28 mayıs yine akdeniz yine levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında keyfmustafa tarafından paylaşıldı.

1. keyfmustafa

keyfmustafa Mustafa KEYF

Favori Kamış:
    Lİneafe
    Favori Makine:
    Ryobi
    En İyi Avı:
    kofana 4,650
    bugün kadroya kardeşim mustafa yı da ekledikten sonra mekana doğru yol aldık.
    hava yine biraz bozuktu ama bi kaç tane alabildik.

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    levrekcik'ler güzelmiş (ispendek)onlar şimdi çıtır çıtır ne gider:cool: :cool:
    keşke şöyle en az 60-70 cm'likleri gelseymişte şöyle kafasıyla birlikte fırana sürseydiniz:( :(

3. elmexicano

elmexicano ahmet can berkyürek

En İyi Avı:
    7 kg GT
    merhabalar,

öncelikle avınız için tebriklerimi sunarım. ancak duyarlı bir amatör balık avcısı olarak, iskenderunda limitsiz avlanan levreklerin yakın zamanda bir balık kıtlığına sebep olacağını düşünüyorum. bu şahsınıza söylenmiş bir söz değildir. lütfen yanlış anlamayınız.

avlandığınız bölgede hâla 20-25 kiloluk levrekler çıkmaktadır (yakalayabilene). çok bereketli bir yer. ancak, son 2 senedir bir levrek akınıdır devam ediyor. havaların değişmesi mi yoksa başka sebeple mi bilmiyorum, balıkların davranışlarında değişiklikler gözlemliyorum. lahozların bile yemi alma şekli değişti. bunu olumsuz yorumlamamak lazım. doğanın gidişatıdır bu.

maalesef, değişen balık davranışlarının içerisinde, gözlemlediğim kadarı ile levrekler daha erken yumurta bırakıyor. kıyıda inanılmaz sayıda levrek yavrusu dolaşıyor. bazen balıklardan denize giremiyoruz. bu levrekler en fazla 20 cm oluyor. 1 sene kimse yakalamasa (kıyıdan misina ağ atan şerefsizler dahil) hepsi kilo üstü olur. durum o kadar vahim ki, amatörü de profesyoneli de acımıyor bu balığa. poşetlerde 12-13 cm levrekler görüyorum. çok yazık.

siz hemşerilerimden ricam, küçük levrekleri geri bırakmanız. 5-10 kiloluklar için uğraşın. inanın sonuç verecek bu iş.

maalesef troller var işin içinde. bunu başka bir platform da tartışma icap eder. burası amatör balıkçılık forumu.

saygılarımla,

ahmet can

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Aynen katiliyorum.Gözlemlerime göre buyuk bir levrek akini var mersin iskenderun arasi ama bu sevindirici birsey degil bence baliklari bu bölgede toplanmaya iten sebebler bilinmeden avlanilirsa sonuc iyi olmaz.
    Mustafa bey tebrikler yanliz söylemeden gecemiyecegim birsey var masallah raporlariniz genelde 10 kadar levrek var bu kadar baligi ihtiyac icin mi,zevk icin mi yoksa hazir akin var tuttugumu tutayim demek icin mi avliyorsunuz?eger ihtiyac icinse kahvaltida balik yeseniz bile bu av bir hafta yeter size:eek: söylediklerime lutfen kirilmayin veya kizmayin sadece meraktan soruyorum.
    saygilarimla

5. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Mustafa kardeşim darılma ama "hava bozuktu ama birkaç tane alabildik" dediğin 11 adet levrek. Diğerlerini kafası olmadığı için seçemedim. Demek hava bozuk olmasa katliam olacakmış. Bu levrek dostum. İstavrit değilki. "Hava iyiydi balıkta iyi çıktı, 2-3 kilo tuttum" diyebilsin insan. Ve kanımca av raporunda balığı ayıklamadan, tuttuktan sonra en kısa zamanda fotoğraflayalım pırıl pırıl görelim balıkları, bakarken gözümüz gönlümüz açılsın. Şahsen ben uzun zamandır gidemiyorum balığa, ama buradaki raporları okuyup, güzel fotoğraflara bakıp avunuyorum.

6. ALABORA21

ALABORA21 Doğu Murat Gözsüz

Favori Kamış:
    wmc ,d.a.m ,shimano,mustad,raphala
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    Abiler,
    Anlamadığım şu benim , Siteden 3-5 tane ispendek için çok yanlış tutuLmaması
    lazım diyorsunuz fakat Körfezde bile troll sürüyen yada koylarda dinamit atıp yumurtasına kadar balığı yok eden faailetler içeren yorumlar konular yada görüşler bildirilmiyor. Rahmetli dedem her zaman Sölerdi '' Olta Balığı bitiremez ''
    diye. Çokta Haklı ... 5er 10ar kiloluk levrekleri Kovalamaktan bahseden abilerimin kaç tanesi bırakın 5 kiloyu 3 kiloyu aşabilmişler ki 10 kilo :D
    Ben Bu yorumların hiçbirisine Katılmıyorum. Avı yapan arkadaşı da tebrik ediyorum. Tebliğlere göre buarada paylaşım yapılıyorsa bence topiclerin yarsını
    off etsinler..

saygılar.

