Geçen haftaki avın (http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=36771) tadı damağımızda kaldığından bu hafta tekrar bir şansımızı deneyelim dedik. Bu sefer ısrarlara dayanamadık ve ekibi biraz genişletelim dedik, Ercan'ı (balık kurdu) da ekibe dahil ettik 19:30'da meramızda buluştuk ve 20:00 civarı oltalarımızı suyla buluşturduk. 21:00 gibi Özgür'ün de (fish founder) bize katılmasıyla hem muhabbet hem de av coşmaya başladı. Bu arada teknik ve meteorolojik detayları vererek devam edeyim: Hedef balık: Mırmır Hava sıcaklığı: 15 derece Celsius, deniz ise genelde dalgalı Kamış: Shakespeare Telebeach Xcede 3.60 m 67~167 gr Makine: Ryobi Ecusima 6000Vi Misina: Trabucco T-Force Super ISO 0,30 Takım: Geleneksel iki köstekli dip takımı; Pelican SPY florokarbon 0,30 beden / Pelican SPY florokarbon 0,27 beden / Owner mutu light circle no 4 Kurşun: 75 gr Yem: Boru kurdu Kaan, Ercan, Oğuz ve benim oltalarıma gelen birkaç gelincik ve ufak iskorpitten sonra oltam çok sağlam bir vuruş aldı. Balığı kıyıya almamla birlikte ekiple aynı anda bir "Oooooooo !" nidasını basmam bir oldu; gelen 23 cm civarında bir minekop yavrusuydu ! Boğaz'da bu da mı çıkar diye soranlara bu balığın cevabı net: "Evet çıkar.". Kovada kendine geldikten sonra geldiği dalgalara binerek sağ salim yuvasına döndüğünü umuyorum. Elimde tir tir titremesini hala hissedebiliyorum... Gelinciklere devam ederken Oğuz "Sağlam birşey geliyor" diye seslendi, balığı çekmesiyle hepimiz tekrar şaşırdık, çünkü yakaladığı balık birbuçuk karışlık bir kefaldi ve 4 numara koskoca iğneyi nasıl yuttuğu muamma ! Arkadan Kaan'ın oltasına gelen irice kaya balığı da itinayla iğneden çıkarılarak salındı. Tam Özgür'le sohbete dalmış, bir anlığına olatmdan gözümü çekmişken Kaan'ın dürtüklemesiyle irkildim, oltama baktım, boynunu denize doğru saygıyla büküyor. Hemen koştum, boşluğu aldım, çekmeye başladım. Önce mücadele eden ve ağır ağır gelen balığı önce mırmır sansam da kıyıya aldığımda ekip yine bastı çığlığı, gelen 30 cm civarı bir çivisiz kalkandı. İlk yardımı yapıldıktan sonra kalkan denize geri salındı. Fotoğraflarda endişeli ve şapşal gibi çıkmışım. Nedeni kalkanı biran önce fotoğraflayıp geri salma telaşı... Bu gizemli kalkanın neden bize geldiğini düşündüm ve çözdüm. Geri salınan balıklardan bizim kendilerini taze yemle doyurup bir de kısa süreli yerüstü ağırlamamızın methini duymuş olacak ! Arkasından gelen kayış balıkları ise (Temsili resim: http://img223.imageshack.us/img223/3756/kaybalophidionbarbatum1jc0.jpg) bizi tekrar tekrar şaşırttı. Ama gecenin en komik olayını yazmadan edemeyeceğim. İki kez üst üste yanlış yere atış yaptım. Yemlerim düşünce sinirlendim. Üçüncü atışımı düzgün yapmaya uğraştım fakat bu sefer iyice batırmışım. Tam Kaan atışını yapacakken "senin misinan nerede bir bakayım der" ve kahkahayı basarak "senin misinan denizde değil !" der. Meğerse ben o kadar ince atış yapayım derken yandaki alçak binanın üstüne doğru yaklaşık 45 metre misina boşaltmışım ! Üstelik misina tam 3 bina geçiyor ! Ne yaptım dersiniz ? Azim ettim, misinayı ucundaki takım ve kurşun dahil kopmadan geri aldım... Bu olay gerçekten misinamın canlı reklam filmi niteliğinde gibiydi, çünkü avın ilk 1 saatinde başıma geldi ve hiçbir etkilenme olmadan ava devam edebildim. Ve gecenin skoru: 12 tane gelincik (4'ü geri salındı) 1 tane iskorpit (geri salındı) 1 tane kaya balığı (geri salındı) 1 tane minekop (yavruydu dolayısıyla geri salındı) 1 tane çivisiz kalkan (limit altı -40 cm altı- olduğu için geri salındı) 2 kayış balığı (geri salındı) 1 kefal (geri salındı) Kıssadan çıkacak hisse şu ki sularımızı daha da temiz tutabilir, daha fazla korumacı avcılığı yerleştirebilirsek balık çeşidi ve sayısı da artacak... Rastgele ! Hepinize sevgiler, T. Koray Peksayar
Oooo Ercan'dan duyupta sabırsızlıkla beklediğim rapor geldi nihayet. Tüm Ekibe tebrikler... Not: Koray, Raporlarına ve anlatımlarına hastayım. Okuyucunu direk olayın içerisine çekiyorsun yahu... Sanki Bende oradaydım. Sana ayrıca tebrikler. Selamlar. .
