Bu avın en güzel anısı benim için ilk el yapımı sahtemin işe yaradığını görmek oldu. Yaptığım sahteyi imal ederken biraz umutsuzca işçilik gösterdim ve yapım aşamasında sıralı resim çekmedim. Bu yüzden bir konu açıp paylaşmamıştım. Yapımı bittiğinde gözüme biraz da olsa şirin geldi ve boğaza inerken yanıma aldım. İlk önce amacım onu atmak değil vakit kaybetmeden diğer iş gören sahtelerimle çalışmaktı ancak yine de suda yüzüşünü görmek için kıyıda biraz yüzdürdüm. Bu kadar güzel yüzeceğini hiç düşünmemiştim açıkçası Diğer iş gören sahtemle değiştirip at çek yapmaya başladım ve yaklaşık 10 atıştan sonra bir adet yakışıklıyı aldım. Daha sonra bir tane daha ve bir tane daha derken aklımda kalanı yapmak istedim. Tamamen el yapımı (balsa ağacından) olan sahtemin taktım ve son balığa takriben 15 atıştan sonra oltamda hissettiğim ağırlık gözlerimi birden açtı reeling Kaçmasına bile razıydım aslında, sadece birkaç metrede parıltısını göreyim bana yetecekti ve derken yakışıklıyı azında benim sahtem ile kaldırımda buldum mrsparkle Elbette profesyonel bir işçilik falan olduğunu hala düşünmüyorum ancak isterse 50 atışta bir tane bile alsın işe yaradığını görmek yüzümde bir tebessüm yaratmıyor değil
Ne demiştim.. böyle takımlar yapan biri sahte yaparsa kimbilir nasıl olur demiştim bak işte sonuç ortada ne zaman yaptın da ne zaman denedin be kardeşim valla tebrik ederim, hem sahte çok güzel olmuş, hem de çok iyi sonuç almış :thumb:
Ya Ahmetim inan öylesine bir deneme yapayım dedim. Şimdi daha özenli bir şekilde yapmayı deneyeceğim bakalım. Sana da hediye ederim elbette
Emre tebrikler,kendi malemeni kullanarak balık tutmanın tadı gerçekten daha başkadır. Dün bende boğazda rapala salladım 3 tane balık aldım çok balık malesef yok alınan balıklar yerli balıklar ve 3 balıktan bir tanesi 22 cm diğerleri çinekop, sarıkanat değil malesef çinekop . Gelecek nesiller çinekopa sarıkanat diyecekler böyle giderse. Bu konuda daha bilinçli olmak yada davranmak lazım şuan boğazda balıklar çinekop boyunda genellikle. Sahilde balıkçılarda öyle Sarıkanat =Lüfer , Lüfer = Kofana Yaprak = Çinekop olmuş neredeyse...
Berkan abi inan senin yaptığın sahteden sonra bir heves gelmişti. O aldığım balığın yarısı senin aslında
Emre bu sefer 2 kere tebrik ederim seni hem sahte balık için hem gerçek balıklar için Afiyet olsun, güzel avların daim olsun :thumb:
Sevgili emre seri üretime ne zaman başlıyosun Eline sağlık ve tebrikler iki kere :thumb: :thumb: Sevgi ve saygı dileklerimle
Tebrik ederim Emre, o sahte ile aldığın balık eminim piyasadan aldığın bir sahteyle yakaladığın bir kova balıktan çok daha değerlidir. Rastgelsin.
İnsanın kendi emeğiyle yaptığı bir kandırıcı ile balık almanın tadını sanıyorum apayrı bir keyftir yaşamak gerek, tebrik ederim Emre bereketli olsun..