7. senol-444

senol-444 SENOL

Burada olta ile avlanan arkadaşlara haksızlık etmeyelim bir oltacı hayatı boyunca kaç kez 7-8 levreği aynı anda gördü ve yakaladı tabiki limitler dahilinde.Oltayla balığın neslini tüketemezsiniz.Bu konu kara avcılığındada vardır bir avcı Kaç tane kuş vurabilirki.esas konu toplu katliamlara sebeb olan zehirli tohumlar,gübreler kitlesel kuş ölümlerine sebeb olur balıkcıktada malesef Dinamitciler,Trolciler,Gece zıpkın avı yapanlar vs bir sürü şeyler eklenebilir bırakın şu oltacılara yüklenmeyi.

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Selam,

Mustafa bey, avlarınızı sürekli olarak takip ediyorum. Bir kaç gündür İskenderun körfezine yatak etmiş yeni yumurtadan çıkmış ispendekleri sayısız ve limitsizce avlama hırsı ile bizimle paylaşıyorsunuz. Belki bunu sizden daha fazla yapanlar bile vardır ki kesin var..
    Limit tanımayan amatör ruha sahip olmayan binlerce kişi.. Eğri oturalım doğru konuşalım, balıkçılık nedir?

Balık tutup gece gündüz balık yiyen mi? Bence hayır, yemek tabikide işin zevki tadı tuzu. Balıkçı oltasını takımı bilen, denizde yaşayan canlılara ve doğaya saygı gösterendir.
    Tuttum illa yemek istiyorum diyen varsa tabikide yer. Ama 4 kişilik bir aile için her gün denize çıkan ve balık yakalayan bence bu saydığım kriterlere sahip olmayandır.

Levrek boy ve kg olarak ciddi oranlara çıkan bir balıktır, şimdi yumurtadan çıkmış ve büyümeye aday balıklar orada yatak yapmış. Bırakmayacakmısınız büyüsünler oltazını elinizden çeke çeke sizinle oynasın ?
    Bu balıklar onu yapamaz bunlar henüz küçük bir çocuk gibi. Eline ver şekeri sussun, kandırmak kolay yani ;)
    Büyüsünler o zaman kandırın sahteler ile oyunlar ile..

Lütfen Tebliğ de ne diyorsa buna uyun, uymuyorsanız kendi kafanıza göre uygularım diyorsanız o zaman bunu sadece kendiniz bilin. Bizim bilmek ve görmek istediklerimiz bunlar değil çünki.

Değil mi hava ya iyi olsaydı :confused: O zaman demek tüm liman yada tüm balıkçılar ağ, torba, pinter ne varsa atıp alcaklarmıydı acaba balığı :mad:
    Küçük büyük demeden doldurulcak mıydı livarları..? Bana göre balık yenmek için tutulmaz, tutulanıda yenir ama tutma egosu yada tutma hevesi ile eğer yapılıyorsa bu iş, o iş amatörlükten çoktan çıkmış almış başını gitmiştir.

Bizler balıkları görmek ve yavruları alı koymak için tutmuyoruz, yada tutmuş isek kurtaramıyorsak almıyor değiliz. Ama hayatında Levrek görmek içinde bu şekilde avlanmayada gerek yok. Bırakım biraz daha büyüsün sizden sonrakiler görsün. Sizin görme egonuz tatmin olmasa ne olur? Avcılığınızdan şüphe mi duyarsınız. Ben kimi zaman ne yollar teptim. Evimden 1000 lerce km uzaklara gittim. Elim boş döndüm yada dolu farketmez, çok kez boşta döndüm.

Uykusuz soğuk sularda dolaştım, ama hepsi bana çok güzel duygular kattı. Elim boş olsada kalbim ve beynim bilgi ile güzellikler ile doldu. Livarları değil kendimizi dolduralım, eğitim ile öğretim ile bilgi ile..

Trol,zıpkıncı yapıyor sana örnek oluyor ise o senin suçun. Kötü olanı neden kendine örnek alıyorsun ki? Herkes biliyor bunu ama bu konuda burada yapılana karşı bir savaş açacak değiliz. En azından bu konuda hiç değiliz.

Önce insan kendinden başlamalı doğruyu kabul ederek, kurallara uyarak. Sen uyacaksın ki kurallara sonra uymayanları eleştirip karşısına geçeceksin.

