3.20 bota ne motor takmaliyim?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında deniz1974 tarafından paylaşıldı.

1. deniz1974

deniz1974 Mucahit

En İyi Avı:
    700 gr,KIRLANGIC
    Herkese saglikli iyi gunler dilerim!
    Bu sene yaz basi heves ederek 3.20 sea master bot ve yamaha 5 beygir 2 zamanli kisa saft bir motor aldim.Amator olmama ve ilk kez motor kullanmama ragmen Allaha sukur kazasiz belasiz gezdik.Ben ve 2 arkadasim Turgutreisteydik.
    Tecrubeli arkadaslara sormak istedigim su:5 beygir motor zamanla yavas geldi,bunu 9,9 veya 15 beygire cikarmak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz?kac beygirden sonra ehliyet gerekmekte ve kac metre bot uzunlugundan sonra kayit veya vergi vs. isleri olusmakta?

Saygilarimla

2. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

9.9 , takın , çünkü bu güçten sonrası için ADB istenecek .
    Yeni düzenlemelere göre , kaç metre olursa olsun ''Motorlu'' olduktan sonra artık botlarda dahil ''Bağlama kütüğü ruhsatı isteniyor..

3. deniz1974

deniz1974 Mucahit

En İyi Avı:
    700 gr,KIRLANGIC
    cok tesekkurler,adb yi almayi planliyorum aslinda,9,9 u gecince mi baglama kutugu ruhsati isteniyor?

4. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Bağlama kütüğü , ''Motorlu'' deniz taşıtlarında boyu ne olursa olsun isteniyor buna , motorlu botlarda dahil , açıkçası siz alacaksınız... !.

5. onur1872

onur1872

mücahit bey zaten sezonun bitmesine şunun şurasında bir ay kaldı kalmadı..bence 15 hp alın birde adb alın rahat edersiniz.

15 hp tohatsuların fiyatları 3000 lira civarına kadar düşer..şu an 3300 lira civarı.. geçenlerde bir abimiz karaköyde 9.9 yamaha motor sordu 2750 lira dediler. yani fiyatlar da uygun. siz bütcenize göre alabilirsiniz. bu iki motorun aralarında 300 lira oynayacaktır. bence adb alıp 15 hp kullanmak en mantıklısı.

6. deniz1974

deniz1974 Mucahit

En İyi Avı:
    700 gr,KIRLANGIC
    tesekkurler,bir sorum daha var 9.9 ile 15 beygir arasinda cok hiz farki olur mu acaba?

7. onur1872

onur1872

ağırlıkları vs aynı. iki motor da aynı motor sitede defalarca tartışıldı birkaç parça değişikliği var. hız farkı az yada çok tabiki olacaktır. adı üzerinde biri 9.9 biri 15 hp

8. deniz1974

deniz1974 Mucahit

En İyi Avı:
    700 gr,KIRLANGIC
    tesekkurler,3,20 lik botun on tarafinda tahta bir oturak var sag ve soldaki cikintilara takilan bunu arka tarafta da yaptirmak acaba mumkun mudur?Cunku on taraftaki gibi tahta oturagi monte edicek yerler yok sonradan bu yapilabiliyor mu?Motoru kullanirken botun sol tarafina yandan oturmak belimi mahvetti!

Herkese iyi pazarlar! :) :D

9. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    evet nedense belli bir boyun altinda arka oturak koymuyo çogu firma nedense....benim aklima farkli alternatifler geldi, mesela arkaya oturak yüksekliginde bir sandik yapilabilir hem üzerine oturulur, hemde bisürü malzeme alir. yada sisme oturakta kullanilabilir

10. deniz1974

deniz1974 Mucahit

En İyi Avı:
    700 gr,KIRLANGIC
    Tesekkurler,internetten de baktim birkac sisme koltuk buldum uygununu alip bel agrisindan kurtulurum artik insallah!3.20 botla 5 beygir motorla planing olayini aslinda gerceklestiremedik 3 kisi.o yuzden 9.9 veya 15 beygirle degistirme dusuncem var,adb almaya da niyetliyim,acaba 3,20 botu 3,60 veya 3,80 le degistirip motoru da 20-25 beygire cikarsam motor ustunde gidebilir miyiz?zaten senede 1-2 hafta anca tatilimiz var onun her gununu de bota ayiramiyorsun!

Herkese saglikli,mutlu gunler dilerim!

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  11. onur1872

onur1872

benim her zaman düşüncem 25 hp ve 3.50 fiber taban bot şeklinde olmuştur. hem sürat yapılır hemde dediğiniz gibi motor ve bot pervane üzerinde seyredecektir. bu da eğlenceli bir tatil anlamına gelir. hem de yakıt olarak bütçenizi fazla zorlamamış olacaksınız.

