Merhabalar 2 arkadaş Bir anlık düşünce ile bot almaya karar verdik. yaptığım 1 haftalık araştırmada bu forumun çok faydası olduğu için öncelikli olarak çok teşekkür ederim. Amaç yakın koyları gezmek ara sırada balık avlamak olunca prostar 3,20 ahşap katlanır tabanlı bot ve 2,5 hp (2 zamanlı) mercury motorda karar kıldık( toplam 2.500 TL). İlk denemeyi geçen pazar yaptık öğleden sonra rüzgar biraz artmasına (tahminen 4-6) rağmen motor gücü bizi tatmin etti. Tabiki 5 hp motor daha iyi olurdu dedik ama sıfırdaki fiyat farkı ve 2. ele olan güvensizlikten bu yıl sahilden 2,5 hp ye güvendiğimiz kadar uzaklaşacağız.. Botta bir sıkıntımız yok 25-30 dakikada denize inebiliyoruz. Ama motor hakkında hiçbir bilgimiz yok. Bakımı nasıl yapılmalı ve sık karşılaşılan arızalar neler olabilir? Saygılarımla
Şerafettin hoşgeldin aramıza hayırlı olsun iyi paylaşımlar dileriz. burada botla avlanan arkadaşlarımız çok hayırlı avlar dılıyorum
kışın avlanacakmısınız?yaz sezonu bitti botu yeni aldınız sanırım.bende de 3.5 hp var kış aylarında denize çıkmayı düşünmediğim için onu satmayı düşünüyorum açıkcası.olmadı kış aylarında da çıkarsam satmayabilirim diye düşünüyorum.ne dersiniz kışın çıkmak sorun yaratırmı?
kisin bazen öyle havalar denk geliyorki yazdan bile daha sakin sütliman; o bakimdan botuda indirmeden kayik kiralayan bi barinaga elde sinek motor gidip motoru sandala takip keyifli bir gün geçirmek mümkün bende bu amaçla bi sinek motor düsünüyorum tabii asil amaç gezmek yoksa kiyidanda kamisla baya balik aliyo millet
Antalyadayım ve yazın sıcaktan dolayı av daha zor oluyor. Ayrıca balıkta suların ısınmasından dolayı kıyıdan uzaklaşıyor. Kış aylarında bir orta anadolu kentinin yaz sıcaklık değerlerinde yaşama şansına sahibiz. Biz deniz sezonunu kapatmıyoruz. Tüm aylarda en az bir hafta sonu denize girecek kadar sıcaklık oluyor.
Hayırlı olsun. Bot bakımı da önemlidir. Aşağıdaki konu bot bakımı için: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28019 Satın aldığınız 2.5 mercury ikinci el mi? Yeni mi? 2 zamanlı olduğu için, motor yağı benzine katılıyor, yani değişecek motor yağınız yok. Tüm sene, fasıla ile kullancağınıza göre, maliyeti de yüksek olmadığından 50 saatte bir tatlı su içinde çalıştırıp, kuyruk yağını değiştirin derim. Marine gres ile (kauçuksuz) tüm dış oynar eklemleri kaplamanız (göz kontrolü ile tekrar), motor gövdesini cilalı tutmanız (çbs teflonlu, hem ucuz hem etkili), motor içini komple silikon sprey ile kapalamanız işe yarar.