Nasıl kaçak av ile yasak zamanda av ile balık biterse, emin olunki senin düşüncene sahip binlerce insan olsa o zaman ağcıya,zıpkıncıya alacak balık kalmaz.

Son düzenleme: 29 Mayıs 2009
  9. senol-444

senol-444 SENOL

Amatörce oltayla yakalamakla tabiki boy limitine uyarak yapılan avcılığın balık yoğunluğuna bir zararı olacağını düşünmüyorum.eski syah beyaz resimlere bakınız bundan 50 sene öncesine ait ne balıklar yakalanmış oltayla bitse o zamanlar biterdi.teknolojidir bu işin sorumlusu balığın hiç bir şansı yok amatör iki tane fazla tutmuş neyi değiştirir.

10. unique

unique Cüneyt Eşsiz

50 sene önce kim nerede ne kadar tutmuş onu bilemiyor ve göremiyorum ama haklı olabilirsiniz evet teknoloji çok gelişti balık bulucular,sonarlar,radarlar...

Peki teknoloji bu kadar gelişirken üretilen cihazlardaki işlevsellikler geri mi kaldı ??

Hayırr tabikide.. Denizin altındaki balığın anasını babasını cinsiyetini gösteriyor..

Ticari bunu görmuyormu sanıyorsunuz balığı çevirirken, bal gibide görüyor ama işine gelmiyor. Burada tutanı eleştirmiyorum, o tuttu ise bunu hale alana yada gözlemleyene söylüyorum ama duyan kim.. Ticari balıkçılık tatışmasıda olsun istemiyorum.

11. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

YAzık!

Ben bu sayfaya az önce başka şeyler yazmıştım fakat,susmamızdan bir şey anlamayan konuşmamızdan hiç bir şey anlamaz diyerek yazdıklarımı sildim.

Sizin tuttuklarınız levrekse aşağıdakiler nedir söylermisiniz?Bakın.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3339

12. senol-444

senol-444 SENOL

Bizler buz dağının görünen kısmıyla uğraşıyoruz.kimse asıl sorunu görmek vede cözmek istemiyo_Onun için oltayla amatörçe avlanan limitler dahilinde balık tutan ama arada limit miktarını 3-5 balıkla aşan arkadaşlarada boşa yüklenmeyelim.

13. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bizim kurallarımız içerisinde 1 de olsa yarımda olsa limit aşma yok. Bu bizim etiğimiz, bu konuda 3-5 hiç farketmez ama durumuşumuz herkese aynı.

Eğer siz bizimle aynı fikirde değilseniz, lütfen daha duyarlı olmaya çalışınız.

14. carp

carp Mehmet

Şenol beye katılmamak mümkün değil. Arkadaş yaptığı avı dürüstçe paylaşıyor burada. Art niyetli olsa aradaki küçükleri saklayıp büyüklerini de fotoğraflamayı bilirdi. Burada dürüstce paylaşımda bulunan, forum ortamına daha yeni yeni alışan kişileri kazanmamız gerekirken maksadını aşan abartılı eleştirilerle insanları soğutup uzaklaştırıyoruz zaman zaman. Sonuçta onlar aynı avları yapmaya devam ediyor ve kimse birşeyi değiştirmiş olmuyor. Değişim zamanla olur! Lütfen özellikle yeni üyelere karşı biraz daha sabırlı olalım...

15. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Kimse kusura bakmasın ama herşey o bir iki balıkta bitiyor.
    Ne olurki 1,2 balık almışsa mantığı doğru bir mantık değil. tamam belki farkında değildi; aldı, o balıkları yapacak birşey yok.
    Ancak en azından, bundan sonraki avlarında dikkat gösterirse; daha iyi olur diye düşünüyorum.
    buradan daha tecrübeli kişilerin, uyarmasından daha tabii birşey olamaz.
    Sonuçta uyup uymamak kişinin kendi kararına kalmış.

16. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Kimse anlamak istemiyormu abicim? 3-5 balıkla limit aşana değil yazdıklarım. Kimsenin hevesini kırmak veya ukalalık yapmak değil niyetim.

Kendi yazımdada belirttiğim gibi arkadaş içtenlikle belirtmiş "hava bozuktu birkaç tane alabildik" Yahu 11 tane levrek (levrekçik) nasıl birkaç olabiliyor? 11 levreğe birkaç diyen arkadaş bugün iyi balık aldık dediğinde 35-40 tane ispendeği alıyordur sanırım.

Benimde limit aştığım zamanlar oldu. Ama hiçbir zaman gözünüde çıkartmadım.

Şimdiye kadar sirkülerede bir defa bile bakmadım gerekte yok. Sirküler insanın kalbinde olsun.

