AVLANMA TARİHİ: 28-29.08.2013 AVLAK: İZMİR KIYILARI HAVA DURUMU: YATIK, RÜZGAR YOK KATILIMCILAR: YAVUZ DURUKAN, APDULLAH HOCAM ve isminin forumlarda geçmesi istemeyen 3. katılımcı. KULLANILAN TECHİZAT: SAVAGEAR Parabellum 289cm 10-34 atarlı Spin Kamış, Shimano Exage 2500 makina, Spider-EZbraid ip, çeşitli boylarda ve atarlarda kandırıcılar... AVIN HİKAYESİ: Apdullah Hocam ile birkaç aydır beraber avlar yapıyorduk. Yaz tatili biraz birbirimizden ayrı kalmamıza sebep oldu. Ne mutlu ki bi araya geldik. Hocam yaz boyunca boş durmamış, Spine kendini adamış, araştırmış, kurgulamış, balık yapabileceğini düşündüğü meralarda denemeler yapmış ve hatrı sayılır balıklar yakalamış. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Bu raporu sizlerle paylaşmama sebep odur. Yeni keşfettiği mera oldukça verimli bir yer çıktı.:thumb: 28 ağustos günü öğleden sonra telefonlaşıp akşamına balığa çıkmaya karar verildi. Erken çıkıp Akşam Suyunu yakalamayı hedefliyorduk. Ama 3. arkadaşımız erken gelemedi. Neticede saat 22.00 civarı ancak av yapacağımız yere ulaşabildik. Hazırlıklar yapıldı, herkez yerini aldı. Hocamın rehberliğinde atışlar başladık. Saat 01.30 civarı Hocam 70 cm ilk Baracudayı yakaladı. Hemen yardımına koşup kepçeledik. Ardından 10 dakika geçmedem benim sahteye saldıran Baracuda alamadan kopardı. Sahtenin kafasına yakın bir yere atladı, mücadele etmeye fırsat bırakmadan o korkunç güzellikteki dişleriyle ipi kestiğini hemen anladım. Nasip, yapacak bişey yok...banghead Sıra 3. arkadaşımızda... 15 dakika sonra 2. balığı aldı, Balık baya güzel, 2kg kadar gelir. Gece boyunca çalışmalara devam ettik ama hareket olmadı. Atış yaptığımız alan dar olduğu için 2.90 lık kamışım arkadaki eşyalara takıldı ve malesef ki 3. en uç parçası denize fırladı. Sahteyi bulduk ama kamışın parçasını kaybettim. banghead Yedek kamışın 2. parçası şansa bakın ki kaybolan parçanın yerine oturdu. Modifiye edilmiş kamışla çalışmaya devam ettim. Arkadaşlarım zaten benim de balık yakalamam için sürekli motive ediyorlardı. Havanın aydınlanmaya başlamasına yakın 3. balığı yakalamayı başardım. reeling Apdullah Hocam o sırada uzakta şansını deniyordu. 3. arkadaşım yardım etmese balık kaçardı büyük ihtimalle. Sahte balığın sol tarafından yakalamış. Oldukça uzun bir Baracuda olunca kepçelemek de zor oldu. Sonrasında bir vuruş daha aldım ama yakalanmadı. Arkadaşlarım da başka balık yakalayamadılar ve saat 07.00 civarı avı bitirdik. Eve gelince balığı ölçüp tartma imkanım oldu. 87cm, 2.5 kg geldi. Doğum günümde güzel bir hediye. mrsparkle Saygılar, sevgiler...
Maaşallah abi . Şu turna balığına hastayım . Bizim orada birtürlü sırtıda falan denkgetiremiyorum . Kuşadası darboğazdan aldığımız turnalardan sonra aklım hep onlarda kaldı ... Bu arada nice mutlu yaşlara .
İbrahim, teşekkür ederim. Ben de senin avlarını büyük bir zevkle takip ediyorum. Daha güzelleri sana denk gelsin kardeşim. Bracuda yakalaması Levrekten daha zevkli. Çok mücadeleci, yakalandıktan sonra oltanın ucunda sürekli derinlere kaçabilmek için çabalıyor. Levrek yakalayamadığım şu günlerde harika bir alternatif. Benim için asıl sorun yol masrafları. Balık yapan, yapma ihtimali olan yerleri biliyorum ama her aklına gelince yola çıkılmıyor. Spin sürekli denemeler yapman gereken süprizlere çok açık bir avlanma şekli. Bu yüzden de çok seviyorum. Yol masrafları belimi kırmasa tabi.idk Sevgiler, rast gelsin...
Arkadaşlar mesaj yazdığınız için teşekkür ederim. Elimden geldiğince balığa çıkmaya, raporunu yayınlamaya değecek balıklar yakalayabilirsem sizlerle paylaşmaya devam edicem. En içten sevgiler...
Erkan Bey selamlar, sizlerle beraber nice mutlu yıllara inşallah... Güzel av yapma umuduyla sürekli yollara vuruyoruz kendimizi, umut ettiğimizi bulursak çocuk gibi oluyoruz. Allahım bizi bu zevkten mahrum etmesin. Sevgiler...
Gürsel Bey teşekkür ederim. Uzun zamandır balık yakalayamıyordum. İlaç gibi geldi. Hiç çıkmayacak değilim, ara ara denicem elbette. Nasibimizde varsa sizlerle paylaşırım her zaman olduğu gibi. Sağlıcakla kal...
zarganalar ipek ile yakalanıyor bu baracudalarda acaba yakalanıyormu, ağız yapısı biraz farklı ama dişler adamın elini parçalar nitelikte duruyor , avlarınız daim olsun
Selam Hakan. İpek kullanarak yakalayanı duymadım ama denemeden bilemezsin. Pek verimli olmaz diye düşünüyorum. Çok ufak boylarda jigg ile büyük boylarda Zargana yakalayan arkadaşlarım var. Aynı Jigglere Baracuda ilgi göstermeyecek diye bir kaide yok. Hatta Antalya da tanıştığım bir avcı Jigg ile de Bracuda yakalıyor. Sevgiler...