3.20 zodyak + 9.8 uzun şaft parsun deneyimi

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında enginköp tarafından paylaşıldı.

1. enginköp

enginköp engin köprülü

Daha önce açtığım konudaki sorunu halettim hihi
    yani opel meriva bagajına 3.20 bot + taban tahtaları + 9.8 uzun şaft parsun + benzin deposu + ipi + çapası falan filan hepsini sığdırdım :D
    hemde rahat bir şekilde :D ve de 3 yetişkin + 1 bebiş ve tüm eşyalarımız...
    yani tatilde botumsuz kalmadım ve 6 günde 3 av yapma şansım oldu:)

Av yapma şansım oldu ama maalesef balık yönünden çok ama çok kısırdı idk
    BUnda tabiki merayı bilmemeninde payı çok büyük sanırım... ve de balık bulucu şart oldu anladığım kadarı ile.Balığı bulmak değilde dip yapısını anlamak için bu şart...

1. av günü : aliağa tarafları - 5 saatlik sırtı denemeleri ama maalesef tek vuruş bile yok...

2.av günü : çandarlı - denizköy adalar civarı - 4 saatlik yemli av + sırtı denemeleri... tavalık balığımızı aldık

3.av günü : urla adalar civarı.yinbe yaklaşık 4 saat yemli + sırtı denemeleri... tek vuruş dahi yok :)

kısaca motor hakkında fikirlerimi ve deneyimlerimi aktarayım belki faydası olur arkadaşlara...

Dezavantajım şu oldu sanırım :
    motorumu ileride polyestere geçebileceğimi düşünerek uzun şaft aldım...
    uzatma aparatı ile kullanıyorum motoru...
    Kitapçığında yazdığı şekilde ilk 10 saat 25:1 oranında yağ kullanıyorum ve yine ilk 10 saat yarıum gazda kullanın rodajı tamamlayın diyor.
    Her ne kadar satıcı rodajı yapılmış dese de kitapçığa uymaya karar verdim.
    ama tabiki tam gaz birkaç deneme yapmadım da değil :D:D

Motor konusunda çok tereddütte idim.İkinci el bilindik bir marka bakıyordum ama maalesef 15-20 yaşındaki motorlara parsuna verdiğim parayı istedikleri için ve son bikaç ayda buraya parsun hakkında olumlu yorumlar yazan artkadaşların bilgilerine güvenerek aldım motoru... açıkçası çin malına göre gayet iyi bir motor işçiliği gayet düzgün... öle eften püften bişi değil gayet oturaklı... avantajı da kilosu:) 9.8 motor 27 kilo... ben 3.ava gidişimde tek başıma gittim ve botu motoru tek başıma kurup kaldırdım :) biraz uzun sürse de tek başıma halledebildim ve hiç kimseden yardım almadım :)

İlk İki avda 2 kişi idik motor yarım gazın üstünde plane konumuna geçiyor.ister istemez ilk heves tam gazda da denedim ve 2 kişi ile gayet tatmin edici bence ve hatta ilk 2 günde de hava 3-4 idi... sütliman değildi yani... 3-4 havada çok rahat ve hızlı şekilde karaya dönebildim...

3.avda tek başıma idim... yarım gazda tek kişi ile plane konumuna geçiyor motor hava yine 4 idi :) tam gazda rüzgara karşı resmen dalgalarda seke seke seyir ettim :D gerçekten çok zevkli idi...
    benim acemiliğimden olsa gerek bir ara tamgaz giderken hakimiyeti kaybettim :eek: büyük bir daire çizdim ve acaip tırstım açıkçası :laughing:

bunların haricinde ilk gün 5 saat hiç aralıksız sırtı da ve arada tam gaz yarım gaz seyir halinde motoru hiç stop etmedim ve bir kere olsun kendiliğinden durmadı motor... 8 litre benzin koydum dönüşte en az 4.5 - 5 litresi duruyordu... 2.gün kalan benzinle devam ettim ve yakmadı desek yeri var :D

3.av günü ise üstüne tekrar 8 lt benzin koydum ve o gün yaklaşık 40 km yol yapmışım:) o ada senin bu ada benim dolaştım durdum balıkta olmayınca :) adalar arası gezerken sırtı çektim tabiki arada rolanti arada yarım gaz gezdim durdum:)
    sadece bir kere stop etti yarım gazda iken , 2.çekişte çalıştı ve daha sonra hiç stop etmedi...

iyiki almışım motoru :) diyorum son olarak...

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Kazasız belasız iyi günlerde, bol balıklı avlarda kullanırsın inşallah. Bize de bir gün nasip olur inşallah.

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Güle güle kullanın. Balık bugün olmaz yarın olur. Fakat iyi bir motor - bot kombinasyonu yapmışsınız, onu test etmeniz de keyifli olmuş.

4. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Hayırlı olsun, çok zevkli birşey bu yahu, çocuklar gibi mutlu oluyoruz botla uçarken.

5. enginköp

enginköp engin köprülü

Valla haklısınız Hasan Bey :)
    O zevki yaşamak gerçekten harika bişey.Hatta ben acemiliğimden dolayı tek kişi bindiğim gün 4 havada rüzgara karşı giderken baya bi tırstım :D oturma tahtasından inip tabana oturdum bi ara :D

6. mbilhan

mbilhan murat

bot ve motorunuz hayırlı olsun engin bey bende de parsun var gayet memnunum motorunuzun 10 saat bakımını mutlaka yaptırın çok önemli motorun yağını tamamen değiştiriyolar motorun uzun omurlu olması için sart.benim motorda denizde bi kac kez durmuştu.bendeki sorun karburatorun pislik yapması imiş.karburatoru temizlediler motor teklemedi bile.bottan cekinmenize gerek yok can yeleği niz takılı olsun.emniyet kablosu parmağınıza takılı olsun.bot alabora olsa bile batmaz.bide cep telefonunuzu su gecirmez bi poşete koyup ağzını sıkıca bağlayın ustunuzde fermuarlı bir cebe koyun.çok guzel tavsiyelerde bulundum.:).şimdide kendimden örnek vereyim.bugune kadar belki 50 kez denize çıkmışımdır bi kerebile telimi almadım.can yeleğini bi kere bile takmadım.kabloyu bi kere bile parmağıma gecirmedim.:):):)yanlış yanlış yanlış.tekrar bot ve motorunuzu iyi gunlerde kazasız belasız kullanın.

7. enginköp

enginköp engin köprülü

Saolun Murat BEy :)

sizede kazasız belasız balıklar işallah:)
    Doğrusunu söylemek gerekirse motoru sizin ve Can bey'in (coolecanth nickli arkadaş ) foruma yazdığı olumlu referanslar sonrasında aldım:D

Çok kararsız kalmıştım ama iyiki de almışım.gerçekten memnun kaldım 3 denemem sonunda.Valla o dediklerini inan bende yapmıyorum aksesuar olarak yanımda geziyo malzemeler... hatta 2 açıldığımda bağlama kütüğünü dahi almamışım arabada kalmış:D ama allahtan bi kaza bela olmadı.