3.20 Orca 8hp parsun ve ilk kez denize açılma maceram !!

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında coelecanth tarafından paylaşıldı.

1. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Bilen bilir, 1 kıştır buradaki Umut ve Onur arkadaşların sabrını , sorduğum sorularla zorlasam da en sonunda hayalimdeki bot motor setini tamamladım ve geçen hafta sonu ilk kez suya inmeye karar verdim.. Vermez olaydım.. :) Size öncelikle botumun karadaki resmini göstermek isterim.. (Bu arada resimlerde de göreceğiniz gibi tam gergin şişmiyor, valf bir yerden sonra hava kaçırıyor, çözüm önerisi olanlardan yardım bekliyorum.. )

Bağlanma kütüğümü aldıktan sonra ilk hafta sonumda denize açılmak istedim ama benim için bir ilk olacağı için biraz temkinli davranarak plajdan değil de kayalık bir deniz kenarından suya indirmeye karar verdim ( hem arabayla deniz arası mesafe çok kısaydı, taşıma konusunda rahat olsun dedim ama yanılmışım )

Hava hem rüzgarlı hem de hafif dalgalıydı maalesef, botu şişirdim, eşimin yardımıyla kayalıklara dikkat ederek suya indirdim ve sıra motora geldi.. İşte onu takarken botun kontrolunu biraz kaybettik dalgalar yüzünden ve sonunda monte edip ilk ipi çektik ve çalıştı motor !!! Böyle bir ses böyle bir haz yoktu benim için ve çok büyük keyifle motorun rodajı için rölantide başladık gezintiye, olanca dalgaya rağmen !

Eşim korkuyor diye kıyıya paralel ve yavaş sürüyorduk ki iyi oluyordu bende kontrole daha tam alışamamıştım.. En büyük nedeni ise parsunun gaz kolunun çok duyarlı olmasından kaynaklanıyor.. En ufak bir dokunuşu algılayan gaz kolu, botu altımızdan aynı yabani bir at misali savurtturuyordu.. ( Büyük ihtimal trim ve kıç ayarlarını dikkatli yapmadığım içindir.. )

Neyse kısa tutayim ben eşimi indirip tek başıma bineyim derken ani bir gaz sonucu kıç aynasından gelen bir ses ile irkildim.. O ani gaz yüzünden kıç aynası dayanamadı ve yırtılıyor sandım ve dikkatimi oraya verirken kendimi kayalıklarda buldum :) Kimse görmedi hatta eşim bile anlamadı, bile isteye karaya çıkartma yapıyorum sandı ama öyle değildi :) Yeni araba kullanan veletler gibi hissettim kendimi, ve ADB almayı bile düşündüm bir an için :) Neyse ki motorda ve botta çoook önemli bir durum yok. Pervanenin boyası hafiften çıkmış, botta ise kayalıkta in bin yapmamız ve karaya vurmamla birlikte hafif sıyrıklar var, en üst katmanında.. umarım sorun teşkil etmez ilerde..

Özetle tam imzamızdaki gibi acemi botçu olduk tescillendik yani :) Buradan bir mesaj vermek istiyorum; ilk kullanıcıların mutlaka açıkta baya bir antreman yapmasını, artistik hareketlere girmemesini, kıç aynasını ortalatıp, trim ayarını iyi yapmalarını tavsiye ediyorum.. :)

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Botunuz hayırlı olsun. Umarım tek sorun ilk yaşadıklarınız olarak kalır. İleride hiç sorun yaşamadan eşiniz ve ailenizle keyifli gezintiler yaparsınız.
    Benim hayalimde de böyle bir motor var.
    Botunuz tam gergin şişmemiş. Hiç mi gergin şişmiyor yoksa kayalara sürttükten sonra mı bu hale geldi. Valflerini mutlaka kontrol ettirin. Suyun ortasında , avın en zevkli yerinde hava sönerse çok hoş olmaz.

Kazasız belasız keyifli sürşler dilerim tekrar.

3. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Özkan Bey öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler.. Bu resimde gördüğünüz şişirme sadece bağlanma kütüğü almadan önce hızlıca ve özensiz bir şişirme olmuştu, gezinti sırasında bundan biraz daha iyiydi ancak çok da gergin değil maalesef.. o konuyu çözemedim henüz..
    Kayalara sürttükten sonra sürtünmeden ötürü bir yıpranma söz konusu ama delik yok çok şükür.. ufak tefek şeyler olduğu için ve göz önünde değil tabanda olduğu için çok önemsemedim ama 0 km arabanızı yurt dışından gelmesini bekleyip direksiyona ilk geçişte park ederken kaza yapmak gibi bir örnekle açıklayabilirim hissettiklerimi :)

Benim balık tutmakla ilgili hiçbir deneyimim yok, ama kaşık çekmek veya jiggle ile başlamak istiyorum.. hem gezerim hem de ne denk gelirse artık :)

Tekrar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

4. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Can öncelikle hayırlı ve geçmiş olsun. Acaba ilk denize çıkışta motoru sürtmeyen varmı diye düşündüm bir ara (bende dakika bir gol bir yemiştin). Aklıma takılan sen şimdi bu resimdeki gibi şişik vaziyettemi denize açıldın, eğer öyle ise yanlış yapmışsın. İnik vaziyette devam edersen ayna ek yerinden kısa zamanda zayıflayıp acılabilirki zaten gaz verince bir ileri bir geri gitmesi lazım. Subap konusunda aldığın yere telefon ettinmi bilemiyorum etsen faydalı olur.Eğer 4 subapta aynı olay varsa hata sendedir bence. Birde bir sorum olacak pompada hava basıncını ölçen Barometre varmı ? Son olarak bu şekilde bir daha denize çıkma sorunlar çözülmeden sadece tavsiyedir..

5. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Ufuk kardeş öncelikle denize her çıkan benim gibi bir sürtme olayı yaşadıysa az da olsa moral bulacağım :)

Aklına takılan soruya gelirsek, bu resimdeki gibi deildi tam olarak ve 4 vananın hepsinde değil sorunum.. Bu resimdekinden biraz daha gergindi ama senin tespitin çok doğru çıktı, havası az olduğu için kıçtan çıkan ses beni panikletti kontrolü o ara kaybettim ve karaya çıktım maalesef.. yani daha gergin olması mutlaka gerekiyor ki tam gaz yol alalım.. Subap konusunda aldığım yere telefon etmedim maalesef, anlatması da güç zaten..
    Pompam bildiğin ayak pompası, bir adette araçtaki çakmak girişine takınca çalışan var ama onu test edemedim henüz botla birlikte, onda basıncı psi birimiyle gösteren bir saat mevcut.. Aldık aleti ama arabanın yanında şişirmedim hiç henüz çünkü onun hortumuyla valflere giren arasında fark var...

