Arkadaşlar bu sene sizin forumunuzdan aldığım bilgiler sayesinde bot sahibi olmayı cok istedim cok araştırdım ve en son orca wind serisi 3.20 aliminyum taban sıfır bir bot sahibi oldum.. Ancak 2.5 kişiyiz ve plane e kalkmak için hangi zamanlı ne marka motoru tercih etmeliyim bilemiyorum... Önerilerinizi bekliyorum... idk
3.20 için 9.8 tahatsu öneririm hem ekonomi hemde iktisatlı olsun diyorsan 4 zamanlı diyorum ben hem yağ kokusu hemde yağ derdi yok ben 3.60 ta kullanıyorum biraz ağır kalıyor 3.60 şa 15 gerekli yakıt konusundada denizde ve rüzgarlı havada git gel 80 km kadar mesafede 11 12 lt arası yaptım ki tam gaz 3 kişi olarak 3 kişi plaine oturmasında sorun yok ki siz 3.20 de kullanacaksınız aslada sorun yaratmaz ben almadan uzun zaman araştırdım vede çok memnunum
Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.. konuyu actığım dönem alamadım motoru ve kış boyunca araştırıp en uygun model en uygun fiyata almak istiyorum. 3 kişi ailecek bineceğiz ama ben hız da yapmak istiyorum açıkçası. 9.8 Tohatsu 4 zamanlı ile bu amacıma ulaşır mıyım yoksa 2 zamanlı ikinci el yamaha 8 hp yada 9.9 hp mi baksam? 9.9 ile 9.8 arasında büyük fiyat farkı var ama performansı hakkında ne düşünüyorsun ?
9.8 ile 9.9 hb motorlar arasında performans farkı 100 cc kadar. Ağırlıkları arasındada ciddi bir fark var. 9.8 i tek başınıza taşıyabilirken 9.9 da büyük sıkıntı çekebilirsiniz. Ben şahsen geçen hafta 3,80 orca wind bot a 18 hb tohatsu aldım, izmirde bir firma 9.9 tohatsu fiyatına 18 lik tohatsu sattığı için. Ama taşınma zorluklarından dolayı 9.8 lik bi motor alsaydım daha rahat edermiydim diye düşünmüyor değilim Taşıma sıkıntınız yoksa (botu koyabileceğiniz bir barınak yada taşıyabileceğiniz bir römork gibi...) 9.9 ve üstünü öneririm.
kişisel tavsiyem honda 4 zamanlı 8 ya da 10 beygir .... 5 yıl garantisi olan tek orjinal japon motordur. Denize çıkacaksın.... o ''buçuk'' için işini şansa bırakma derim.
Çok haklısınız herşeyo 'buçuk için' ama kıyıdan çok uzaklaşmadan hafta sonundan hafta sonuna 1-2 saat kıyıya paralel bir gezi için hem kg olarak hem maddi olarak ağırlığını taşıyabileceğim bir motor olsun istiyorum.. Geçen gün 8 hp yamaha fırsatı kacırdım 2900 e ..