3.20 bot en fazla 15 hp ile kullanılır şeklinde bir görüş var. bu limitler botta tek kişi olduğu düşünüldüğünde geçerlidir. botta 3 kişi varken 15 hp de fazla sürat yapmayacaktır.

en güzeli 3.50 fiber taban yada 3.80 şişme taban bot ve 25 hp diyorum. alabiliyorsanız böyle bir takım alıp zevkine varın..

birde şunu söylemeliyim. konuştuğum motor tamircileri hiçbirzaman 25 hp işine girmememi 9.9 hp alıp keyfime bakmamı tavsiye ediyorlar. 25 hp parçalarının pahalı olması , ağırlığı ve yakıt tüketimi nedeniyle önerilmiyor. konu balık tutmaksa tamircilerin ve çevredeki kişilerin söyledikleri tabiki geçerli. fakat konu zevkli bir tatilse bence 25 hp iyi bir seçim.

tabiki son karar sizin.

12. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    15bg 4 zamanlidansa 25bg 2 zamanli çok daha hafif ve pratik olacaktir. bota hakim olabilecekseniz size pratik bir eglence paketi olarak 310 fiber taban+ 25bg 2 zamanli önerebilirim. bilhassa mercury nin 2 zamanli 25bg leri çok compact ölçülerde. aslina bakarsaniz motor firmalarida kataloglarinda (portable motor) serisini 2bg den baslatirlar, 25bg e kadar getirirler. sonuç olarak benim 15bg 4 zamanlidan çok daha hafif vede seri bir motorunuz olur....
    ancak önemli bir uyari, bu kombinasyon ekstrem bir durumdur-eglence amaçlidir. yeteri kadar tecrübe kazanilmadan kullanilmamalidir. dahasi, sürüs tarzida kendine has kurallarla olacaktir, sözgelimi üretici bu botu 6-10 bg arasi motor önerdiginden botun rigidligi, dalgalara giris hizi hep bunlara göre hesaplanmistir....9.9 la tam yol dalgaya girilirse belki sorun çikmaz ama 25 le durum çok farkli olabilir. yani sürekli inisiyatif kullanmali, limitleri kendiniz ayarlamalisiniz...

13. onur1872

onur1872

umut abi yine herzamanki gibi çok güzel şekilde açıkladı :) 3.10 fiber taban 25 hp seçeneği bencede oldukça makul. 3.10 fiber taban ile 3.40 fiber taban arasında neredeyse 1000 lira fiyat farkı var. iki zamanlı fazla eski olmayan bir 25 hp alınırsa hem ucuz hemde eğlenceli bir takım elde edilmiş olur.

14. deniz1974

deniz1974 Mucahit

En İyi Avı:
    700 gr,KIRLANGIC
    Aciklamalariniza cok tesekkurler inanin cok yardimci oldunuz,botta en fazla 15 beygir takilabilir yaziyor ben de zaten adb yi almisken 15 yerine 25 beygiri dusunmustum ama bottaki yazi tabi kafami karistirdi,gerci 4 metrelik bir botta 100 beygir gordum bodrumda...

15. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    özel tasarim botlar olabiliyo, geneldede içten makinali; bazende jet motorlu ve 100bg üzeri....ancak bizimkiler standart botlar vede zaten aynada yazan limitlerin üzerine çikiyoruz, bu bile risk aslinda. ancak diger taraftanda biraz hizlanmakta isteniyo, o yüzdende mecburen böyle (halk tipi off-shore) botlar ortaya çikiyor :)
    esasen herseyin basi para umarim finansal kaynaklar sorun olmaktan birgün çikarda hayal ettiklerimize bineriz....

16. onur1872

onur1872

halk tipi off shore ne umut abi :) alemsin valla

o 115 lik makinalarla gezen botları bende gördüm. hatta internette de görmek mümkün isteyen araştırabilir.

17. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    baska bi deyisle gariban speedboat i .....:))

18. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    saka biyana bu zevkin sonu yok ama 40-50 bg altininda gerçek anlamda tadi yok....ha kismen doyuruyo...

19. deniz1974

deniz1974 Mucahit

En İyi Avı:
    700 gr,KIRLANGIC
    50 beygir ve uzeri gercekten pahali o kadar butcem yok ama aynada yazanin ustune cikiliyorsa zaten adb yi almisken alirim bi temiz 2.el 25 beygircik,senelerce sandallara bindim kurek ceke ceke nasirdi hep ellerim!bu sene ilk kez nasip oldu 5 beygirli bir bot!
    herkese iyi gunler dilerim,saygilar!

20. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    ancak aynanin gücü kaldirip kaldiramayacaginizida genede bir sorun saticiniza. herseyi tolore etsenizde aynada sorun yasama riskiniz olabilir