herkese merhaba, 28 Nisan pazar günü ünal(laplace2006) ve kuzenim selçuk şileye kalkan avlamak için gittik. ünal bir adet limit dışı kalkan yakaladı. 5 dakikalık uğraş sonucu balığa zarar vermeden suya iade ettik. benim dikkati çekmek istediğim başka bir husus var, sabah erken saatlerde açıklarda çizgi halindeki bu sarılıklar ilerleyen saatlerde suyun kirlenmesine sebep oldu. ne olduğunu bilmediğim bu nesnenin ceviz ağaçlarının salmış olduğu sarı tozlara benzettiğimi söyleyebilirim. ama şileyi komple kapladığını duydum ve bunun tozdan olamayacağına kanaat getirdim. buyrun resimler,
Denemeler hep sonuçsuz kalıyordu, limit altı da olsa balık alabilmeniz güzel Bir dahakine 4-5 kiloluklar denk gelir umarım.
merhaba, sanırım sizin gördüğünüz olay "Red Tide" (kırmızı gelgit) olabilir. Konu hakkında geçenlerde şöyle bir haber çıkmıştı: http://www.cnnturk.com/2013/guncel/04/24/marmara.denizinin.rengi.registi/705473.0/index.html
Selam, yaklaşık 25 gün önce benzer durum Küçükkuyu Altınoluk civarlarında da vardı araştırmam neticesinde bu durumun zeytin ağaçlarından kaynaklandığını söylemişlerdi...
bir yılaradan sonra ilk denememiz oldu. yaz sezonunun ilk denemesiydi ünalın şansına yakaladık bir tane. iyi dileklerin işin teşekkürler. ferhan bey merhaba, bu kesinlikle kırmızı değil. tamemen sarı toz halinde birşeydi. eğer bu olayın sarısıda varsa olabilir. paylaşım için teşekkürler. olabilir benimde aklıma ceviz ağacının bırakmış olduğu polenler geldi. ali abi olabilir ona yorum yapamıyorum ama yaklaşık 4-5km uzunluğundaydı. atıklarını bırakan gemi saatte 25 km hızlı gitse 10 dakikada boşaltmış olmalı.
Aleykümselam Recep abi, umarım bir sonraki avda limitler üstü yakalarım. Sezonu yeni açtık kısmet.Darısıda başınıza inşallah, gerçi daha sizi beklemeli av peşinde göremedik
Takım hakkında bilgi alabilir miyiz? Bende bu taraflarda dibi sazlık olan bölgelerde yemi dipten biraz yukarıda tutmak istiyorum. Sizin takımı ona benzettim.
Eğer etraflarda Çam ağacı varsa sarılık onların polenlerinden olabilir. Benim araba da gri olmasına rağmen bu polenler yüzünden sap sarı gözüküyor. Şimdi tam zamanı olduğu için aklıma başka bir şey gelmedi.
ünal gerekeni yazacaktır ama, evet köstekte stoper ver, bu stoper bir çok amacı var, hem bedene karışmasını önlüyor, hem balığın dikkatini çekiyor, hemde kaldırma kuvveti olduğu için yemin daha kolay hareketlilik kazanmasını sağlıyor. benimde aklıma polen olabileceği gelmişti. umarım öyledir. paylaşım için teşekkürler.
evt bizim denizimizde böyleydi bir kaç gün önce ve gelgit var 1 metre su cekilmiş , o kirlilik toz seklinde neden oluyor anlamadım .
merhaba recep abi, iyi dileklerin için teşekkür ederim. bizim daha çok fırın ekmek yememiz lazım. daha çok gezip meralar öğrenmemiz lazım. gittiğimiz yerlerde genelde bu boyda çıkıyor.
Tebrikler Hakan, limit asltıdas olsa hedef balığın yakalanıp, salınması güzel. Limit üstü olarak denk gelmesini dilerim.
volkan abi merhaba, iyi dileklerin için teşekkür ederim. güzel olan şey, ünalla avlandığımızdan buyuna ilk balığımızı yakaladık. umarım bundan sonra çorap söküğü gibi gelir.