Merhaba arkadaşlar. Dün babamı ikna ettim ve balık-av malzemesi satan bir dükkana girdim. Daha önce yemli oltalarımı hem kendim yapardım ama inat ettim çapari de yapabilirim diye . Malzemeleri satın aldım. Eve doğru yola koyuldum. Bir yandan da diyorum görkem sen bunları aldın ama yapamazsan napacaksın rezil olmak var . Yaklaşık 1saat 10 dakikalık bir uğraştan sonra takım hazırdı . Köstekleri bedene bağladıktan sonra resmini çekemedim çünkü saat 17.00 civarıydı ve evden çıkmamız gerekiyordu. Aldık malzemelerimizi çıktık evden. 17.20 gibi varmıştık avlanacağımız yere. Birazcık izledik herkezde surf kamışlar atıyorlar ileri benim yaptığım çaparinin şansı yok. Atsak bile ilk atışta kopup gidecek . Neyse 3 tane çapari aldık bizim kamış surf değil 2.70'lik olduğu için ne kadar savursak yetişmiyor adamlar 8'li 9'lu topluyorlar ileriden. Akşam 7.30 yada 8 tam emin değilim takip ettim yine bir kişi yakından balığı topluyordu. Dedim baba ince takımı açalım balık yakında tamam dedi. Artık hazırladığım takıma gün doğmuştu o saate kadar 11 12 tane istavrit almıştık. Takımı açtık 2şer 3er topladık. Saat 11.30 gibi de eve geldik yeterli balığı almıştık. Kullanılan malzemeler 0.15 misina (beden) 0.10 misina (köstek) 10 numara iğne (beyaz) Floş Çapari ilk yaptığım çaparidir 7-8 yaşlarında üst komşumuz öğretmişti oradan öğrendiklerimle yaptım. Fakat eve giderken baktığımda aşırı dolanmıştı köstekler bedene . Çapariyi bir seferlik değil de 2-3 seferlik kullanabileceğimiz bağlama teknikleri varmı yada bildiğiniz tüyolar paylaşırsanız sevinirim. Bunlarda kösteklerin ve balıkların resimleri . Herkeze hayırlı bayramlar, rastgele...
tebrikler kardeş. sanırım senin köstekler çaparoz olmuş. okuduğum kadarı ile ince takım yapmışsın. bu yüzden köstekler çabuk bozulur bedeni ve köstekleri biraz daha kalın kullan ve beyaz iğne değil siyah iğne kullan. madem kendin takım yapabiliyorsun iğneleri fransız iğnesi al ve 7 numara iğne kullan. bu arada kullandığın kurşun sabit kurşun değil. içten dönerli kurşun kullanırsan takımlarının kullanma süresi uzar.beyaz kaz tüyüne bir tane yeşil sim koysan yeter. aşırı sim balığı ürkütüyor.
Teşekkürler, kumkapıda avlandık. Dediklerinizi dikkate alacağım, fakat bulunduğumuz yerde kalın takım malesef iş yapmıyor dolayısıyla beden ve köstekleri ince kullanmamız gerekiyor. Kalın takım da yapabilirim fakat kamış 2.70m'lik olduğu için ileri atamıyoruz pek ileriden o şekilde alanlar oluyor surf kamış ile elimizdeki malzemelerle birşeyler yapmaya çalışacağız teşekkürler tekrardan .