gece yarısı can sıkıntısı basınca napalım napalım dedik eşkinalar geldi aklıma belki çıkartırız birkaç parça dedik yüklendik malzemeleri sevgili arkadaşım mesutla indik limana. kepçeyi daldır daldır teke yok pek. yarım saatlik uğraştan sonra 20-25 teke ile gittik taşlara kurulduk. gece 4 gibi başladık olta atmaya tık yok. derken sabahın ilk ışıkları belirmeye başladı belki zargana atlar dedim taktım topu onada tık yok. aklıma gecede muhabbetini yaptığımız kefaller geldi. iyikide ekmeğimizi almıştık yanımıza. ilk baş yarım ekmekle etrafı yemledim fazla geçmeden kıpırtılar başladı. baktım balık var küçük beyaz iğnelerimi başladım bağlamaya peş peşe. 15er iğneli iki takım hazırladım doladım ekmeği salladım oltamı. derken ilk balık geldi boyut olarakta tatmin ediciydi. saat 9a kadar 4 tane alabildik sıcağın bastırmasıylada bıraktık olta sallamayı. bu güzel günlerde kıyıda çeşit balığın olmaması engel değil balıkçılığa. ekmeği takıp kefal tutulabiliyor ve gayette zevkli tutması
teşekkürler arkadaşlar. liman çevrelerinde ve kıyılarda bolca kefal bulunmakta aklınızda olsun. tutmasıda gayet zevkli. önümüzdeki günlerde tekrar gitmeyi planlıyorum sırf kefal tutmaya.
kefali yakalamanın zevki ayrıdır. özellikle su yüzüne çapariyle balıklar toplanır başına yemin bi saldırıp bi kaçarlar, tam yakaladım dersin oltaya koşarsın bakmışsın bişey yok bi daha bi daha derken alırsın oltaya nerden nereye geldik tebrik ederim güzel av olmuş.
Anaa geçen sene çay içerken seyrettiğim yavru kefaller büyümüş, onları tutmuş. Ekmek atıyordum ben onlara yaaa, niye tuttun. Neyse, kalan sağlar bizimdir. Ama mezgitten terfi etmiş olman güzel. Tebrik ederim.
İstanbul'da bir dahaki sene kefal tutacaklara duyurulur: Ben de bu sene yavru kefallerinize ekmek attım, bakalım seneye kimlere nasip olacaklar? Hatırlanmak isterim nitekim.
bu sabahta eğlenceli geçti. evde planladığım gibi ilk tuttuğum kefali yemlik kestim. yeni aldığım kamış ile makinenin (oyster cast 4.50 / cormoran big ben) siftahını yapmak vardı kafamda. 3 köstekli dip takımına yemleri güzelce dizdim. 1 numara mustad iğneler. makinenin yedek kafasında 0.40 misine vardı kalın gelir dedim 0.30luk kafayı kullandım. takımın köstekleride 0.30du. ahh kafam işte neden sağlama almazsın işini. kırlangıç pisi yada kalkandı hedefim. derken yatırdım takımı dibe yasladım taşa. kefallerde gelmeye başladı bir tanesini oltadan çıkarmaya çalışırken arkamdaki kamışın sesiyle irkildim döndüm arkamı oda ne kamış iki büklüm ben şoktayım böyle bir asılma yok. direk bıraktım elimdekileri kamışı elime aldım fakat iş işten geçmişti çektiğimde orta köstek yoktu. başkada vuruş olmadı dip takımına. kaçan balık gerçekten büyük olmuştu. aşağıdada günün hasılatı. 8 kefal.
tabiki. hatta şu an değilde daha sonra fotoğrafta ekleyebilirim tüm takımlar birbirine girdiğinden son avda şu an temiz takım yok elimde. yapınca fotoğrafınıda eklerim. takım olarak 10 numara beyaz iğne 12 adet peş peşe bağlıyorum 0.20 misineye. takarkende ekmekten kabuğu ters gelicek şekilde köfte şeklinde hazırlıyorum. ilk ve son iğneleri ekmeğe saplıyorum diğerleri boşta.
Bende Beylikdüzü sahilde yakalamaya çalışıyorum kefal gelmiyor. Bunların yumurtlama zamanımı acaba ki hiç oltaya bakmıyor. Koca koca kıyıda zıplıyolar.
derinlik en fazla 2 metre olan bir koyun içindeler genelde.ne önerirsin takım olarak .normalde deniz kurdunu normal dip oltasına takıp kullanıyordum
kurtla daha hiç kefal yakalamadım. gemilerin liman içine balık döktüğü zaman dip oltasına hamsi takıp yakalardık. en geçerli takımı kıbrıs oltası kefalin. verdiğim linkte fotoğraflı bir şekilde açıklanmış. http://www.balikdostlari.com/forum/showthread.php?t=2786