Teşekkür ve tebrik ederim. Duyarlı ve eğlenceli avınızın raporunu büyük keyifle okudum. Her şeyin gönlünüzce olması dileği ile ve rast gele!
Bu keyifli rapor ve duyarlılığınızdan ötürü tebrik ediyorum. Yalnız abi misinayı oraya o kadar açmayı nasıl başardın anlamış değilim
güzel keyifli bir akşam geçirmişsiniz oltayı çatıların üzerine fırlatmanız da gece nin espirili konusu olmuş yeni av planınız için şimdi den rasgele diyorum
tebrikler gerçekten boğazda harika çeşit varmış ah bide temiz olsa aşırı bilinçsiz avcılık olmasa ne balık ypar o boğaz ama marmadaki balık popilasyonuda artar ve değşir diğer denizlerimizde avın en güzelini yapmışsınız yakala bırak ellerinize sağlık
Eğlenceli bir avdı, Ercan ve Özgür'le zenginleşen ekibimiz gerçekten son derece eğlenceli ve kahkaha dolu bir akşama imza attı. Özellikle Koray'ın oltayı çatıya atmasıyla dönen espriler müthişti; "ya Koray, havası değil, bu gece fare yapmayacak gibi, en iyisi denize at tekrardan oltayı" "levrek avı için yemlik fare peşinde misin?" gibi espriler Koray'ın da şaka kaldırır yapısıyla hepimizi kahkahaya boğdu. Tutulan balıkların pek çoğu geri salındı, zaten yemek için değil tutmak için düzenlenen bir geceydi, minekop ve kalkanın şu anda denizde yüzgeç çırpabilmesinin en önemli faktörü olan çember iğnenin yaygınlaşması en büyük ümidim... Arayı soğutmadan başka tip avlarda görüşmek dileğiyle... (dün gece sağlam çinekop-sarıkanat yaptı, bilginize sevgili ekip)
Cok neseli bir av raporuydu.Cok guzel.Tesekkurler ve tebrikler. Bu arada Draco Kaan Abinin esprilere baya guldum aksam aksam Rastgele hepinize...
ne güldük ama kurşunun çatıdan tangur tungur gelişi aklıma geldikçe hala gülüyorum bu keyifli gece için hepinize teşekkür ederim. kısa zamanda yaparız yenisini kaan, dün gece canlı yayın geldi çinekop haberi. sağlam balık yapmış. bir ara seni aramayı düşümdüm, belki oradadır dedim ama saat çok geçti, aramadım.
tebrikler ne güzel bir gece olmuş. vallahi özgür abi ve ercan abinin de muhabbetine doyum olmaz onların olduğu yerde gırgır şamata eksik olmaz bırak balık olmasın onlar olsun yeter bu arada ercan abi sen bişey yakalayamadın mı kırmızında yok dikkat ettim de üstünde ama abi bir daha ki sefere senle kapışıcam bakalım kim daha çok tutuyor şimdiden başladım antramanlara bu arada dalgıç bir arkadaşım geçen hafta saroza gitmişler genelde her hafta gidiyor, dalmaya gitmişler zıpkınsız güzel levreklerden bahsetti yerin ismini söyledi ama aklımda kalmadı şimdi onun yanından geliyorum bende bu gece de gidebiliriz dedi o tarafa sende gel dedi ama tekneye sözüm var gitmedim bakalım kısmet
Harika avınız ve örnek davranışlarınız için tebrik ederim. Bu takım bir araya gelir de eğlenceli olmaz mı hiç. Amatör ruh bu olsa gerek, öneml olan skor değil. Tek lsun büyük olsun geri gitsin. Yaşadıklarımız bize kalır.
İmrenilecek bir gece yaşamışsınız tebrikler.Sırf sizin bu iki avınız yüzünden şirketin pazarlamacılarına rica ettim izmirden boru kurdu getirecekler.Tuzlayıp saklayacağım av için.Sonra bütün sahilleri gezeceğim
Yorgun olduğum için gece 12 gibi bıraktım, seyrelmişti ama yapıyordu, 10 tane aldım 1 düşürdüm 4 kestirdim, bu aralar yapar her yer. Pazartesi gitmek lazım.
Buluşmayı elime yüzüme bulaştırmamla senden mahrum kaldık, haftaya senle konuştuğumuz yerde buluşalım dedik bu sefer sen de olacaksın ama!
Kimseye rica etmenize gerek yok, mesaj atıyorum size satın aldığımız yerin adresini, kapıya geliyor ertesi gün...
Paylaşım için tüm ekibe teşekkür ederim. Dostluk ve muhabbetiniz daim olsun kardeşlerim. Gönlünüzce avlara, nadide balıklara inşallah. Selamlarımla... Not: Koraycan enfes anlatımlı usta kalemini ayrıca kutlarım.
sohbeti ve kahkahası bol bir geceyi bol çeşitli balıkla kapatmış harika bir ekip, harika vakit geçirdim ve en kısa sürede yeniden buluşmak ve görüşebilmek umuduyla,
nefis bir rapor bu...bol balıklı ve şamatalı bir gece olmuş...resimlerden besbelli oluyor...bütün amatörlere örnek teşkil etmesi gereken limit altı balıkların salınması çok daha güzel ve özendirici...bütün ekibe tebrikler...