6. mbilhan

mbilhan murat

selamlar can bey öncelikle yeni botunuz ve motorunuz hayırlı olsun.bende bundan 1 ay once 5hp 4 zamanlı parsun kısa saft motor ve 320 seastar bot aldım.15 gun once motoruda takıp denize indirdim.şimdiye kadar 5-6 kez motorlu sekilde botu kullanmışımdır.benim evim deniz kıyısında olduğu için botumu denizde bıraktım bugune kadar.1 aydır denizde allaha sukur bişey olmadı.1-2 kez hertarafını normal suyla yıkadım.ben botu şişirirken 1-2 valfı ayak pompasının hortumunu cekince geri hava veriyodu.o 1-2 valfı bastırdım dondurdum hava kesildi.artık hortumu cekince hava gelmiyor geri ve sondurmek istediğimde valflere bastırıyorum.benim bot denizde olduğu için zaten tasıma sorunum yok.motorumuda evimin onunde ufak malzemeleri koyduğum kilitli bir dukkanım var işim bitince cıkarıp oraya koyuyorum.benim evin onu kumluk motoru takarken botun arkasını denize dondurup motoru getirip takıyorum 5hp 4 zamn motoru 10 metre rahat tasıyabiliyom.bende motoru ilk kullandığım gun bi aksilik yasadım allahtan pervane sağlam dı ufak sıyrıklarla atlattım.benim denizin ortasında benzinim bitti. bende kıyıya kadar kurekle botumu cekmiştim.yalnız cektiğim kıyılık taslıkmış.benzin takviyesi yatıktan sonra fazla acılmadan motoru calıştırdım.ve kut kut kut diye sesler gelmeye basladı. dedim motoru kaybettik ustune bi bardak soğuk su içeriz artık.pervane taslara carpmış.allahtan bole durumlarda motorun kendini durdurma olayı var.
    siz siz olun iyice acılmadan motoru calıştırmayın ve taslık kıyılarda dolasmayın.ki bana turkçe kullanım kullavuzu bile gelmemişti sonradan isteyince internetten gonderdiler.bence botunuzu şişirin denizden donunce biraz indirin ve şişik saklayın bi şekilde.ben denizde bırakıyorum.eğer botun havasını biraz indirmezsseniz gunesin altında veya sıcak havada botun içindeki hava genleşiyo ve bu botunuzun ek yerlerinden acılmasına sebebiyet verip botunuzun omrunu kısaltabilir.emniyet mandalı devamlı parmağınızda takılı olsun.denize dusme durumlarında motor kendini durdurur bu sayede.mumkunse can yeleği kullanın yedek benzininizi mutlaka alın.ben parsunun calışmama sorunu hiç yasamadım bu 5-6 kezlik denemem de ve rodaj benim bitmiş gibi bişeydir.bizim buralarda liman baskanlığı altı fiber olmadıkça bot için bağlama kutuğu aramıyor.bence mantıklısıda bu.sadece faturaları ve nufus cuzdanımı denize acılınca yanımda bulunduruyorum.benim 5hp ile tek kişi botu plane vaziyete gecirebiliyom.plane konumu çok zevkli.trim ayarını dalgaya gore yapmak gerekiyomuş ama hiç motorun o kısmına daha elimi surmedim.o mandal ilk delikde duruyo daha :).motorun içinde ben zin bırakıyorsanız tasırken motoru mutlaka hava kapakcığını kapatın calıştırırken veya dik olarak yerine koyduğunuzda işiniz bittiğinde hava kapakcığını acın.yakıt kulakçığını çalıştırırken acın motoru kapatınca kapatın.denizde iyice yavaslamadan vites değiştirmeyin.
    size bundan birbuçuk hafta once yasadığım belki cok buyuk bir dikattsizlik ve cok buyuk kazalara sebebiyet verebilcek hatta botunuzun alabora olmasına sizin denize savrulmanıza sebebiyet verebilecek yasadığım biseyi daha anlatayım allahtan benim basıma bişey gelmedi o 50m zarfında.herzamnki gibi kıyıya 50 metre mesafede çapamı atmıştım derinlik 10m ve yosundu (ya taslık olsaydı)balık oltamı attım 1-2 saat eğlendim.ve motorumu calıştırdım.balık oltamı topladım ve geri donus yoluna gectim.evet sesinizi duyar gibiyim capayı cekmemiştim capa benim bu 50 metre zarfında dibi supurmuş supurmuş biraz botta hafif yan gidiyodu ama anca 50 metre sonra farkettim yarım gazdan biraz daha fazla bi hızda hatırı sayılır derecede capa bi yere takılsa kurtuluşum yokk.allahtan o çapa hiçbiyere takılmadı.sadece 50 metre denizin dibini supurmuş.diyeceğim asla dalgın olmayın.guzel gunlerde kullanın bot ve motorunuzu bizim buralar edremit korfezi bu sıralar 1 haftadır cok ruzgar var poyraz acayip esiyor ondan denize cıkamıyorum. ama ruzgar bi kesilse balığa cıkmayı iple cekiyorum.gercekten bot ve motor cok zevkli.insanlar sizi parmakla gosteriyo hız yapabiliyonuz balık tutabiliyonuz ayrıca bot bi kayık ve ya sandala gore cok daha cevik ve batmaz ama alabora olabir :) hareket kabiliyeti çok yuksek.ayrıca botun karaya oturma sorunu yok.ben botumu sahile çok kolay yanaştırabiliyom.bu yuzden askeri birlikler sat komandoları ve arama kurtarma ekiplerincede bot kullanılır.aslında bot kolay kolay alabora olmaz.hatta alabora olması bi kayıkdan sandaldan tekneden daha zordur.alabora olması için yandan sağlam bi dalga gelicek 'botunuzun ustunde sınıfı yazar a,b,c diye sınıfına gore dalga dayanıklığını bi yerde okumuştum sanki yada çok hızlı giderken ani bir donuş yapıcaksınız yavaslamadan. iyi gunlerde kazasız belasız kullanın.
    bişey daha eklim gaz kolunuda ayarın yapabildiğiniz cevirme sertliğini ayarlayan kolun ustunde bi mandal var 2. resimde o mandal gozukuyo onu sıkıp gevsetip gaz kolunun cevirme hassasiyetini 'gazı artırıp azaltmak' ayarlayabiliyosunuz.botun altındaki karinayı iyi şişirin bu arada botun dengesi için önemli.

