar yağsın soğuk oLsun ama rüzgar oLmasın.. daLga oLsun ama aLi abime Rüzgar vurmasın.. rastgeLe Reis..

19. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Tebrikler abim
    balık sevdası başkadır.Beni gece 3 lerde duvarlardan atlatan sevda sana neler yaptırmaz :D daha iyilerine inşallah ,rastgele abi.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Rica ederim ne demek her zaman bencede al iyice temizle muhakkak bozulmasın.