28 Ekim Kefal Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında The User tarafından paylaşıldı.

1. The User

The User ulaş

Favori Kamış:
    Captan 1525 Cast Strong
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Tatlı Su Levreği
    Öncelikle Merhaba
    Ben Babam Everalone İle Birlikte Sizin Değiminizle Avlağımıza :laughing: Gitmek İçin Yola Çıktık İlk Sorunumuz Benim ekmek İçin Az Poşet Almam İle Başladı.Biz afacan Abiden(Engin Abi)aldığımız Taktikle İğnelerimizi Bağlarken Yanımızda Kimse Balık Alamıyordu Benim Atmamla Şamandıranın Batması Bir Oldu.Oltada Gerçekten Epey Bir Ağırlık Vardı Çektiğimde 32-35 Cm Bir Kefal Vardı.İkinci Attığımızda İse Biraz Beklemiştik Fakat Beklememize Gerçektende Değdi Ve Pat hooked hooked 2tane Kefal.Bu Seri Tek Tek Devam Etti Birde Baktıkki Balıklardan birinide Kedi Almış Ve Mideye indiriyor:hungry: :) O gün 10 Tane Kefal Aldık (Birini Kedi Yedi Gerçi) Henüz Kefalleri Pişirmedik İnternetten İnceledik Pişirme Taktiklerini. Sizinde Önereceğiniz Bir Tarif Olursa Sevinirim.:hungry:

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    canım kardeşim bahsettiğimiz kefalde olsa balıklar birazcık ufak. benden sana tavsiye 3 köstekli dip takımı kullan. senin kullandığın takım pek etik değil. ve unutma çoğu balıkta olduğu gibi kefalde irileştikçe lezzetlenir. pişirme konusuna gelince fırında domates soğan biber ve limonlu yap. yani sen yapamazsın sanırımda anne yada babaya artık :) bu arada avlak neresi?

3. The User

The User ulaş

Favori Kamış:
    Captan 1525 Cast Strong
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Tatlı Su Levreği
    O Benim ilk Kefal Avımdı Nekdar Büyük İğne kullanıcağımı Bilemedim aslında iğneler Büyüktü Gelen Balıklar 27cm Ve 35 cm arasında değişiyordu Küçük Balık almamak İçin Büyük iğne Kullanmıştık(avlağın Yerini Özel Mesaj Olarak Gönderiyorum)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bu avlandiginiz avlakta ( :) ) kefal temiz olur nispeten akintili yer pek kokusu aci tadi olmaz. yenikoyden zaman zaman kiloluklari da tutulur bu baliklarin. pisirmesine gelince izgarasi tavasi falan pek makbul olmaz. firinda pilakisi olur. kisaca tarifini vereyim ayrintili olarak nette de bulabilirsiniz. kimisi bu tarife buglama da der fakat asli pilakidir. patates , domates , biber , bol sogan , bol sarmisak , defne yapragi , karabiber , tuz , çok az salça ( arzuya gore ama guzel olur ). bu malzemeyi halka seklinde dogruyoruz sarmisaklar butun dis olarak koyulursa helva olup yok olmaz. bir sira bu malzemeyi diziyoruz alta patates gelecek sekilde. orta siraya baliklari ( iri kefalde palamut gibi 2 parmak halka seklinde ) bu avladiginiz ebattaki kefal icin de ortadan ikiye bolerek ( fleto degil ) diziyoruz. uzerine 1 kat daha malzeme koyup su ekliyoruz. suyu malzeme hizasinin çok az altinda birakmakta fayda var. afiyet olsun

5. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    kullandığın takım 10lu kıbrıs takımı. iğneleri büyük bağlaman pek birşeyi değiştirmez. çünkü bu takımda belık kafasından gözünden yakalanır genelde. o yüzden etik değil. ama 6 numara iğneyle 3 köstekli takım yaparsan yada 5 numarada olur çok daha sağlıklı olur kardeşim :)
    kal sağlıcakla...

6. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Ulaş kardeşim, avın çok güzel geçmiş. Kefal avı hem zevklidir, hem de eti çok lezzetlidir. Ben kıbrıs ile avını tercih ediyorum.
    Bu arada senden bir ricam olacak, yazarken okulda öğrendiğin Türkçe yazım kurallarını lütfen hatırla. O kadar çok büyük harf kullanmışsın ki, okurken çok zorlandım. Büyük harf senin de bildiğin gibi cümle başlarında, özel isimlerde ve konu başlıklarında kullanılıyor..

7. The User

The User ulaş

Favori Kamış:
    Captan 1525 Cast Strong
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Tatlı Su Levreği
    Teşekkür ederim birdahakine daha dikkatli olurum
    :)

8. The User

The User ulaş

Favori Kamış:
    Captan 1525 Cast Strong
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Tatlı Su Levreği
    Abi kefalleri daha pişirmedik tadını beğenirsek bir dahakine senin dediklerini deneriz (tarifi verirsen:) )

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bendeki tarifte bundan farksız kardeşim :)

10. semih1988

semih1988 semih

cok guzel av gerceklestirmisin, seni tebrik ederim, :thumb: bu hastalik sanada yayildi demek ? :laughing: Devamini bekleriz... :thumb:

11. hakansaygun

hakansaygun hakan

Tebrik ederim.buyuk keyf almissindir...

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler güzel av olmuş... :)

13. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    tebrikler

Sevgili ULAŞ balıklar harika Arkanda bogaz köprüsü manzaranla birlikte senin fotoda harika Zaten kişilik olarakta yakinen tanıdıgım için fazla zamanını almak istemiyorum.En yakın zamanda Sizinkileride toparlayıp bir organizasyon yapmamız dilegiyle DEDEN DAHİL :):):) Sevgiyle kal

14. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Güzel av olmuş tebrikler. Kefal avından bir türlü haz alamadım(alamadım dediğimde belki iki üç kez gitmişimdir) Avların daim kısmetin bol olsun. Tarif işine gelince onu kediye sorman lazımdı o yemiş yutmuş sen tarif arıyorsun :D :D :D :D