7. avciceyhan

avciceyhan uğur avcı

Favori Kamış:
    mitchel privilege surf
    Favori Makine:
    mitchel avosurf 7000
    can bey merhaba bende yeni 3.60 moonstar bot ve 8 hp parsun 2 zamanlı aldım motor cidden güzel herkes çin malı diye çekiniyor ama gayet sağlam kullanışlı malzeme kalitesi az da olsa kötü amerikanlara göre ama motor sapasağlam ve güçlü botunuz ve motorunuz hayırlı olsun ufak kazanız için geçmiş olsun
    bu arada motoru ilk suya indirdiğimde bir yere sürtmeyen bi ben mi varım :) hehehehhe

8. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Can botun hayırlı olsun kazasız günlerde kullan inşallah. Botlarımız adaş olmuş bende nisanda aldım ruhsatımı :) http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=47144 murat yeterince açıklama yapmış. Benim ekleyeceğim eğer sıyrıklar hava tüplerindeyse ve derinse ihmal etme yama yaptır. Gerçi çok sertleşmiyor diyorsun ama o problemini çözdükten sonra zaman zaman tüplerin sertliğini kontrol et çok sertse biraz hava boşalt. Isınan hava ek yerlerini fazlaca zorlar.

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Güle güle kullan kazasız belasız İyi günlerde...Liman kaydı için ne kadar masraf gidiyor, paylaşırsan sevinirim.

Son düzenleme: 20 Haziran 2012
  10. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, uzun uzun anlatmışsın içinden gelenleri.. Açıkcası evinizin konumu itibari ile botu gözünüzün önünden ayırmamanız ve motorun muhafazası için bir barakaya sahip olmanız büyük avantaj.. benim ise bu tarz bir şansım olmadığı için ya her hafta sonu kurup toplayacağım ki bu tam bir eziyetmiş onu gördüm ya da limana ayda 200 tl bayılacağım.. ( izmirin merkezinde bir liman bile ayda 60 tl alıyor !! )

Motorun içinde benzin bırakmakla ilgili tavsiyenizi pek anlayamadım.. benim motorun harici bir yakıt tankı var ve işim bitince eve döndüğümde gene o tanka bağladım motoru ve tatlı suda çalıştırdım 2 dk falan.. sonra gene söktüm koydum kenara.. şimdi motorun içinde yakıt kalmış mı oluyor ?

Denize açıldığımda çapayı yanıma almıştım ancak botun içinde nereye sabitleyeceğimi bilemediğim için, ve o gün çapayla pek işim olmaz diye süs niyetine taşımış oldum yanımda.. ama tavsiyenizi dikkate alacağım.. çapaya dikkat :)

GAz kolu ile ilgili olarak o mandalı, motoru ilk aldığımda evde kurcalamıştım ama o gün dalgalı denizde aklıma bile gelmedi ve gaz kolu yüzünden aslında karaya çıktım diyebilirim.. ani gaz verdi kıç aynası yırtılıyor sandım çünkü öyle bir ses çıkartmıştı ki panikle olan oldu.. zaten kıyıya çok yakındım, olay anının fotosunu koyacağım birazdan...

11. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Adaş olmuş gerçekten de :) Sizde güle güle kullanın..

Sıyrıklar hava tüpünde değil tabanda ve çok küçük, kendim bir tamir kiti alsam onunla bile yamalayabilirim gibi duruyor ama şimdilik böyle kullanmayı tercih ediyorum.. ikinci günden gözükmeyen bir yerde bile olsa yamalı bir bota binmek istemem.. olay anında eşim sahilden fotoğrafımı çekiyormuş sizinle paylaşayım.. artık konrolü kaybettiğim ve hızla karaya doğru sürüklendiğim an :)

Aşağıdaki resim karaya çıktığım an oluyor :) Şişirme problemi daha da göze batıyor değil mi .. bu konuda ne yapacağım bilmiyorum.. 4 tüpün 2 si bariz bu şekilde gergin şişirmiyor hava kaçırıyor basarken..

12. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna

Sinan kardeş ben liman kaydı için hiçbir ücret ödemedim.. Yasalar gereği 10 hp nin altında motorlar ve botlarda böyle bir masraf yok, ama motorum 10 hp üzeri olsaydı, bot değilde 5 mt fiber teknem olsaydı mutlaka bir masrafı olurdu ki bildiğim kadarıyla tekne ve motorun fatura fiyatı üzerinden % 8 diye hatırlıyorum.. Forumdan edindiğim bir bilgi bu, hatalıysam düzeltin lütfen...

