merhabalar. 3m botuma daha çok sırtı çekmek için 3,3 2 zamanlı mercury motor düşünüyorum. tavsiye eder misiniz? teşekkür ederim.
Sadece sırtı çekecekseniz yeter tabiki. Ama madem bir motor alıyorsunuz, bütçenizi biraz daha arttırıp sizi değişik yerlerede götürebilecek en az 6 yada 8 Hp bir motor alsanız daha iyi olmazmı ?
teşekkür ederim. taşıma probleminden dolayı (tabi en başta maddi imkanlar) hem küçük hem de 2 zamanlı düşünüyorum. avlandığım yerlere kürekle bile gidebiliyorum. peki 2 zamanlı olması ne gibi sıkıntılar doğurur?
hiç dusunmeden al 2 zamanlı 3.3 beygır 4 zamanlıdan ıyıdır.kucuk motor alacaksın ama motoru yatıramayacaksın 4 zamanlı hep dık durmak zorunda ıkıncısı yakıt konusu ne yaparsan yap yakıtı senı zorlamaz 4 zamanlı ıle arasındakı fark motor hacmının kucuklugunden oturu etkılemez senı .hafıftır sırtına vuurr goturursun ben kulandım tavsıye ederım
1- % 30-40 arası fazla yakıt yakarsınız. 2- Yakıta yağ karıştırmak derdiniz olur 3- Sırtı çekerken gürültü çok önem taşır. İki zamanlı makineler dört zamanlılara göre iki - üç kat fazla gürültü çıkartır. 4- Denize ( eksoz gazı ile beraber ) yanık yağ karıştırır, ve kullanım esnasında bu kokuyu solursunuz. Hatta bu makineyi arabanızda biraz uzun süre bırakırsanız, aynı koku arabanızada siner. 5- Dört zamanlı makineler hakkında yanlış bilgi : bu makineleride sadece " THIS SIDE UP " yazan tarafı yukarıda kalacak şekilde yan yatırabilirsiniz. Bütçe sorununuzu bizler tabiki bilemeyiz ama eğer kullanım süreniz fazla ise yakıt ve yağdan yapacağınız tasarrufun, başta verdiğiniz fazla parayı amorti edeceğini unutmayınız.