17. keyfmustafa

keyfmustafa Mustafa KEYF

Favori Kamış:
    Lİneafe
    Favori Makine:
    Ryobi
    En İyi Avı:
    kofana 4,650
    öncelikle hepinize hem eleştirileriniz hem de ilginiz için teşekkür ederim

elmexicano bu senin levrek avin
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11499

hauki bu senin melanur av raporun
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21512

yukarıdaki av raporularınıza tekrar göz atarsanız benim bişey söylememe gerek kalmaz aslında ama ben yine de iki günlük avımı sizlerle paylaşayım.
    ilk avımızda 3 kişi 8 tane levrek yakalamışız en küçüğü 100 gr civarı bi tanesi 500 gr civarı bu mu gözünüze batıyo anlamadım ?
    ikinci gün yine 3 kişiyiz adam başı 4 balık onlarda küçük balık çıktı geri atsamıydık yani olur bundan sonra sizler de yayınlamayın abicim yukarıdaki gibi avlarınızı bende tutmam. boğazda lüfer lüfer yazanlara laf yok 50-60 gram yavru balıkları lüfer diye zoom yaparak yayınlayanlara söyleyin onu, boğazdan geçse balıklar bizim buralara gelene kadar en az 3-4 kilo oluyo. ama yok sizler bilinçli balıkçısınız.
    hanginizin amatör balıkçı kartı var? hanginiz tutuğu balığı geri salacak kadar vatansever ? bana laf olsun diye eleştiri yapıp kendinizi kandırmayın.
    ve de bu evreklere gelince ;
    bu levrekler arsuz civarında bulunan iki tane çifliğin arasında tutuldu kışın çifliklerin lodos sonrası patlaması sonucu firar eden levrekler.
    aynı balıkları çiftlik sahipleri satarken siz pazardan balıkhaneden alırken lokantaya gidip yerken sorun yokta biz kişi başı dört tane mi yakalayında sorun oluyo ????

18. keyfmustafa

keyfmustafa Mustafa KEYF

Favori Kamış:
    Lİneafe
    Favori Makine:
    Ryobi
    En İyi Avı:
    kofana 4,650
    yani senin yaptığın normal de benim değil :DD

19. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Mustafa Bey yaptığınız avı gönülden tebrik ediyorum. Kanaatimce sirküler sınırları içerisinde gayet güzel bir av geçirmişsiniz.

Üstelik levrek balığı populasyonda diğer canlı türlerinin üzerinde baskıcı tehlikeli türler arasındadır. Kendi yavrularını bile acımadan tüketebilen bir sınır tanımaz balıktır. Sürüleri küçük olduğundan ağlarala da tüketilmesi mümkün değildir. Son yıllarda çiflik kazaları nedeniyle binlerce levrek doğaya karışmakta populasyon tek taraflı olarak gelişmektedir.

Bu nedenlerle levrek avı -SİRKÜLERDEKİ SINIRLAR AŞILMAMAK KAYDIYLA- bolca avlanabilecek ve tüketilebilecek bir balıktır. İstersse havyarlı olsun farketmez. Bu farketseydi bu konunun uzmanları sirkülerde bununla ilgili bir düzenlemeyi zaten yaparlardı.

Bu nedenle avınızı tekrar tebrik ediyor ve yeni paylaşımlarızı bekliyorum.

20. keyfmustafa

keyfmustafa Mustafa KEYF

Favori Kamış:
    Lİneafe
    Favori Makine:
    Ryobi
    En İyi Avı:
    kofana 4,650
    teşekkür ederim

gösterdiğiniz ilgiye teşşekkür ederim
    levrek avında sirküler gereği en az 18 cm en fazla 5 kg av serbesttir.
    benim tutuklarım (nokia 1200 ın boyu 10.2 cm olduğunu göz önünde bulundurursak) sirküler harici değiller(bir veya ikisi belki, burun kuyruk ölçümü yapmadım).
    eleştirilerini bu kadar abartan arkadaşlardan bir isteğim olacak
    varsa amatör veya profesyonel avcı kartları resim ve tarihli yayınlasınlar bakalım kim daha duyarlı ?
    yoksa amatör avcı kartları iki yıl geçerli olup her ilçede bulunan ilçe tarım müdürlüklerinden fotograf ve nüfus kağıdı fotokopisi ile gidilerek 10 TL karşılığı alınabilir. Olmadığı durumlarda sahil güvenlik ve jandarma tarafından yakalandıklarında 350 TL cezası vardır.
    Profesyonel kart ise deniz ticaret odalarından gerekli evraklar aynı ama ilave olabilir. 5 yıl geçerlilik süresi vardır 50 TL karşılığı alınabilir.profesyonel (ticari) tekne vs.de kullanım zorunluluğu vardır. hapis cezasına kadar cezaları vardır.