13. mbilhan

mbilhan murat

selam can bey bot ve motorunuz çok guzel.ilk denemelerde boyle talihsizliklerin olması doğal okuyanmı bilir gezenmi bilir diye bi laf vardır aslında bu laf yumurtamı tavukdan cıkar yoksa tavukmu yumurtadan cıkar gibi bişey bence hem okuyan hem gezen bilir.ne kadar okursak okuyalım okuduklarımızı gercek hayatta ki gozlemlerimizle birleştirerek deneyimlerimizi oluştururuz.gordüğüm kadarıyla botunuz az şişmiş bence biraz daha şişirin.hatta siz botu topladığınız için aynı gun çokda şişirseniz bi zararı olmaz gibi geliyor ama denizde bırakırsanız mutlaka havasını biraz indirin benim motorun benzin deposu motorun içinde herhalde siz harici depo kullanıyorsunuz.o yuzden o konuda solediklerim sizi bağlamıyor.yalnız botu kullandığınız yer çok taslık gibi gorunuyor bence sahile bu kadar yakın çalıştırmayın motoru yanlışlıkla sahile suruklenirseniz bi dahaki sefere o guzelim motorunuza daha fazla hatta geri donulmeyecek zararlar verebilirsiniz.hanım acılmakdan korkuyor demişsiniz bu problemi can yeleği ile cozebilirsiniz ne kadar yuzme bilirseniz bilin mutlaka can yeleği kullanın.çokda pahalı değiller hani 25-30 kağıda satılan ceşitleri var.bolelikle denize dusmekden korkmazssınız daha ileri acılıp eğlencenize eğlence katabilirsiniz.hanımla beraber acılırsanız mutlaka motoru kullanmayı hanımada öğretin hani ne olur ne olmaz ters bi dalga gelir.dusersiniz.ve emniyet mandalı mutlaka bir ucu stop düğmesine bi ucu parmağınıza takılı olsun.ben bugune kadar 1 metre dalgalarda bile botta ayağa kalkmadığım surece denize dusme problemi gibi bişey yasamadım.ilk baslarda bende cekiniodum hatta botun arkasına oturmakdan bile cekiniyodum.botun arkası denize gomulur diye cekiniyodum allah sizi inandırsın bu korkuların hepsi yersizmiş.iyi gunlerde kullanın.ben bu konularda konuşmayı çok severim bi nebze yardımım dokunmuşssa sevinirim.sizi temin ederimki bi bot her turlu deniz tasıtından daha guvenlidir koca gemiler battığında insanları botlarla kurtarırlar.yeterki onu kullanmasını bilelim.

14. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Evet Abi bot az şişmiş çünkü valflerde problem var ve ben daha o konuyu nasıl çözeceğim bilmiyorum... valf sıkma anahtarı diye birşeyden bahsettiler o işe yarar mı bilmiyorum ama onu da deneyip sonuç alamazsam halim yaman, bi tamirci bulup taşımam gerek maalesef..

Botun güvenli olması konusunda size katılıyorum. Eski bir bot binicisiyim :) Arkadaşımın Zodiac marka 4.8 m botu, 70 hp yamaha 2 zamanlı motoru vardı ve biz ona 13 yaşında iken biniyorduk.. dalgalara karşı hız yapıp pervane sesini duyduğumuz zamanlar vardı !! Zaten o donemden kaldı bende bu istek ve heves.. O nedenle her yere otururum hiç korkmam, çünkü ne badireler atlattım bir bilseniz zamanında :) Ve can yeleği de kullanmazdık, şimdi de 2 tane aldım ama hanımlar canından çok estetiği düşündüğü için pek giymek istemedi.. :p Buradan moda tasarımcılarına sesleniyorum, denizdeki bayanlar da şıklığa önem veriyor, konsept ürünler tasarlayın reflektör ve düdüklü olsun :p

İhtiyacım olan sizin de dediğiniz gibi biraz daha pratik ve bot indirip bindireceğim rahat bir plaj.. Ama gene de tavsiyeniz ve verdiğiniz moral için çok teşekkürler..

15. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Can Bey sizi çok iyi anlıyorum.Sizin yaşadıklarınızı ben de yaşadım.Ben de Kolibri KM300 bot var.Kolibri bottan önce Navigator III bot vardı.Navigaor botu iki sene kolibri botu da bir sene elektrikli motorla kullandım.Hiç bir acemilik çekmemiştim.Hatta tek başıma bile açılmıştım.Ama benzinli motorlar öyle değil.Hız konusunda çok hassalar.Forumda videolarım var,bu sene eski iki motor buldum ve tüm bakımlarını yaptırdım.İki hafta önce Selva 4 HP motorla denizde çapari denemeleri yaparken deniz hafif dalgalandı.Bende motoru süren arkadaşa çıkalım dedim.Denizin kıyısı ara ara taşlık ve kumluk.Motoru susturunca deniz bizi hemen karaya vuruyordu.Bu sırada motor pervanesi taşa denk gelmiş hafif yamulmuş.Kısaca benzinli motorları kullanmak araba daki ilk acemilik deneyimleri gibi.

16. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Haklısınız yapacak bişey yok acemliği atıncaya dek dikkatli kullanmak zorundayız.. Her denize açılış bir öncekinden çok daha iyi olacak diye düşünüyorum...

17. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Hayırlı olsun Can, aramıza bir botçu daha katıldı ne güzel :) Ben de 8hp yamaha motorlu 3.30 botumu yeni aldım sayılır. Daha 2 kere indirdim suya, motor normal pozisyondayken çok sığ yerlere girme, motoru kaldır ve kürekle devam et. Açılırken de belli bir derinliğe kadar kürekle açıl. Fotoğrafta çok sığda motorunu yukarı kaldırmadığını gördüm o yüzden söylüyorum. Tekrar hayırlı olsun.

18. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Teşekkürler Hasan, daha düzgün bir plaj bulduğum zaman botu denize indirip çıkarabileceğim, o zaman dediğin gibi kıyıdan önce küreklerle uzaklaşıp sonra çalıştırmak çok mantıklı..

Zamanla alışıcam, ama önce arabadan eve, yada arabadan denize botu taşımanın daha kolay yollarını bulmalıyım.. Keyif yapıcaz diye halterci gibi ağırlık taşıyoruz :)

Bu arada iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hepinize.. Allah sizlere de kazasız belasız kullandırtsın ***. botunuzu motorunuzu..

19. mbilhan

mbilhan murat

selam can bey bot ve motorunuz ile hayat nasıl guzelmi.ben botumu denizde bırakıyorum.2 ay oldu.botumun denizde kalmasından dolayı hemen hemen hergun bizim buranın ruzgarlarından fırsat bulabilirsem denize acılıyom.eğer denizde bırakamamam diyorsanız bi tekerlek aparatı yaptırmanız lazım botun arkasına.bolece kolaylıkla tasırsınız denize.yalnız tabi katlama sişirme sorunu olucak.eğlenceniz çileye donuscek.eğer kapalı bir yeriniz varsa botu şişik olarak orda tutabilirsiniz zaten bence en iyi yontem bu.benim maalesef botu koyabileceğim kapalı bir yerim yok bundan dolayı.şişik vaziyette denizde tutuyom tabi son zamnlarda yosunlar musallat olmaya basladı onları devamlı temizliyorum.botu hafta bir gun fırcayla hertarafını silip yıkıyorum.bolece su 2 ayda ruzgardan fırsat buldukça rekor seviyede denize acıldım :)

20. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Murat Bey, inanın bir daha denize açılacak fırsat bulamadım çok istememe rağmen.. Ben bu forumdayım ancak balık tutma amaçlı değil benim tek derdim denizi seviyor olmam fakat hafta sonları hep farklı işlerim çıktı ve yazlığa bir türlü gidemedim bi daha..

Bu iyi bir ders oldu bana ki iyi ki denizde bırakmamışım diyorum yoksa 2 hafta gidemeyip her gün acaba birşey mi oldu sorusunu kendime sormak içimi yer bitirirdi.. yapacak bir şey yok her seferinde kur topla yapıcam, en azından şimdilik en mantıklı yol bu benim için.. Ayrıca sizin anlattıklarınızı da göz ardı etmemek gerek. Öncelikle denizde tutmam için ya limana bağlıycam ki çok ayak altı, yada bir şamandırayla açığa bağlamam gerek ve ben şamandırayı denizin altında ne denli iri bir kayaya bağlamalıyım bilmiyorum..

Tabi bir de yosunlar var.. botun ya zehirli boya ile bir kat geçip öyle denize bırakmalıyım ya da sizin dediğiniz gibi çıkarıp çıkarıp altını temizlemek gerek.. Bunların hepsi zaman demek ve ben yıllık iznimi maalesef yazlıkta geçiremeyeceğim..

Özetle hevesim çok ama teorik bilgiden ziyade pratik bilgim yok.. hem bot hem balık tutmak için.. yakın bir arkadaş ya da akraba olmadan bu işler zormuş ya :)